ایران در رسانه‌های جهان عرب| توافق تاریخی؛ زمینه ساز پایان خوش/ ادعای عجیب رسانه سعودی درباره روحانی

به گزارش هرمزبان به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم ، اینکه حیدرالعبادی نخست وزیر عراق به ایران سفر می کند یا خیر از جمله مهم ترین محورهای خبری برخی منابع عرب زبان در ارتباط با ایران است.

در این خصوص مطالبی با این مضمون منتشر شد که تهران به دلیل مواضع العبادی در خصوص تحریم های آمریکا علیه ایران از وی استقبال نمی کند در نتیجه سفر او به ترکیه محدود می ماند و چه بسا راهی ایران نشود.

در همین ارتباط روزنامه الاخبار در مطلبی با عنوان: "العبادی در آنکارا: چرا تهران درهایش را نگشود؟" منتشر کرده و نوشت: پس از اعلام اینکه العبادی راهی تهران و آنکارا خواهد شد، اکنون به نظر می رسد سفر او فقط به ترکیه محدود می ماند، زیرا تهران از نخست وزیر عراق استقبال نمی کند.

به نوشته این روزنامه، این موضعی است که به عقیده برخی در واکنش به موضع العبادی در قبال تحریم های آمریکا علیه ایران صورت گرفته است.

پایگاه خبری العربی الجدید نیز در مطلبی با عنوان " خشم ایران از العبادی: سفر به تهران در معرض تهدید است" نوشت: هنوز سفر نخست وزیر عراق به تهران تایید نشده است و نه ایران و نه عراق به طور رسمی این خبر را تایید نکرده اند، حال آنکه روز گذشته خبرهایی درز کرد با این مضمون که تهران با استقبال از نخست وزیر عراق مخالف است و به این ترتیب معلوم شد تمام اطلاعات منتشر شده در خصوص این سفر فقط تلاش دولت عراق برای ارزیابی رویکرد تهران در این خصوص بود .

این منابع همگی با نوعی شک و تردید در مورد انجام شدن یا نشدن سفر العبادی به تهران پرداختند اما روزنامه سعودی الشرق الاوسط با اطمینان از اینکه این سفر انجام نخواهد شد، این تیتر را منتشر کرد: تهران از آتشفشان تحریم ها به روی العبادی آتش گشود".

به نوشته این روزنامه همزمان با نارضایتی شدید ایران از اظهارات سه شنبه گذشته العبادی در خصوص تحریم های آمریکا، العبادی روزگذشته انصراف خود را از سفر به تهران که قرار بود چهارشنبه آینده صورت بگیرد، اعلام کرد.

"نخست وزیر عراق به آنجا سفرنخواهد کرد.. " تیتری است که روزنامه الحیات در این خصوص منتشر کرد.

اما نشست روز گذشته سران پنج کشور حاشیه دریای خزر و امضای کنوانسیون حقوقی این دریا از دیگر موضوعات مورد اشاره منابع عربی در ارتباط با ایران است.

با توجه به اینکه یکی از مهمترین توافقات پنج کشور ممنوعیت حضور نیروهای مسلح بیگانه در این پهنه آبی است عناوین مختلفی در این خصوص منتشر شد از جمله این تیتر روزنامه الاخبار: توافق تاریخی، زمینه ساز پایان خوش".

اما روزنامه سعودی الشرق الاوسط که در مقایسه با سایر منابع عربی در شماره امروز خود بیشترین عناوین مرتبط به ایران در آن منتشر شد، امضای کنوانسیون حقوقی دریای خزر را به زعم خود، روز سیاه برای ایران دانست و مدعی شد رئیس جمهور ایران با کنار گذاشتن مواضع سه رئیس جمهور قبلی یعنی هاشمی رفسنجانی، محمد خاتمی و محمود احمدی نژاد این توافق را درچارچوب خواست و تمایلات روسیه امضا کرد.

روند مبارزه با فساد اقتصادی در ایران و تاکید رهبر معظم در این خصوص و تشکیل دادگاه های خاص در این خصوص در کنار اطمینان بخشی در خصوص فراهم بودن ارز خارجی از دیگر محورهای خبری برخی منابع عربی در ارتباط با ایران است .

"دایره مبارزه با فساد گسترده می شود.. "، "دستگیری 67 ایرانی در چارچوب مبارزه با فساد" دو عنوانی است که الاخبار در همین خصوص منتشر کرده و العربی الجدید نیز با این تیتر به پوشش این خبر پرداخت: "بانک مرکزی به وارد کنندگان اطمینان می دهد.. دلار موجود است".

نکته قابل توجه اینکه الشرق الاوسط با نادیده گرفتن مشکلات اقتصادی درعربستان از جمله کسر بودجه بالا در این کشور، با انتشار عنوان ادعایی "اقتصاد ایران با آینده بسیار سختی روبرو است" مدعی شرایط دشوار اقتصادی در ایران شده و آینده سختی را برای آن پیش بینی کرد.

اما سوال برانگیز تر از پیش بینی این روزنامه سعودی، عنوانی است که روزنامه الریاض عربستان در مورد نقض قطعنامه های بین المللی از سوی ایران منتشر کرد و مدعی تلاش ایران برای ایجاد بی ثباتی در خاورمیانه شد و جالب تر اینکه به توجیه و قانونی جلوه دادن تجاوز نظامی روز پیش به صعده و شهادت مظلومانه ده‌ها کودک یمنی پرداخت.

الشرق الاوسط در ادامه عناوین متعدد مرتبط به ایران به موضوع تحویل محموله دوم اورانیوم غنی شده از روسیه اشاره کرده و گفت ایران به زودی اورانیوم 20 درصد غنی شده را که بر اساس توافق هسته ای سال 2015 درروسیه باقی مانده بود از این کشور تحویل می گیرد.

"روحانی قربانی انزوای داخلی و تحریم های آمریکا" عنوان دیگری است که این روزنامه منتشر کرده و در آن مدعی اختلاف نظر در بین مسئولان ایرانی شد.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »