قاچاق سنگ‌های قیمتی از اصفهان به بندرعباس؟!

به گزارش هرمزبان به نقل از ایسنا، مشکلات صنعتگران، هنرمندان و معاونان صنایع دستی برای صادرات در مبادی گمرکی بارها در جلسات متعددی مطرح شده است، حتی قرار بود دوره آموزشی برای آشنایی گمرک جمهوری اسلامی با ارزیابی مصنوعات و محصولات صنایع دستی نیز برگزار شود اما این بار با برخورد سلیقه‌ای ماموران راه آهن نه در مبادی گمرکی بلکه در ایستگاه نجف آباد اصفهان، با دو هنرمندی که قصد عزیمت به بندرعباس و شرکت در نمایشگاه صنایع دستی قشم را داشتند، به جرم حمل قاچاق برخورد شد.      

سعادت مهدیت که او را متهم ردیف دوم خطاب کرده‌اند، در این باره به ایسنا، گفت: من و علی اصغر کاظمی قصد شرکت در نمایشگاه اخیر گردشگری، هتلداری و صنایع دستی قشم داشتیم که محصولاتمان را توقیف و خودمان را بازداشت کردند. آقای کاظمی بعد از ۲۴ ساعت بازداشت به قید وثیقه و من نیز به قید پرونده وکالت وکیلم آزاد شدم.

او که حدود ۱۷ سال است، در حوزه صنایع دستی، رشته تراش سنگ‌های قیمتی و نیم قیمتی، همچنین ساخت زیورآلات سنتی کار کرده، اظهار کرد: ۹ دی‌ ماه برای شرکت در نمایشگاه صنایع دستی قشم بلیت قطار تا بندرعباس را گرفتیم که از آنجا به جزیره قشم برویم که ماموران راه آهن سه ساک محصولات تولیدی ما را با عنوان قاچاق ضبط و ثبت ‌کردند. مدارک فنی حرفه‌ای، صنایع دستی و حتی مجوز نمایشگاه قشم را هم ارائه دادیم اما ماموران ایستگاه راه آهن قانع نشدند و با پرونده‌ای که برایمان تشکیل دادند، ما را راهی مراجع قضایی کردند.

این هنرمند که سابقه شرکت در بیش از ۱۵ نمایشگاه‌ داخلی را دارد، ادامه داد: با مسوول میراث نجف آباد هم تماس گرفتم و از او پرسیدم مجوز جدیدی در سازمان صادر شده است که ما از آن خبر نداریم. او پاسخ داد با توجه به مدرک صنعتگری که دریافت کردید، می‌توانید محصولات صنایع دستی را حمل کنید یا بفروشید.

نمی‌توانم پای محصولی که تولید کردم بنشینم و گریه کنم

مهدیت با بیان اینکه، من به عنوان تولیدکننده نمی‌توانم وقتی محصولی را تولید می‌کنم، پای آن بنشینم و گریه کنم، گفت: بلکه باید محصولاتم را بفروشم. اما ماموران مربوطه با عنوان اینکه مجوز حمل محصولات را نداریم، با پلیس مبارزه با قاچاق کالا و اداره آگاهی اصفهان تماس گرفتند و بعد از اینکه توضیحات خودشان را بیان کردند و برایمان پرونده تشکیل دادند، ما را متهم خطاب کردند.

او اعلام کرد: ما در این زمینه دچار ضرر مالی شدیم. بلیت قطاری که خریده بودیم سوخت، از نمایشگاهی که هزینه یک میلیون تومان برای اجاره غرفه پرداخت کردیم، جا ماندیم. به نظرتان چه کسی از اصفهان به بندرعباس قاچاق می‌کند؟

این هنرمند گفت: روز بعد از این اتفاق نیز تا ظهر به هر بخشی از مراجع قضایی که مراجعه می‌کردم، می‌گفتند به ما ربطی ندارد. در نهایت هم ما را به تعزیرات حکومتی اصفهان ارجاع دادند و بعد از بررسی پرونده گفتند مامور راه آهن اعلام کرده کالایی که حمل می‌کردید، ۲۰۰ میلیون تومان ارزش‌گذاری شده است. عجیب است، مامور راه آهنی که حتی اسم سنگ‌هایی که ما با آنها کار می‌کنیم، نمی‌شناسد، چطور چنین قیمت‌گذاری روی آن انجام داده است؟! اگر می‌تواند روی این کالاها قیمت‌ بگذارد، چگونه تشخیص می‌دهد که کالاهای ما کار دست نیست، بلکه قاچاق است؟! بگذریم که نهایتِ ارزش محصولات من ۲۵ میلیون تومان بود.

مهدیت اظهار کرد: ماه گذشته، حجم بیشتری از محصولاتم را با هواپیما برای فروش به نمایشگاهی در کیش بردم و برگشتم اما با چنین مشکلی روبه‌رو نشدم. 

او اظهار کرد: بعد از ارائه مدارکی که داشتیم در نهایت به قید وثیقه آزاد هستیم. نتوانستم کالاهایمان را پس بگیریم و می‌گویند باید روال قانونی طی شود زیرا معتقدند فعلا نمی‌توانند تشخیص دهند این کالاها قاچاق است یا نه! و باید صنایع و معادن تشخیص دهد محصولاتی که تولید کرده‌ایم اجناس چینی هستند یا نه؟

نابسامانی در حوزه صنایع دستی وجود دارد

عباس شیردلی، رییس اتحادیه صنف صنایع دستی اصفهان، نیز درباره این اتفاق به ایسنا، گفت: من تعجب می‌کنم که چرا این موضوع باید در نجف آباد رخ دهد زیرا همیشه ما شاهد چنین اتفاق‌هایی به صورت برعکس بودیم و کالای قاچاق از مناطق آزاد وارد کشور می‌شود. من برای اولین بار است که با چنین موضوعی روبرو می‌شوم. به عقیده من باید این مشکل با معاون صنایع دستی اصفهان مطرح شود.

او بیان کرد: متاسفانه نابسامانی در حوزه صنایع دستی وجود دارد و هر کسی از شهرداری‌ها گرفته تا استانداری‌ها و مناطق آزاد و غیره بدون هیچ تخصصی اقدام به برگزاری نمایشگاه می‌کنند. و اگر برگزاری این نمایشگاه‌ها با هماهنگی معاونت صنایع دستی باشد، خوب است زیرا متولی اصلی این کار سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

جعفر جعفر صالحی ـ معاون صنایع دستی اصفهان ـ نیز در این زمینه اظهار کرد: من در جزئیات این موضوع نیستم اما از همکارانم پیگیری کردم که گفتند یکی از هنرمندان به نام کاظمی به بازرسی اتاق اصناف معرفی شده و پیگیر کار آن هستیم. هنرمند به قید وثیقه آزاد و محصولات او برای کارشناسی به گمرک برده شده است. تاکنون مشکلی مشابه این موضوع نداشتیم و امکان دارد هنرمند برخورد خوبی با ماموران نداشته و چنین اتفاقی افتاده باشد. اگر حقی از هنرمند ضایع شده باشد، سعی می‌کنیم که احقاق حق شود.

انتهای پیام  

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »