عرصه فرهنگ باید با نگاه باز و به دور از دید کلیشه ای باشد

به گزارش هرمزبان به نقل از خبرگزاری برنا در هرمزگان علیرضا درویش نژاد گفت:میناب منطقه ای است که به دلیل قدمت و پیشینه تاریخی از تنوع آئین های کهن و جذاب  فراوان است.

وی با تاکید بر حفظ آئین ها و سنت های به جا مانده از گذشتگان و انتقال آن به نسل های آینده، اظهار داشت:مشارکت مردم بیشترین نقش را در این حوزه می تواند ایفا کند.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان ادامه داد:هر چه فرهنگ و آئین ها و پرداختن به آنها حاکمیتی و دولتی شود و مردم کمتر در ان نقش داشته باشند بیشتر رو به تحلیل می رود.

وی عنوان کرد:با همت مردم تیرور و تلاش هایی که در مجموعه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان صورت گرفت، جشنواره آیینی، سنتی و موسیقیایی سور، سُرنا و زندگی علاوه بر ثبت ملی، در ردیف بودجه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و تقویم معاونت هنری وزارتخانه گنجانده شد ولی این به معنای تمام کار نیست بلکه اجرای این رویداد با مردم است.

وی همچنین از فراهم شدن زمینه برای ارائه محتوای بخشی از جشنواره سور، سرنا و زندگی در دیگر کشورها از طریق انعقاد تفاهم نامه با سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی خبر داد و گفت:این حرکت علاوه بر این که یک جریان فرهنگی را به دیگر نقاط دنیا معرفی می کند، می تواند موجب ارز آوری نیز شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که در مجموعه فرهنگ و هنر هرمزگان هیچ گونه چالشی با دستگاه های امنیتی و انتظامی وجود ندارد، گفت:فضای تعامل و همدلی خوبی در این زمینه در هرمزگان حاکم است.

درویش نژاد در ادامه با بیان این که رمز بقا هویت هر ملت در توجه به فرهنگ و آئین ها است، از فرهنگ و هنر به عنوان زیربنای توسعه و عمران شهری نام برد و گفت:باید بپذیریم که رشد توسعه و عمران در گرو رشد فرهنگ و هنر است.

وی لازمه توسعه پایدار را هنر دانست و خاطرنشان کرد:برگزاری این جشنواره علاوه بر تبادل فرهنگی، فرصت بسیار مناسبی است که بتوانیم از ظرفیت ها و فرصت های فرهنگی منطقه در جهت معرفی توانمندی های استان هرمزگان در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از طریق برپایی نمایشگاه های صنایع دستی، صنایع تبدیلی و کشاورزی، مد و لباس، غذاهای محلی،جاذبه های گردشگری و برنامه های فرهنگی و آیینی منطقه استفاده کنیم.

گفتنی است : چهارمین جشنواره آیینی، سنتی و موسیقیایی سور، سُرنا و زندگی با 25 غرفه محصولات کشاورزی میناب، ابزار آلات موسیقی، زری بافی و خوسی بافی،  مد و لباس و پوشش سنتی و محلی، کلوچه و غذاهای محلی، سفالگری و توانمندی های مرکز آموزش فنی و حرفه شهرستان از 23 تا 25 اسفند در محل دائمی جشنواره سور، سُرنا و زندگی در شهر تیرور میناب برگزار می‌شود.

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »