خودرو‌های اتوماتیکی که ریسک کمتری دارند!

به گزارش هرمزبان به نقل از  گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هر چند با شرایط به وجود آمده در خصوص بازگشت تحریم های آمریکا، معلوم نیست بازار سایر خودروهای داخلی که با خودروسازان خارجی مرتبط است، نیز چگونه خواهد بود.

خودرو‌های اتوماتیکی که ریسک کمتری دارند!

در این میان، بدیهی است که خودروهای اتوماتیک به عنوان طیف جدیدی از خودروهای بازار که با اقبال خوبی هم مواجه شده اند و نیز فناوری متفاوتی نسبت به خودروهای سنتی دارند، احتمالاً با مسئله تامین قطعه مواجه خواهند شد. این نکته، می تواند مد نظر خریداران داخلی این خودروها قرار گیرد.

گزارش امروز دخل و خرج نگاهی به خودروهای دنده اتوماتیک داشته و انواع مطمئن تر آن ها را از نظر کارکرد گیربکس و تامین قطعات یدکی مورد بررسی قرار داده است.

خوب و بد خودروهای اتوماتیک در یک نگاه
بد نیست نگاهی به مزایا و معایب خودروهای دنده اتوماتیک نسبت به دنده ای داشته باشیم. در ابتدا به برخی مزایای خودروهای دنده ای اشاره می کنیم. آن گونه که بررسی قیمت خودروها در بازار نشان می دهد، خودروهای دنده دستی در حدود 5 تا 20 میلیون تومان از انواع اتوماتیک خود، قیمت کمتری دارند و برای همین مقرون به صرفه تر هستند.

علاوه بر این هزینه تعمیر و نگهداری گیربکس‌های دستی نسبت به گیربکس‌های اتوماتیک کمتر بوده و مکانیک آن نیز ساده‌تر است. به عنوان مثال، تعمیر یا تعویض یک گیربکس دستی هزینه‌ چندان بالایی را بر مالک خودرو تحمیل نمی‌کند و در نهایت نیاز به تعویض صفحه کلاچ است.

کما این که معمولا با همان صفحه کلاچ معیوب هم مدت‌ها می‌توان رانندگی کرد. موضوعی که در گیربکس‌های اتوماتیک وجود ندارد. از طرف دیگر، با نگاهی به خودروهای اتوماتیک بازار ایران می توان متوجه شد که شتاب خودروهای اتوماتیک نسبت به دنده ای کندتر است. مصرف سوخت این خودروها نیز تا حدی از خودروهای دنده ای بیشتر است. (این تفاوت در خودروهای به روزتر بسیار کاهش یافته است)ویژگی‌های برجسته دیگر گیربکس‌های دستی، تعامل بیشتر راننده با خودروست، که حس نسبتاً بهتری را به راننده می دهد.

خودرو‌های اتوماتیکی که ریسک کمتری دارند!

همچنین نکته دیگر این است که اگر قصد داشته باشید خودروی خود را بعد از مدتی به فروش برسانید، قطعا خودروی دنده دستی شما مشتری بیشتری دارد و خودروی دنده اتوماتیک در زمان فروش احتمالا برای شما دردسر بیشتری ایجاد خواهد کرد. موضوعی که به فراگیری این خودروها در بازار بستگی دارد.

اما خودروهای اتوماتیک، مزیت های قابل اشاره ای در مقایسه با خودروهای با گیربکس دنده ای دارند. اولین و بارزترین ویژگی مثبت آن ها، این است که بهترین گزینه برای رانندگی در شهرهای بزرگ و پر ترافیک هستند. به طوری که رانندگان خودروهای دنده اتوماتیک دارای تمرکز بیشتری بوده و از رانندگی هم لذت بیشتری می برند.

از طرف دیگر گیربکس اتوماتیک باعث استهلاک کمتر موتور خودرو خواهد شد، این موضوع به ویژه در مواردی که راننده از مهارت بالایی برخوردار نباشد بیشتر نمود پیدا می کند.

همچنین معمولا شرکت‌های خودروسازی در مدل‌های اتوماتیک خود امکانات و آپشن‌های بیشتری را نسبت به مدل دستی درنظر می‌گیرند که این موضوع در خودروهای موجود در کشور نیز به وضوح دیده می‌شود.

اتوماتیک های مطمئن تر
هم اینک و در بین خودروهای اتوماتیک داخلی در قیمت های زیر 120 میلیون تومان، می توان حدود 20 خودروی پر فروش در بازار را مشاهده کرد. در این جا با طبقه بندی این خودروها به سه دسته، آن ها را از نظر کیفیت بهتر گیربکس یا تامین مطمئن تر قطعات، بررسی می کنیم. (البته قیمت برخی خودروها با توجه به نوسانات نرخ ارز در زمانی که این گزارش را می خوانید ممکن است دستخوش تغییرانی شده باشد)

در بازه 80 تا 120 میلیون تومان:
در این بازه هم اینک خودروهایی مانند آریزو5 توربو، ام جی360 توربو، بسترن B30، ام وی ام ایکس 33 و چانگان سی اس 35 را می توان نام برد. به گزارش هرمزبان به نقل از همراه مکانیک، هم اکنون از بین این مدل ها بهترین انتخاب بسترن B30 است، که از یک گیربکس 6 سرعته تیپ ترونیک استفاده می کند؛ این مدل گیربکس ساخت کمپانی ژاپنی آیسین است.

در بازه 50 تا 80 میلیون تومان:
در این رده، هم اینک خودروهایی نظیر رنو ساندرو استپ وی، برلیانس سری 300، آریو سایپا، ام وی ام ایکس 22، پژو 207 اتوماتیک و دانگ فنگ اچ سی کراس حضور دارند.

از میان خودروهای فوق، می توان گفت که گیربکس های گروه رنو مانند رنو ساندرو استپ وی از کیفیت بالاتری برخوردار هستند. با این حال، با توجه به خروج رنو و پژو از ایران به احتمال زیاد تامین قطعات برای این خودروها و تندر90، ساندرو و 207 بعدها با مشکل مواجه شود. اما خودروهایی نظیر برلیانس سری 300 که شامل مدل های سی کراس ، اچ 320 و اچ 330 می شود، از گیربکس پاورتک ساخت کره استفاده می کنند که می توان گفت نسبت به دیگر خودروها مثل آریو و ام وی ام از کیفیت بالاتری برخوردار است.

خودرو‌های اتوماتیکی که ریسک کمتری دارند!

در بازه 30 تا 50 میلیون تومان:
شاید در سال گذشته در این بازه قیمتی خودروهای بیشتری وجود داشت اما بعد از تحریم ها و گرانی دلار و دخالت دلالان در قیمت گذاری خودروها، فقط سه خودروی راین V5 ، ساینا اتوماتیک و کوئیک سایپا در این لیست قیمتی قرار می گیرند. در این میان، ادامه تولید راین V5 به دلیل استقبال نکردن مردم و فروش نامناسب هنوز در هاله ای از ابهام است. ساینا اتوماتیک و کوئیک نیز تازه واردهای اتوماتیک بازار ایران هستند. گیربکس این دو مدل خودرو ساخت کمپانی پانچ بلژیک است. اما باید منتظر بود و دید که بلژیک رابطه خود را با ایران حفظ می کند یا مثل فرانسوی ها از خاک ایران می رود.

در پایان باید گفت که با توجه به خروج قطعی خودروسازان فرانسوی از ایران احتمالاً تامین قطعات اصلی آن، با مشکل مواجه خواهد شد. مگر این که تحول خوبی در صنعت قطعه سازی داخلی رخ دهد. موضوعی که هر چند اصلاً بعید نیست اما به هر حال سابقه خوبی در ذهن خریدار ایرانی ندارد.

منبع: خراسان

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

کیش آماده ارائه خدمات به عزاداران در ماه‌های محرم و صفر

هرمزبان –

مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش از اجرای مجموعه‌ای از اقدامات عمرانی و خدماتی در مساجد، حسینیه‌ها و فضاهای عمومی جزیره کیش خبر داد. این اقدامات به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای برگزاری آیین‌های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) انجام شده است.

ادامه خبر »

عدم وجود قاچاق بنزین در بندرعباس؛ عذرخواهی به خاطر صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان از مردم به خاطر صف‌های ایجاد شده در جایگاه‌های عرضه سوخت عذرخواهی کرد. وی افزود که بررسی‌های کارشناسی در بندرعباس نشان می‌دهد که قاچاق بنزین در این شهر وجود ندارد.

ادامه خبر »

اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به هرمزگان به منظور برگزاری مراسم محرم

هرمزبان –
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی کاظمی از اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به استان هرمزگان برای برگزاری مراسم سوگواری ماه محرم خبر داد. وی افزود که در دهه اول محرم، بیش از یک‌هزار و ۲۳۰ هیئت مذهبی و موکب در این استان فعال خواهند بود.

ادامه خبر »

مهار سریع آتش‌سوزی در بیمارستان حاجی‌آباد؛ بیماران در امنیت کامل قرار دارند

هرمزبان – حریق صبح امروز در بیمارستان فاطمه‌الزهرا(س) شهرستان حاجی‌آباد به سرعت توسط نیروهای آتش‌نشانی و کادر درمان کنترل شد. این حادثه بدون ایجاد تلفات جانی یا مصدومیت به پایان رسید.

ادامه خبر »

هشدار درباره وضعیت یادگار قاجاری هرمزگان؛ بخشی از قلعه کردر در میناب فروریخت

هرمزبان –

در پی وعده تعیین حریم و آغاز مرمت قلعه تاریخی کردر در میناب، ریزش بخشی از این سازه نگرانی‌هایی را به همراه داشته است. این وضعیت، امیدها برای حفظ این بنای تاریخی را تحت تأثیر قرار داده است.

ادامه خبر »

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه در برنطین

هرمزبان –

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه(س) در بخش برنطین برگزار شد. این کاروان به منظور زیارت و تقویت روحیه معنوی شرکت‌کنندگان تشکیل شده است. حضور در این سفر معنوی فرصتی برای ارتباط نزدیک‌تر با فرهنگ و معارف اسلامی فراهم می‌آورد.

ادامه خبر »

عملیات جراحی پیچیده مری با موفقیت در بندرعباس انجام شد

هرمزبان – تیم جراحی توراکس مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در بندرعباس، موفق به انجام عمل جراحی پیچیده «ازوفاگومیوتومی هلر لاپاراسکوپی» بر روی بیمار ۶۱ ساله شد. این موفقیت نشان‌دهنده پیشرفت علمی و تجهیزاتی استان هرمزگان در زمینه درمان‌های تخصصی است.

ادامه خبر »

برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر در هرمزگان با برگزاری ۱۲ رویداد فرهنگی جدید

هرمزبان –

مدیرکل میراث‌فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که تا پایان سال جاری، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۲ رویداد گردشگری به منظور تقویت اقتصاد گردشگری و ساماندهی صنایع‌دستی در نظر گرفته شده است.

ادامه خبر »
کمپرسور اسکرو برقی برای هوای فشرده. الکتروموتور نیروی مورد نیاز چرخش روتورهای اسکرو را تولید میکند.

آیا می‌توان از کمپرسور هوا برای گاز پیرولیز یا گاز طبیعی استفاده کرد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »