پایان بررسی سانحه تهران-یاسوج/ هیچ نقص فنی در هواپیمای ATR نیافتیم

حسن رضایی‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، با اشاره به پایان یافتن عملیات بررسی عوامل وقوع سانحه هواپیمای ATR مسیر تهران ـ یاسوج مربوط به شرکت هواپیمایی آسمان، اظهار داشت: بازخوانی جعبه‌های سیاه هواپیما در کشور فرانسه به پایان رسید و گروه‌های 11‌گانه تیم بررسی سانحه سازمان هواپیمایی کشوری نیز گزارش نهایی خود را آماده کردند،‌ همه اطلاعات ترکیب ‌و گزارش نهایی آماده شد.

* فرانسوی‌ها برای رفع اختلاف بررسی سانحه به ایران آمدند

وی ادامه داد: ضرورت داشت که از کشور فرانسه به عنوان کشور سازنده این هواپیما نیز دعوت می‌شد تا در اختلافات کوچکی که در برخی موضوعات بررسی سانحه وجود داشت به اجماع برسیم، فرانسوی‌ها هم تحلیل‌های جداگانه‌ای داشتند بنابراین تیم فرانسوی به ایران آمد و در دو روز کاری جلساتی برگزار شد.

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی با تأکید بر اینکه همه این جلسات با فرانسوی‌ها‌ با حضور نهادهای نظارتی برگزار شد‌، بیان کرد: توافقاتی با کشور فرانسه انجام شد و گزارش نهایی به سرانجام رسید.

* گزارش نهایی سانحه ATR تحویل بازپرس پرونده شد

رضایی‌فر اظهار داشت:  گزارش نهایی سانحه ATR تحویل بازپرس پرونده شد زیرا قوه قضائیه تأکید داشت به دلیل لزوم شناسایی مقصران وقوع این سانحه و وجود روند قضایی، گزارش نهایی باید تحویل بازپرس پرونده شود و بنابراین قوه قضائیه موضوع تشخیص مقصران این سانحه را انجام می‌دهد.

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی گفت:‌ سازمان هواپیمایی کشوری وظیفه مشخص کردن مجرمان و مقصران سانحه را بر عهده ندارد بلکه علت وقوع سانحه را برای جلوگیری و پیشگیری از سوانح بعدی بررسی و منتشر می‌کند.

رضایی‌فر ادامه داد: این پرونده سانحه، اولین پرونده‌ای است که در کنار پرونده قضایی آن جلو می‌رود؛ به نظر بازپرس پرونده این فرآیند، فرآیندی قضایی است و اگر اطلاعات وقوع سانحه از سوی سازمان هواپیمایی کشوری منتشر شود شاید قوه قضائیه در تعیین مقصر اصلی محدود شود و اگر موضوعی از سوی سازمان هواپیمایی کشوری اعلام شود ممکن است قوه قضائیه در تعیین مقصر با مشکل مواجه شود.

* قوه قضائیه مقصران وقوع سانحه ATR را معرفی می‌کند

وی اظهار داشت: میزان تقصیر افراد در وقوع یک سانحه بر عهده قوه قضائیه خواهد بود که آنها هم تأکید داشتند فعلاً این گزارش در رسانه‌ها و برای عموم منتشر نشود زیرا پرونده روند قضایی دارد‌ بنابر این قوه قضائیه مقصر یا مقصران این وقوع این سانحه را معرفی می‌کند.

* یخ‌زدگی هواپیما هنگام سانحه رد شد

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی درباره گزارشی که پیش از این در مورد یخ‌زدگی هواپیما از سوی برخی نهادها غیر از سازمان هواپیمایی منتشر شده بود، توضیح داد: یکی از مسائلی که با کشور فرانسه در این سانحه اختلاف داشتیم موضوع یخ‌زدگی بود، ماهواره‌های هواشناسی کشور فرانسه بحث یخ‌زدگی شدید را در آن شرایط هوایی وقوع سانحه مطرح کرده بودند در حالی که هواشناسی ایران شرایط یخ‌زدگی متوسط را اعلام کرده بود؛ بنابر این تحلیل‌های کارشناسی انجام شد تا این اختلاف بین ما و فرانسوی‌ها در این حوزه رفع شود البته این اختلاف به طور کامل رفع نشد و فرانسوی‌ها فرصت بیشتری از ما خواستند زیرا آنها اطلاعات طراحی هواپیما را دارند و اعلام کردند که ما راندمان سطوح پروازی هواپیما را بررسی می‌کنیم و نتیجه قطعی را اعلام خواهیم کرد اما به نظر می‌رسد که یخ‌زدگی علت وقوع این سانحه نبوده است.

* تصمیم‌گیری درباره نحوه اطلاع‌رسانی گزارش سانحه در جلسه ۱۶ اردیبهشت

رضایی‌فر ادامه داد:‌ روز یکشنبه 16 اردیبهشت جلسه‌ای با دادستان کل کشور درباره این گزارش نهایی خواهیم داشت و آنجا تصمیم‌گیری می‌شود که لحظه گزارش و خبررسانی به مردم درباره علت وقوع این سانحه چگونه باشد؛ تصمیم‌گیری در این حوزه با قوه قضائیه است و در حیطه اختیارات سازمان هواپیمایی کشوری نیست.

* هواپیمای سانحه دیده نقص فنی نداشت

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی با تأکید بر اینکه ما هیچ مشکل فنی در این هواپیمای سانحه دیده پیدا نکردیم، ادامه داد: علل وقوع هر سانحه‌ای می‌تواند خطای خلبان، شرایط آب و هوایی، نقص فنی یا سایر عوامل باشد، اما ما هیچ نقص فنی در هواپیما پیدا نکردیم.

وی ادامه داد: ما در گزارش خود، علت اصلی وقوع سانحه و عوامل کمکی برای وقوع سانحه را اعلام کرده‌ایم؛ 6 عامل کمکی برای وقوع عامل اصلی بروز سانحه از زوایای مختلف بررسی و معرفی شد‌ و اطلاعات تخصصی به قاضی پرونده داده شده است.

* اعلام رسمی گزارش سانحه به مردم تا دو هفته آینده

مدیرکل بررسی سوانح و حوادث سازمان هواپیمایی ادامه داد:‌ پس از صدور مجوز از سوی قوه قضائیه پیش‌بینی می‌شود حداکثر تا دو هفته آینده گزارش نهایی وقوع سانحه برای مردم نیز منتشر شود.

به گزارش هرمزبان به نقل از فارس هواپیمای ATR72 شرکت هواپیمایی آسمان به شماره پرواز 3704 ‌صبح روز 29 بهمن‌ماه 96 از فرودگاه مهرآباد به مقصد یاسوج پرواز کرد؛ این هواپیما در در 14 مایلی فرودگاه یاسوج و ‌روی ارتفاعات دنا‌ از رادار حذف و مکالمات خلبان و برج قطع شد؛ پس از آن بود که اعلام شد این هواپیما با کوه دنا برخورد کرده‌ است؛ این هواپیما حامل 60 مسافر و 6 خدمه و امنیت پرواز بود که همه در این سانحه جان باختند.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »