پایان بررسی سانحه تهران-یاسوج/ هیچ نقص فنی در هواپیمای ATR نیافتیم

حسن رضایی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به پایان یافتن عملیات بررسی عوامل وقوع سانحه هواپیمای ATR مسیر تهران ـ یاسوج مربوط به شرکت هواپیمایی آسمان، اظهار داشت: بازخوانی جعبه‌های سیاه هواپیما در کشور فرانسه به پایان رسید و گروه‌های 11‌گانه تیم بررسی سانحه سازمان هواپیمایی کشوری نیز گزارش نهایی خود را آماده کردند،‌ همه اطلاعات ترکیب ‌و گزارش نهایی آماده شد.

* فرانسوی‌ها برای رفع اختلاف بررسی سانحه به ایران آمدند

وی ادامه داد: ضرورت داشت که از کشور فرانسه به عنوان کشور سازنده این هواپیما نیز دعوت می‌شد تا در اختلافات کوچکی که در برخی موضوعات بررسی سانحه وجود داشت به اجماع برسیم، فرانسوی‌ها هم تحلیل‌های جداگانه‌ای داشتند بنابراین تیم فرانسوی به ایران آمد و در دو روز کاری جلساتی برگزار شد.

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی با تأکید بر اینکه همه این جلسات با فرانسوی‌ها‌ با حضور نهادهای نظارتی برگزار شد‌، بیان کرد: توافقاتی با کشور فرانسه انجام شد و گزارش نهایی به سرانجام رسید.

* گزارش نهایی سانحه ATR تحویل بازپرس پرونده شد

رضایی‌فر اظهار داشت:  گزارش نهایی سانحه ATR تحویل بازپرس پرونده شد زیرا قوه قضائیه تأکید داشت به دلیل لزوم شناسایی مقصران وقوع این سانحه و وجود روند قضایی، گزارش نهایی باید تحویل بازپرس پرونده شود و بنابراین قوه قضائیه موضوع تشخیص مقصران این سانحه را انجام می‌دهد.

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی گفت:‌ سازمان هواپیمایی کشوری وظیفه مشخص کردن مجرمان و مقصران سانحه را بر عهده ندارد بلکه علت وقوع سانحه را برای جلوگیری و پیشگیری از سوانح بعدی بررسی و منتشر می‌کند.

رضایی‌فر ادامه داد: این پرونده سانحه، اولین پرونده‌ای است که در کنار پرونده قضایی آن جلو می‌رود؛ به نظر بازپرس پرونده این فرآیند، فرآیندی قضایی است و اگر اطلاعات وقوع سانحه از سوی سازمان هواپیمایی کشوری منتشر شود شاید قوه قضائیه در تعیین مقصر اصلی محدود شود و اگر موضوعی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام شود ممکن است قوه قضائیه در تعیین مقصر با مشکل مواجه شود.

* قوه قضائیه مقصران وقوع سانحه ATR را معرفی می‌کند

وی اظهار داشت: میزان تقصیر افراد در وقوع یک سانحه بر عهده قوه قضائیه خواهد بود که آنها هم تأکید داشتند فعلاً این گزارش در رسانه‌ها و برای عموم منتشر نشود زیرا پرونده روند قضایی دارد‌ بنابر این قوه قضائیه مقصر یا مقصران این وقوع این سانحه را معرفی می‌کند.

* یخ‌زدگی هواپیما هنگام سانحه رد شد

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی درباره گزارشی که پیش از این در مورد یخ‌زدگی هواپیما از سوی برخی نهادها غیر از سازمان هواپیمایی منتشر شده بود، توضیح داد: یکی از مسائلی که با کشور فرانسه در این سانحه اختلاف داشتیم موضوع یخ‌زدگی بود، ماهواره‌های هواشناسی کشور فرانسه بحث یخ‌زدگی شدید را در آن شرایط هوایی وقوع سانحه مطرح کرده بودند در حالی که هواشناسی ایران شرایط یخ‌زدگی متوسط را اعلام کرده بود؛ بنابر این تحلیل‌های کارشناسی انجام شد تا این اختلاف بین ما و فرانسوی‌ها در این حوزه رفع شود البته این اختلاف به طور کامل رفع نشد و فرانسوی‌ها فرصت بیشتری از ما خواستند زیرا آنها اطلاعات طراحی هواپیما را دارند و اعلام کردند که ما راندمان سطوح پروازی هواپیما را بررسی می‌کنیم و نتیجه قطعی را اعلام خواهیم کرد اما به نظر می‌رسد که یخ‌زدگی علت وقوع این سانحه نبوده است.

* تصمیم‌گیری درباره نحوه اطلاع‌رسانی گزارش سانحه در جلسه ۱۶ اردیبهشت

رضایی‌فر ادامه داد:‌ روز یکشنبه 16 اردیبهشت جلسه‌ای با دادستان کل کشور درباره این گزارش نهایی خواهیم داشت و آنجا تصمیم‌گیری می‌شود که لحظه گزارش و خبررسانی به مردم درباره علت وقوع این سانحه چگونه باشد؛ تصمیم‌گیری در این حوزه با قوه قضائیه است و در حیطه اختیارات سازمان هواپیمایی کشوری نیست.

* هواپیمای سانحه دیده نقص فنی نداشت

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی با تأکید بر اینکه ما هیچ مشکل فنی در این هواپیمای سانحه دیده پیدا نکردیم، ادامه داد: علل وقوع هر سانحه‌ای می‌تواند خطای خلبان، شرایط آب و هوایی، نقص فنی یا سایر عوامل باشد، اما ما هیچ نقص فنی در هواپیما پیدا نکردیم.

وی ادامه داد: ما در گزارش خود، علت اصلی وقوع سانحه و عوامل کمکی برای وقوع سانحه را اعلام کرده‌ایم؛ 6 عامل کمکی برای وقوع عامل اصلی بروز سانحه از زوایای مختلف بررسی و معرفی شد‌ و اطلاعات تخصصی به قاضی پرونده داده شده است.

* اعلام رسمی گزارش سانحه به مردم تا دو هفته آینده

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی ادامه داد:‌ پس از صدور مجوز از سوی قوه قضائیه پیش‌بینی می‌شود حداکثر تا دو هفته آینده گزارش نهایی وقوع سانحه برای مردم نیز منتشر شود.

به گزارش هرمزبان به نقل از فارس هواپیمای ATR72 شرکت هواپیمایی آسمان به شماره پرواز 3704 ‌صبح روز 29 بهمن‌ماه 96 از فرودگاه مهرآباد به مقصد یاسوج پرواز کرد؛ این هواپیما در در 14 مایلی فرودگاه یاسوج و ‌روی ارتفاعات دنا‌ از رادار حذف و مکالمات خلبان و برج قطع شد؛ پس از آن بود که اعلام شد این هواپیما با کوه دنا برخورد کرده‌ است؛ این هواپیما حامل 60 مسافر و 6 خدمه و امنیت پرواز بود که همه در این سانحه جان باختند.

انتهای پیام/

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

عملیات جراحی پیچیده مری با موفقیت در بندرعباس انجام شد

هرمزبان – تیم جراحی توراکس مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در بندرعباس، موفق به انجام عمل جراحی پیچیده «ازوفاگومیوتومی هلر لاپاراسکوپی» بر روی بیمار ۶۱ ساله شد. این موفقیت نشان‌دهنده پیشرفت علمی و تجهیزاتی استان هرمزگان در زمینه درمان‌های تخصصی است.

ادامه خبر »

برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر در هرمزگان با برگزاری ۱۲ رویداد فرهنگی جدید

هرمزبان –

مدیرکل میراث‌فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که تا پایان سال جاری، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۲ رویداد گردشگری به منظور تقویت اقتصاد گردشگری و ساماندهی صنایع‌دستی در نظر گرفته شده است.

ادامه خبر »
کمپرسور اسکرو برقی برای هوای فشرده. الکتروموتور نیروی مورد نیاز چرخش روتورهای اسکرو را تولید میکند.

آیا می‌توان از کمپرسور هوا برای گاز پیرولیز یا گاز طبیعی استفاده کرد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »

اجرای ۸ پروژه بزرگ آبرسانی در هرمزگان در حال انجام است

هرمزبان – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از اجرای ۲۴۲ پروژه آبی در استان با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال خبر داد. وی تأکید کرد که این پروژه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای پایدارسازی منابع آبی در هرمزگان است.

ادامه خبر »

اجرای طرح کنترل مصرف برق برای مشترکان پرمصرف در هرمزگان

هرمزبان – مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان از آغاز طرح محدودسازی مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری خبر داد. وی اعلام کرد که در صورت تجاوز از الگوهای مصرف تعیین‌شده، قطع برق به‌صورت مرحله‌ای انجام خواهد شد.

ادامه خبر »

اجرای ۲۴۲ طرح آبی در هرمزگان با تخصیص اعتبار ۸ هزار میلیارد تومان

هرمزبان –
مدیرعامل آبفا هرمزگان از تخصیص بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۲۴۲ پروژه زیرساختی در زمینه‌های انتقال، تأمین و تصفیه آب در استان خبر داد. وی به چالش‌های اقلیمی و هزینه‌بر بودن تأمین آب در هرمزگان اشاره کرد.

ادامه خبر »

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »