بانک مرکزی پاسخ داد/ چرا اوراق گواهی سکه هنوز اجرایی نشده است؟

مسعود رحیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در خصوص چرایی عدم عرضه اوراق گواهی سکه در بازار سرمایه اظهار داشت: در خصوص اوراق گواهی سکه، مذاکرات با سازمان بورس در حال انجام است.

مدیرکل ریالی و نشر بانک مرکزی ادامه داد: اما مشکل اصلی در خصوص عدم عرضه اوراق گواهی سکه در بورس، موضوع مالیات است.

وی با تاکید بر اینکه تمام معاملات بورس از مالیات معاف است، تصریح کرد: از آنجایی که مالیاتی برای بورس تعریف نشده، مالیات اوراق گواهی سکه نیز با ابهام همراه است.

رحیمی افزود: سازمان بورس و سازمان مالیاتی درحال رایزنی هستند تا مشکل عرضه اوراق گواهی سکه در بورس را حل کنند.

این مقام مسئول در بانک مرکزی در خصوص تاثیر اوراق گواهی سکه بر کاهش حباب قیمت سکه در بازار آزاد اینطور گفت که با عرضه اوراق، سمت عرضه تحریک می شود و اگر بازار روال طبیعی داشته باشد، قیمت ها کاهش می یابد ولی اگر رفتار غیرعقلانی از سوی سوداگران مشاهده شود شاید بازهم حباب وجود داشته باشد.

به گزارش هرمزبان به نقل از تسنیم،‌ بانک مرکزی بعد از عدم موفقت در طرح پیش فروش سکه و افزایش قیمت ها در این بازار، از اوراق گواهی سکه بعنوان طرحی برای کاهش حباب قیمت ها در بازار رونمایی کرد.

گفتنی است،‌ قیمت سکه در روزهای گذشته رشد چشم گیری داشت و از سه میلیون و 410 هزار تومان هم عبور کرد. در همین ایام هم البته اخباری به نقل از دبیرکل سابق بانک مرکزی در رسانه ها منعکس شد مبنی براینکه ، این بانک در عرضه اوراق گواهی پیش فروش سکه جدی است. احمدی گفته است: جلساتی میان بانک مرکزی و بورس برای عرضه اوراق گواهی سکه برگزار شده و به زودی بورس زمان عرضه را اعلام می کند.

بر اساس آمار منتشر شده تاکنون بیش از هفت میلیون قطعه سکه بهار آزادی به متقاضیان پیش‌فروش شده که بخشی از این سکه‌ها پیش از این در سر رسید تحویل شده است. گواهی‌های باقی‌مانده این اوراق، در 22 سررسید مشخص با نماد "عسکه" تجمیع شده و در بورس قابل معامله خواهد بود.

پس از انتشار دستورالعمل سازمان بورس و اوراق بهادار متقاضیان می‌توانند خریدوفروش اوراق گواهی سپرده سکه در بورس را در سراسر کشور انجام دهند.

مدارک لازم جهت فروش این اوراق شامل اصل کارت ملی، شناسنامه و گواهی سکه است. فرآیند اخذ کد بورسی برای تمام دارندگان اوراق با هماهنگی بانک مرکزی و سازمان بورس انجام شده است.

همچنین افرادی که قبلا از طریق بانک موفق به خرید اوراق پیش فروش نشده‌اند و می‌توانند با دریافت کد بورسی نسبت به خریدوفروش این اوراق اقدام کنند.

گفتنی است اوراق گواهی سپرده سکه قابل معامله در بورس کالا حکم سکه فیزیکی را دارد و همه مردم به‌راحتی می‌توانند آن را بدون محدودیت خریدوفروش کنند.

بستر درج آگهی تُوار

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *