برخورد با پخش کنندگان شایعات کودک‌ربایی در فصای‌مجازی

‌به گزارش هرمزبان به نقل از ایسنا،‌ سرهنگ علی‌اصغر افتخاری صبح امروز در نشستی خبری افزود: در سه ماه نخست سال جاری 15 جرم رایانه‌ای در استان هرمزگان به وقوع پیوسته که نشان‌دهنده افزایش 33.5 درصدی در زمینه رشد این جرم است.

وی بابیان اینکه با تلاش کارشناسان 99 درصد جرائم کشف و مابقی در دست پی‌جویی است، اضافه کرد: جرائم فضای مجازی گسترده و با توجه به حرفه‌ای بودن مجرمین و کلاهبرداران، زمان پیگیری و رسیدگی پیچیده‌تر شده است که میانگین کشف 45 روزه را شامل می‌شود.

رئیس پلیس فتا استان هرمزگان با اشاره به اینکه در این مدت برداشت غیرمجاز از حساب با 34.17 درصد، مزاحمت اینترنتی، مزاحمت و هتک حیثیت و انتشار اکاذیب با 22.11 درصد و کلاه‌برداری رایانه با 20.60 درصد به ترتیب بیشترین نوع جرم را شامل شدند، اضافه کرد: در این مدت 89 درصد مجرمین مرد و 11 درصد زن بوده که شناسایی و به مراجع قضایی معرفی‌شده‌اند.

سرهنگ افتخاری بابیان اینکه شاخص‌ترین پرونده در این مدت به کشف پرونده شرط‌بندی آنلاین و قماربازی مربوط می‌شود، عنوان کرد: این افراد در فضای مجازی و پیام‌رسان‌های خارجی، سایت‌های شرط‌بندی و پول‌شویی به‌صورت گسترده راه‌اندازی کرده که رسیدگی به این موضوع، در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.

وی بیان کرد: 2 نفر از اعضای این باند در مخفیگاهشان در بندرعباس و 2 متهم دیگر نیز در تحقیقات بیشتر در یکی از استان‌های کشور شناسایی و دستگیر و به پلیس فتا در هرمزگان منتقل شدند.

سرهنگ افتخاری اظهار کرد: در بازرسی از مخفیگاه متهمان، تعداد زیادی کارت‌بانکی و هم‌چنین تجهیزات جعلی شامل مُهر، اوراق و مدارک هویتی افراد مختلف کشف شد.

وی یادآور شد: در بررسی تراکنش حساب‌های متهمان، مشخص شد مبلغ یک هزار و 480 میلیارد ریال گردش حساب داشته‌اند که 13 میلیارد ریال در حساب آنان مسدود شده است.

رئیس پلیس فتا استان هرمزگان ادامه داد: این افراد بیش از 100 کارت را از افراد به مبلغ ماهیانه 400 هزار تومان تا 5 میلیون تومان اجاره کرده بودند.

این مقام انتظامی هشدار داد: فضای مجازی به‌ویژه شبکه‌های اجتماعی خارجی، به‌هیچ‌عنوان محیط امنی برای مبادله پول و انجام این‌گونه فعالیت‌ها نیست.

وی با اشاره به اینکه علل افزایش جرم به عدم استفاده درست کاربران از قابلیت‌های فضای مجازی و بسترهای موجود درگوشی‌های هوشمند برمی‌گردد که سبب سوءاستفاده‌هایی از تصاویر و اطلاعات شخصی افراد می‌شود.

سرهنگ افتخاری بابیان اینکه تلگرام و اینستاگرام بالاترین میزان جرائم در بین شبکه‌های اجتماعی در استان هرمزگان را به خود اختصاص داده‌اند، اضافه کرد: در بحث پیشگیری در سه‌ماهه نخست سال جاری 14 نمایشگاه با حضور طیف‌های مختلف برگزار کردیم و 59 مورد کلاس و کارگاه‌های آموزشی جهت روشن‌سازی و آگاه‌سازی جامعه برگزار کرده‌ایم.

وی با اشاره به اینکه یکی از مهم‌ترین جرائم و کلاه‌برداری‌ها نیز به کلاه‌برداری پیامکی یا تماس تلفنی بازمی‌گردد، تصریح کرد: در موردی نیز فردی که پزشک بود از طریق پیامک و تلفن نیز مبلغ 34 میلیون تومان نیز از حسابش برداشت شد که پرونده در حال بررسی است و جهت نیابت به دلیل حضور مجرم در استان تهران، به پلیس فتا تهران واگذار شد.

سرهنگ افتخاری یکی از مشکلات در این مسیر را حضور مجرمین تلفنی و اینترنتی در استان‌های تهران، البرز و اصفهان دانست و عنوان کرد: این مجرمین در این استان‌ها سکونت دارند و همین موضوع رسیدگی به پرونده را کند می‌کند.

وی در خصوص پخش شایعاتی در فضای مجازی در خصوص کودک ربایی اظهار کرد: خبری در شبکه‌های اجتماعی به‌ویژه در پیام‌رسان واتس آپ نیز مبنی بر کودک ربایی در گچین و میناب پخش شد که البته این شایعات از استان سیستان و بلوچستان آغاز و به استان هرمزگان رسید که در برخورد با این افراد ابتدا چهار نفر دستگیر و سپس 3 متهم دیگر شناسایی و جهت دستگیری نیز معرفی‌شده‌اند که این افراد همگی در داخل استان هرمزگان سکونت دارند.

سرهنگ افتخاری با تأکید بر اینکه علاوه بر حضور مستمر پلیس و برقراری امنیت لازم است والدین خود مراتب مراقبت از فرزندان را جدی بگیرند، خاطرنشان کرد: بسیاری از شایعات و تصاویری که در فضای مجازی پخش می‌شود یا صحت ندارد یا مربوط به سال‌ها قبل است که افراد شایعه‌پراکن بدانند چه خود منتشرکننده باشند چه بازنشر کننده به هر صورت مجرم بوده و مورد برخورد جدی قرار خواهند گرفت.

وی ضمن رد وجود موردی در خصوص سوءاستفاده از عواطف مردم در جهت کمک به فردی بیمار یا ناتوان مالی در استان هرمزگان، عنوان کرد: بسیاری از افراد فیلترینگ را به پلیس فتا ارتباط می‌دهند که باید اعلام شود این موضوع ارتباطی به پلیس فتا نداشته و در دادستانی کشور در کارگروه تعیین مصدایق محتوای مجرمانه نیز تصمیم‌گیری و اعلام می‌شود.

انتهای پیام

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »