جشن بیستمین سالگرد انتخاب آستانه به عنوان پایتخت جدید قزاقستان + تصاویر

به گزارش هرمزبان به نقل از خبرنگار خبرگزاری فارس در تاشکند، جشن بیستمین سالگرد انتخاب «آستانه» به عنوان پایتخت جدید قزاقستان با حضور سفیر قزاقستان در ازبکستان، سفرای کشورهای خارجی، قزاق‌های مقیم و رسانه‌های گروهی داخلی و خارجی برگزار شد.

اوتمبای‌اف در این مراسم گفت: ایده ایجاد پایتخت جدید در مرکز قزاقستان به «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور این کشور متعلق است.

سفیر قزاقستان در ازبکستان افزود: نظربایف ابتکار خود را در مورد انتقال پایتخت از «آلماتی» به «آق ملا» در پارلمان قزاقستان در ماه جولای سال 1994 میلادی اظهار داشت و شورای عالی این کشور در نتیجه بررسی‌ها تصمیم خود را در مورد انتقال پایتخت در تاریخ 6 جولای سال 1994 میلادی اعلام کرد.

وی اظهار داشت: پس از 3 سال در تاریخ 10 دسامبر سال 1997 میلادی مراسم رسمی انتقال پایتخت و جابجایی سازمان‌های دولتی به شهر آق ملا انجام گرفت و طبق فرمان رئیس جمهور از تاریخ 6 می سال 1998 میلادی این شهر به آستانه تغییر نام یافت.

اوتمبای‌اف خاطرنشان کرد: پس از این با توجه به تصمیم رسمی پارلمان از تاریخ 6 جولای سال 1994 میلادی رئیس جمهور این کشور در سال 2006 میلادی 6 جولای را به عنوان جشن همگانی قزاقستان، یعنی روز پایتخت اعلام کرد.

این دیپلمات ارشد قزاقستان ادامه داد: آستانه در حال حاضر شهر شناخته شده‌ای می‌باشد و عنوان‌های پرافتخار بین المللی را دارد از جمله سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) در سال 1999 میلادی آستانه را به عنوان «شهر جهان» اعلام کرد.

وی افزود: همچنین آستانه از سال 2000 میلادی به طور رسمی در مجمع بین المللی پایتخت‌ها و شهرهای بزرگ جهان قرار گرفت.    

سفیر قزاقستان در ازبکستان گفت: هم اکنون شهر آستانه به عنوان یک شهر بزرگ که در آن نه تنها قزاق‌ها بلکه شهروندان زیاد خارجی که کارمندان سفارتخانه‌های خارجی و سازمان‌های فراملی می‌باشند، با سرعت توسعه می‌یابند.

وی گفت: امروز مساحت قلمرو پایتخت قزاقستان حدود 722 کیلومتر مربع و جمعیت آن از یک میلیون نفر فراتر رفته است.

اوتمبای‌اف اظهار داشت: هم اکنون شهر آستانه به مرکز سیاست جهانی تبدیل شده و همایش‌های بین المللی از جمله کنگره رهبران ادیان جهان، همایش اقتصادی آستانه، نشست روسای جمهور و نخست وزیران جامعه کشورهای مستقل مشترک المنافع، سازمان همکاری شانگهای، سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه اقتصادی اوراسیا برگزار می‌شود.

این دیپلمات ارشد قزاقستان افزود: در سال 2010 میلادی در شهر آستانه نشست تاریخی کشورهای عضو سازمان امنیت و همکاری و در سال 2011 میلادی همزمان با آلماتی پایتخت جنوبی قزاقستان، هفتمین بازی‌های زمستانی آسیایی برگزار شد.

وی افزود: نمایشگاه بین المللی «اکسپو-2017» برای توسعه آستانه، افزایش جذابیت گردشگری آن جهش تازه‌ای بود.

اوتمبای‌اف در پایان اظهار داشت: آستانه همچنین محل اجرای سیاست خارجی صلح آمیز قزاقستان شد و گروهی از کارشناسان طرح‌هایی مبنی بر برنامه هسته‌ای ایران را تنظیم کردند و امروز رایزنی‌ها درباره حل و فصل درگیری‌های سوریه انجام می‌گیرد.

در پایان این همایش اعضای مرکز فرهنگی قزاق شهر «چیرچیق» برنامه هنری اجرا کردند. 

انتهای پیام/ح

بستر درج آگهی تُوار

درباره هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *