مروری بر حادثه رگ سفید/جوشش آتش از رگ نفتی جنوب

به گزارش هرمزبان به نقل از خبرنگار گروه اقتصاد خبرگزاری میزان، آتش سوزی حلقه چاه ۱۴۷ حفاری در منطقه رگ‎سفید یکی از حوادث سال ۹۶ حوزه انرژی کشور بود که به اذعان مدیران صنعت نفت کشور یکی از گسترده‌ترین آتش سوزی‌ها در تاریخ صنعت نفت بود که در تاریخ ۷ آبان ماه اتفاق افتاد.

حادثه‌ای که طی آن جدیدترین دکل‌های شرکت ملی حفاری که طول عمر در حدود یک سال بود به دلیل فوران گاز دچار حریق شد و به علت حجم بالای آتش سوزی در همان روز‌های ابتدایی تخمین ادامه آتش سوزی تا ۳۰ الی ۴۰ روز آینده زده شد.

از همان ساعات اولیه راهکار‌هایی همچون احداث کمپ‎ها، احداث استخر ۱۳۰ هزار بشکه‎ای، پوشش آب افشانی از نقاط مختلف با استفاده از موتور پمپ‎های ۱۲ سیلندر، احداث خطوط لوله انتقال آب و استخر ذخیره آب، خنک سازی محوطه چاه، احداث موقعیت حفاری چاه‌های جدید مورد استفاده قرار گرفت که به دلیل حجم گسترده آتش راهگشا نبود و نهایتا باعث شد بخشی از تجهیزات دکل که مانع دسترسی به مرکز آتش است، جمع آوری و به بیرون از محدوده عملیات چاه منتقل شود.

در کنار این اقدامات، فعالیت‌هایی همچون مهار آتش از بالای دهانه چاه هم نتوانست آتش خشمگین درون چاه را مهار کند به همین خاطر کارشناسان دست به حفر دو چاه کمکی مورب در نزدیکی چاه اصلی کردند تا از طریق خاموشی از عمق بتوانند به مرکز اصلی آتش دسترسی پیدا کرده و ادامه اقدامات را از نزدیکی انجام دهند.

در تاریخ هفدهم آذر ماه و پس از گذشت چهل روز از حادثه رگ سفید سپهر سپهری مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران اعلام کرد ۲ حلقه چاه امدادی و با مجموع عمق ۳ هزار و ۳۰۰ متر و با از پیشرفت ۶۷ درصدی تاکنون صورت گرفته، ولی همچنان به هسته آتش نرسیدیم و آتش سوزی ادامه دارد.

پس از آن مجددا پیش‌بینی خاموشی‌ها به ۵۰ تا ۶۰ روز رسید تا اینکه بیژن نامدار زنگنه، چند روز پیش از خاموشی کامل در خصوص آخرین وضعیت چاه رگ سفید گفت: برای خاموشی رگ سفید و اطمینان در کار یکی از چاه‌ها کمکی بسیار نزدیک به نقطه تلاقی محل تغذیه حفر شده، این چاه ظرف چند روز آینده به منطقه مورد نظر ما می‌رسد و در آنجا در ابتدا آب تزریق می‌کنند و بعد از اطمینان محصولات دیگر تزریق می‌شود تا آتش کنترل شود.

در شامگاه پنجم دی ماه و پس از ۵۸ روز تلاش شبانه روزی فعالان این حوزه خبر خاموشی آتش سرکش چاه ۱۴۷ رگ سفید در رسانه‌ها منتشر شد تا برای نخستین بار در ایران چاه فوران کرده‌ای با فناوری جدید از پایین اقدام به خاموشی شده باشد.

سپهر سپهری مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران پس از خاموشی آتش اعلام کرد خاموشی چاه ۱۴۷ منطقه رگ سفید هم از لحاظ زمانبندی برای خاموشی و هم از حیث اقدامات صورت گرفته با توجه به حجم انفجار یک رکورد برای صنعت نفت کشور به حساب می‌آید.

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »