ترویج فرهنگ اهداء عضو در بین افراد جامعه امری ضروری است/ روزانه 7 تا 10 نفر بر اثر کمبود ارگانهای پیوندی جان خود را از دست می دهند

به گزارش هرمزبان به نقل از   خبرگزاری برنا در هرمزگان ؛ دکتر شادنوش با اشاره به ارائه گزارشی از وضعیت کنونی اهداء عضو در کشور و استان هرمزگان افزود: محاسبه شاخص تعداد اهداء عضو در یک میلیون نفر PMP است. در جمعیت 80 میلیون نفری PMP عدد 30 است ولی عدد ایده آل 48 باید باشد ولی تعداد 30 مطلوب است، که متاسفانه در کشور ما 11 ممیز 57 می باشد.

وی تصریح کرد: سالانه 16 هزار نفر در کشور در اثر تصادفات جاده ای و حوادث جان خود را از دست می دهند که از این تعداد 8 هزار نفر دچار مرگ مغزی هستند که می توان اعضای بدن آنها را اهداء کرد. 2 هزار و 500 تا 4 هزار اهداء از این تعداد مرگ مغزی ممکن است اتفاق بیفتد؛ اما اهداء در کشور کمتر از یک هزار مورد است. در صورتی که 25 هزار نفر نیازمند پیوند در کشور وجود دارد.

دکتر شادنوش یادآور شد: در بخش های کلیه، قلب، کبد و سایر ارگانها بیمارانی هستند که نیازمند پیوند می باشند و روزانه 7 تا 10 نفر بر اثر کمبود ارگانهای پیوندی جان خود را از دست می دهند؛ لذا در سالهای گذشته روند رو به رشد پیوند در کشور رشد مناسبی نداشته است.

رییس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: برگزاری این نشست ها و تلاش ها برای فرهنگ سازی و ترویج فرهنگ اهداء عضو دربین افراد جامعه در کشور است؛ پیوند به عنوان قله علم پزشکی شناخته می شود و نیازمند یک سیستم مدرن است لذا باید کار فرهنگ سازی به درستی انجام شود و دانش پرسنل در این زمینه ارتقاء پیدا کند.

وی با بیان اینکه در استان هرمزگان 45 نفر در سال به علت مرگ مغزی جان خود را از دست می دهند عنوان کرد: 560 بیمار دیالیزی در هرمزگان از خدمات دیالیز استفاده می کنند؛ و بیش از 70 نفر از بیماران دیالیزی این استان در سال فوت می کنند. هر بار دیالیز برای هر بیمار 350 تا 400 هزار تومان هزینه دارد؛ و از نظر هزینه ایی پیوند عضو مقرون به صرفه تر است .

دکتر شادنوش ادامه داد: با فرهنگ سازی از طریق صدا و سیما، حوزه های علمیه، علمای شیعه و سنی، بخشداران و فرمانداران می توان این نهضت را به وجود آورد تا بیماران کیفیت زندگی بهتری پیدا کنند.

گفتنی است؛ نشست آموزش تخصصی و مدیریتی فرآهم آوری اعضاء پیوندی با حضور مهندس اکرمی و دکتر حیدری از معاونین سیاسی امنیتی و توسعه استانداری هرمزگان، دکتر غریب زاده معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی، دکتر نجفی مدیر عامل انجمن اهدای عضو ایرانیان، مدیران شبکه های بهداشت و درمان استان و جمعی از پزشکان و متخصصان دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در سالن اجتماعات استانداری هرمزگان برگزار شد.

 

 

 

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

کمپرسور هوا اگر با گاز دیگری کار کند منفجر میشود.

سوال: آیا امکان استفاده از کمپرسور هوا به جای کمپرسور گاز پیرولیز (گاز طبیعی – متان) وجود دارد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »

اجرای ۸ پروژه بزرگ آبرسانی در هرمزگان در حال انجام است

هرمزبان – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از اجرای ۲۴۲ پروژه آبی در استان با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال خبر داد. وی تأکید کرد که این پروژه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای پایدارسازی منابع آبی در هرمزگان است.

ادامه خبر »

اجرای طرح کنترل مصرف برق برای مشترکان پرمصرف در هرمزگان

هرمزبان – مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان از آغاز طرح محدودسازی مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری خبر داد. وی اعلام کرد که در صورت تجاوز از الگوهای مصرف تعیین‌شده، قطع برق به‌صورت مرحله‌ای انجام خواهد شد.

ادامه خبر »

اجرای ۲۴۲ طرح آبی در هرمزگان با تخصیص اعتبار ۸ هزار میلیارد تومان

هرمزبان –
مدیرعامل آبفا هرمزگان از تخصیص بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۲۴۲ پروژه زیرساختی در زمینه‌های انتقال، تأمین و تصفیه آب در استان خبر داد. وی به چالش‌های اقلیمی و هزینه‌بر بودن تأمین آب در هرمزگان اشاره کرد.

ادامه خبر »

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »