پیام های «مذاکره کننده ماهر و خوش روی» ایران به عربستان

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پیام های «مذاکره کننده ماهر و خوش روی» ایران به عربستان

روزانا رمّال در روزنامه البناء لبنان نوشت: این اولین بار نیست که وزیر خارجه ایران، محمد جواد ظریف«مذاکره کننده ماهر و خوش رو» که موفق به اخذ برگه تفاهم بین کشورش و غرب شد، پیامهای واضحی را به عربستان سعودی می دهد، که نیازی به تفسیر ندارد، پیامهایی مبنی بر اینکه ایران آماده ارتباط با عربستان سعودی و فتح باب مذاکره مستقیم یا غیر مستقیم با آن است.

به گزارش هرمزبان به نقل از «انتخاب»؛ این روزنامه در ادامه آورده است: به نظر می رسد صحبتهای ظریف در نشست مطبوعاتی که در پاکستان داشت چیزی بیش از یک پیام سیاسی و نشان دهنده رغبت ایران برای برقراری ارتباط با سعودیهاست؛ در این نشست، وزیر خارجه ایران در مورد امکان همکاری ایران و عربستان در بازسازی عراق و سوریه ابراز خوش بینی کرد، به شرط انکه تهران و ریاض مشکلات خود را از طریق مذاکره حل کنند. مهمترین قسمت صحبتهای ظریف در این نشست مطبوعاتی بخشی بود که تصریح کرد در صورت وقوع هر گونه تجاوزی به عربستان، ایران اولین دولتی است که به آن کمک می کند.

منظور ظریف از این پیام آن است که عربستان و ایران به منزله امت واحدی هستند که هر مشکلی برای یکی از آنها ایجاد شود، گویی مشکل هر دو آنهاست و در واقع عربستان به عنوان یک دولت اسلامیِ مرجع، مورد توجه و حمایت ایرانی های مسلمان است. این اظهارات وزیر خارجه ایران به منزله تلاشی در جهت پیوند دادن بین عربستان و ایران براساس اشتراکات دینی آنهاست، در حالی که نزاع های سیاسی بین این دو فاصله انداخته است. در حقیقت ایران بدین وسیله در پی آن است که دروازه فتنه طایفه ای و مذهبی بین دو کشور مسلمان را ببندد. اکنون زمان آن رسیده است که سعودیها به این تمایل ایران پاسخ مثبت دهند.

در این چارچوب می توان سوالی را مطرح کرد مبنی بر نقش میانجی بین این دو کشور، که می تواند توسط پاکستان ایفا شود. این نکته ای است که منابع دیپلماتیک پاکستانی در گفتگو با البناء بر آن تاکید نموده و مسئولان پاکستانی از آن استقبال کرده اند.

اما در رابطه با تحولات میدانی در منطقه باید گفت تغییرات مهمی در افق حوادث یمن در حال وقوع است و به گزارش هرمزبان به نقل از منابع آگاه، عربستان مذاکراتی سری را با حوثیهای مورد حمایت ایران آغاز کرده است، تا به جنگ سه ساله در یمن پایان دهد.

پس از سلسله شکستهای عربستان در سوریه، یمن، عراق و لبنان، حفظ نفوذ سعودیها در منطقه به مساله ای نگران کننده برای مسئولان دولت عربستان تبدیل شده است. در شرایطی که روسیه و ایران در حال پیشروی در منطقه و افزایش نفوذ خود هستند و اوضاع به نفع تهران پیش می رود، اگر ریاض در نشستن سر میز مذاکره تاخیر داشته باشد، بیشترین ضرر متوجه آن می شود، بویژه آنکه جنگ یمن بدون داشتن نتیجه ای مثبت و قابل ذکر برای عربستان، جنگی کاملا بیهوده محسوب می شود.

بر این اساس، شتاب برای ایجاد راه حلی در جهت توقف جنگ، مصلحت بزرگی برای سعودیهاست و پیامهای ظریف در بردارنده نرمش ایران در این باره است.

ترجمه:مریم نصرالهی

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

کیش آماده ارائه خدمات به عزاداران در ماه‌های محرم و صفر

هرمزبان –

مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش از اجرای مجموعه‌ای از اقدامات عمرانی و خدماتی در مساجد، حسینیه‌ها و فضاهای عمومی جزیره کیش خبر داد. این اقدامات به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای برگزاری آیین‌های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) انجام شده است.

ادامه خبر »

عدم وجود قاچاق بنزین در بندرعباس؛ عذرخواهی به خاطر صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان از مردم به خاطر صف‌های ایجاد شده در جایگاه‌های عرضه سوخت عذرخواهی کرد. وی افزود که بررسی‌های کارشناسی در بندرعباس نشان می‌دهد که قاچاق بنزین در این شهر وجود ندارد.

ادامه خبر »

اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به هرمزگان به منظور برگزاری مراسم محرم

هرمزبان –
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی کاظمی از اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به استان هرمزگان برای برگزاری مراسم سوگواری ماه محرم خبر داد. وی افزود که در دهه اول محرم، بیش از یک‌هزار و ۲۳۰ هیئت مذهبی و موکب در این استان فعال خواهند بود.

ادامه خبر »

مهار سریع آتش‌سوزی در بیمارستان حاجی‌آباد؛ بیماران در امنیت کامل قرار دارند

هرمزبان – حریق صبح امروز در بیمارستان فاطمه‌الزهرا(س) شهرستان حاجی‌آباد به سرعت توسط نیروهای آتش‌نشانی و کادر درمان کنترل شد. این حادثه بدون ایجاد تلفات جانی یا مصدومیت به پایان رسید.

ادامه خبر »

هشدار درباره وضعیت یادگار قاجاری هرمزگان؛ بخشی از قلعه کردر در میناب فروریخت

هرمزبان –

در پی وعده تعیین حریم و آغاز مرمت قلعه تاریخی کردر در میناب، ریزش بخشی از این سازه نگرانی‌هایی را به همراه داشته است. این وضعیت، امیدها برای حفظ این بنای تاریخی را تحت تأثیر قرار داده است.

ادامه خبر »

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه در برنطین

هرمزبان –

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه(س) در بخش برنطین برگزار شد. این کاروان به منظور زیارت و تقویت روحیه معنوی شرکت‌کنندگان تشکیل شده است. حضور در این سفر معنوی فرصتی برای ارتباط نزدیک‌تر با فرهنگ و معارف اسلامی فراهم می‌آورد.

ادامه خبر »

عملیات جراحی پیچیده مری با موفقیت در بندرعباس انجام شد

هرمزبان – تیم جراحی توراکس مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در بندرعباس، موفق به انجام عمل جراحی پیچیده «ازوفاگومیوتومی هلر لاپاراسکوپی» بر روی بیمار ۶۱ ساله شد. این موفقیت نشان‌دهنده پیشرفت علمی و تجهیزاتی استان هرمزگان در زمینه درمان‌های تخصصی است.

ادامه خبر »

برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر در هرمزگان با برگزاری ۱۲ رویداد فرهنگی جدید

هرمزبان –

مدیرکل میراث‌فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که تا پایان سال جاری، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۲ رویداد گردشگری به منظور تقویت اقتصاد گردشگری و ساماندهی صنایع‌دستی در نظر گرفته شده است.

ادامه خبر »
کمپرسور اسکرو برقی برای هوای فشرده. الکتروموتور نیروی مورد نیاز چرخش روتورهای اسکرو را تولید میکند.

آیا می‌توان از کمپرسور هوا برای گاز پیرولیز یا گاز طبیعی استفاده کرد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »