خودرو‌های اتوماتیکی که ریسک کمتری دارند!

به گزارش هرمزبان به نقل از  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر چند با شرایط به وجود آمده در خصوص بازگشت تحریم های آمریکا، معلوم نیست بازار سایر خودروهای داخلی که با خودروسازان خارجی مرتبط است، نیز چگونه خواهد بود.

خودرو‌های اتوماتیکی که ریسک کمتری دارند!

در این میان، بدیهی است که خودروهای اتوماتیک به عنوان طیف جدیدی از خودروهای بازار که با اقبال خوبی هم مواجه شده اند و نیز فناوری متفاوتی نسبت به خودروهای سنتی دارند، احتمالاً با مسئله تامین قطعه مواجه خواهند شد. این نکته، می تواند مد نظر خریداران داخلی این خودروها قرار گیرد.

گزارش امروز دخل و خرج نگاهی به خودروهای دنده اتوماتیک داشته و انواع مطمئن تر آن ها را از نظر کارکرد گیربکس و تامین قطعات یدکی مورد بررسی قرار داده است.

خوب و بد خودروهای اتوماتیک در یک نگاه
بد نیست نگاهی به مزایا و معایب خودروهای دنده اتوماتیک نسبت به دنده ای داشته باشیم. در ابتدا به برخی مزایای خودروهای دنده ای اشاره می کنیم. آن گونه که بررسی قیمت خودروها در بازار نشان می دهد، خودروهای دنده دستی در حدود 5 تا 20 میلیون تومان از انواع اتوماتیک خود، قیمت کمتری دارند و برای همین مقرون به صرفه تر هستند.

علاوه بر این هزینه تعمیر و نگهداری گیربکس‌های دستی نسبت به گیربکس‌های اتوماتیک کمتر بوده و مکانیک آن نیز ساده‌تر است. به عنوان مثال، تعمیر یا تعویض یک گیربکس دستی هزینه‌ چندان بالایی را بر مالک خودرو تحمیل نمی‌کند و در نهایت نیاز به تعویض صفحه کلاچ است.

کما این که معمولا با همان صفحه کلاچ معیوب هم مدت‌ها می‌توان رانندگی کرد. موضوعی که در گیربکس‌های اتوماتیک وجود ندارد. از طرف دیگر، با نگاهی به خودروهای اتوماتیک بازار ایران می توان متوجه شد که شتاب خودروهای اتوماتیک نسبت به دنده ای کندتر است. مصرف سوخت این خودروها نیز تا حدی از خودروهای دنده ای بیشتر است. (این تفاوت در خودروهای به روزتر بسیار کاهش یافته است)ویژگی‌های برجسته دیگر گیربکس‌های دستی، تعامل بیشتر راننده با خودروست، که حس نسبتاً بهتری را به راننده می دهد.

خودرو‌های اتوماتیکی که ریسک کمتری دارند!

همچنین نکته دیگر این است که اگر قصد داشته باشید خودروی خود را بعد از مدتی به فروش برسانید، قطعا خودروی دنده دستی شما مشتری بیشتری دارد و خودروی دنده اتوماتیک در زمان فروش احتمالا برای شما دردسر بیشتری ایجاد خواهد کرد. موضوعی که به فراگیری این خودروها در بازار بستگی دارد.

اما خودروهای اتوماتیک، مزیت های قابل اشاره ای در مقایسه با خودروهای با گیربکس دنده ای دارند. اولین و بارزترین ویژگی مثبت آن ها، این است که بهترین گزینه برای رانندگی در شهرهای بزرگ و پر ترافیک هستند. به طوری که رانندگان خودروهای دنده اتوماتیک دارای تمرکز بیشتری بوده و از رانندگی هم لذت بیشتری می برند.

از طرف دیگر گیربکس اتوماتیک باعث استهلاک کمتر موتور خودرو خواهد شد، این موضوع به ویژه در مواردی که راننده از مهارت بالایی برخوردار نباشد بیشتر نمود پیدا می کند.

همچنین معمولا شرکت‌های خودروسازی در مدل‌های اتوماتیک خود امکانات و آپشن‌های بیشتری را نسبت به مدل دستی درنظر می‌گیرند که این موضوع در خودروهای موجود در کشور نیز به وضوح دیده می‌شود.

اتوماتیک های مطمئن تر
هم اینک و در بین خودروهای اتوماتیک داخلی در قیمت های زیر 120 میلیون تومان، می توان حدود 20 خودروی پر فروش در بازار را مشاهده کرد. در این جا با طبقه بندی این خودروها به سه دسته، آن ها را از نظر کیفیت بهتر گیربکس یا تامین مطمئن تر قطعات، بررسی می کنیم. (البته قیمت برخی خودروها با توجه به نوسانات نرخ ارز در زمانی که این گزارش را می خوانید ممکن است دستخوش تغییرانی شده باشد)

در بازه 80 تا 120 میلیون تومان:
در این بازه هم اینک خودروهایی مانند آریزو5 توربو، ام جی360 توربو، بسترن B30، ام وی ام ایکس 33 و چانگان سی اس 35 را می توان نام برد. به گزارش هرمزبان به نقل از همراه مکانیک، هم اکنون از بین این مدل ها بهترین انتخاب بسترن B30 است، که از یک گیربکس 6 سرعته تیپ ترونیک استفاده می کند؛ این مدل گیربکس ساخت کمپانی ژاپنی آیسین است.

در بازه 50 تا 80 میلیون تومان:
در این رده، هم اینک خودروهایی نظیر رنو ساندرو استپ وی، برلیانس سری 300، آریو سایپا، ام وی ام ایکس 22، پژو 207 اتوماتیک و دانگ فنگ اچ سی کراس حضور دارند.

از میان خودروهای فوق، می توان گفت که گیربکس های گروه رنو مانند رنو ساندرو استپ وی از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. با این حال، با توجه به خروج رنو و پژو از ایران به احتمال زیاد تامین قطعات برای این خودروها و تندر90، ساندرو و 207 بعدها با مشکل مواجه شود. اما خودروهایی نظیر برلیانس سری 300 که شامل مدل های سی کراس ، اچ 320 و اچ 330 می شود، از گیربکس پاورتک ساخت کره استفاده می کنند که می توان گفت نسبت به دیگر خودروها مثل آریو و ام وی ام از کیفیت بالاتری برخوردار است.

خودرو‌های اتوماتیکی که ریسک کمتری دارند!

در بازه 30 تا 50 میلیون تومان:
شاید در سال گذشته در این بازه قیمتی خودروهای بیشتری وجود داشت اما بعد از تحریم ها و گرانی دلار و دخالت دلالان در قیمت گذاری خودروها، فقط سه خودروی راین V5 ، ساینا اتوماتیک و کوئیک سایپا در این لیست قیمتی قرار می گیرند. در این میان، ادامه تولید راین V5 به دلیل استقبال نکردن مردم و فروش نامناسب هنوز در هاله ای از ابهام است. ساینا اتوماتیک و کوئیک نیز تازه واردهای اتوماتیک بازار ایران هستند. گیربکس این دو مدل خودرو ساخت کمپانی پانچ بلژیک است. اما باید منتظر بود و دید که بلژیک رابطه خود را با ایران حفظ می کند یا مثل فرانسوی ها از خاک ایران می رود.

در پایان باید گفت که با توجه به خروج قطعی خودروسازان فرانسوی از ایران احتمالاً تامین قطعات اصلی آن، با مشکل مواجه خواهد شد. مگر این که تحول خوبی در صنعت قطعه سازی داخلی رخ دهد. موضوعی که هر چند اصلاً بعید نیست اما به هر حال سابقه خوبی در ذهن خریدار ایرانی ندارد.

منبع: خراسان

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »

تقویت همبستگی داخلی و عدم اعتماد به دشمن باید در اولویت قرار گیرد

هرمزبان –
امام جمعه کیش بر لزوم وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: باید به دشمن بی‌اعتماد بود و حضور مردم در تجمعات با صلابت ادامه یابد. وی همچنین بر اعتماد به مسئولان نظامی، سیاسی و دولتمردان و عدم توجه به القائات دشمنان تأکید کرد.

ادامه خبر »

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »