فضا برای قاچاقچیان ناامن شده/سختی‌های مبارزه با قاچاق در دریا

به گزارش هرمزبان به نقل از ایسنا، هفته‌های گذشته رئیس جمهوری اعلام کرد: مسئولیت مبارزه با قاچاق با نیروی انتظامی است، اما اخیراً در شورای عالی امنیت ملی، تصریح کردیم که در خلیج فارس، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز مسئولیت مبارزه با قاچاق را داشته باشد و حتماً با این تصمیم شرایط در مبارزه با قاچاق بهتر از گذشته خواهد شد.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق استان هرمزگان در گفت‌وگو با ایسنا به ارائه‌ توضیحاتی در این زمینه پرداخته و گفت: استان هرمزگان در کرانه شمالی در پهنه دریایی عمان و خلیج فارس واقع شده است و بر تنگه استراتژیک هرمز اشراف دارد به عبارت دیگر این استان دارای بزرگ‌ترین زیرساخت‌های تجاری است و بیش از ۶۰ درصد تجارت کشور از هرمزگان انجام می‌شود.

عزیزالله کناری همچنین متذکر شد: طبیعی است در چنین محیطی ورود و فعالیت افراد سودجو نیز ایجاد شود، چرا که در این منطقه حدود ۲۰۰ کیلومتر ساحل وجود دارد و وسعت این منطقه و مرزهای متعدد دریایی باعث می‌شود فعالیت‌های مربوط با مبارزه با قاچاق دشواری‌های خاص خود را داشته باشد.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق استان هرمزگان اظهار کرد: در سال‌های گذشته به واسطه هم‌افزایی بخش‌های مختلف تا حدودی جلوی قاچاق گرفته شده و نیروی دریایی سپاه مسئول امنیت برون‌مرزی و ارتش در دریای عمان مشغول بوده است. بر این اساس از سال‌های قبل نیز ارتش و سپاه خارج از آب‌های داخلی اگر تخلفی را می‌دیدند حتما همکاری‌های لازم را با دریابانی انجام داده و تلاش خود را برای کاهش قاچاق انجام می‌دادند. اکنون نیز تاکید رییس جمهوری بر آن بوده که مشارکت بیشتری در این حوزه انجام گیرد.

وی با اشاره به بحث قاچاق سوخت گفت: حتی در دولت دهم در چند نوبت کشتی‌های بزرگی که در ایران سوخت گرفته بودند که آن را خارج کنند مورد شناسایی و برخورد قرار گرفتند، اما به هرحال طبیعی است که با تمام این تفاسیر اکنون تمامی فعالیت‌های سپاه به محدوده آب‌های عمیق مربوط شده و در بخش ساحل و خشکی فعالیت‌ها به شیوه‌ قبل دنبال می‌شود.

سیر صعودی کشفیات قاچاق در خلیج فارس

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق استان هرمزگان در ادامه صحبت‌های خود به حجم کشفیات قاچاق در سال‌های گذشته اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته حجم کشفیات همواره روندی صعودی داشته است. در پایان سال ۱۳۹۲ کل کشفیات ما حدود ۱۵۱ میلیارد تومان بود که این رقم در سال‌های ۱۳۹۳ و  ۱۳۹۴ به ترتیب به ۳۰۴ و ۷۸۸ میلیارد تومان رسید و در سال گذشته حجم کشفیات قاچاق ۱۰۶۷ میلیارد تومان شد. امسال نیز تا پایان ۱۰ ماهه اول بیش از ۹۳۰ میلیارد کشفیات قاچاق صورت گرفته و پیش بینی ما آن است تا پایان سال این رقم به بیش از ۱۱۰۰ میلیارد تومان برسد.

کناری تاکید کرد: در حال حاضر با همکاری نهادهای مختلف فعالیت برای قاچاقچیان ناامن شده و برهمین اساس میزان کشفیات در دو سال گذشته به یکدیگر نزدیک شده‌ است.

وی در عین حال متذکر شد: علاوه بر بحث دریایی در خود جاده‌ها نیز در کنار گمرکات که به بزرگ‌ترین دستگاه ایکس‌ری کانتینری مجهز شده‌اند حرکت‌های مختلفی در راستای جلوگیری از قاچاق انجام شده است و با همکاری بخش‌های مختلف تلاش شده است که حجم ورود و خروج قاچاق به شدت کاهش پیدا کند.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق استان هرمزگان تاکید کرد: البته با این وجود هیچ‌گاه نمی‌توان مدعی شد که حجم قاچاق به صفر رسیده است مخصوصا در استان هرمزگان و سایر استان‌های جنوبی کشور که دارای مرزهای طولانی بوده و کنترل تمام این مرزها کار ساده‌ای محسوب نمی‌شود، ضمن آنکه کنترل قاچاق در آب‌ها به مراتب سخت‌تر نیز خواهد شد.

کناری افزود: در جنوب کشور ما حدود ۵۰۰۰ کیلومتر ساحل داریم که این سواحل آبی برای پیگیری قاچاق دشواری‌های خاص خود را دارند.

بیشترین قاچاق ورودی و خروجی مربوط به چه کالاهایی است؟

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق استان هرمزگان در ادامه به کالاهایی که عمده کشفیات سال‌های گذشته را در بر می‌گرفته‌اند اشاره کرد و گفت: مواد غذایی، لوازم یدکی خودرو، لوازم خانگی، سیگار، پارچه، دارو، مشروبات الکلی، تجهیزات ماهواره‌ای و لوازم آرایشی برخی از کالاهایی بوده است که در این سال ها بیشترین حجم کشفیات قاچاق به استان هرمزگان را به خود اختصاص داده است.

وی درباره قاچاق خروجی نیز توضیح داد: بحث قاچاق خروجی بیشتر به دام و کالاهای نفت و گاز مربوط می‌شود و در زمینه قاچاق سوخت اوج فعالیت قاچاقچیان را می‌توان به سال‌های ۱۳۹۲ – ۱۳۹۳ نسبت داد اما با اقدامات صورت گرفته از سوی شرکت پالایش و پخش برای توزیع سوخت و همچنین پایین آمدن قیمت‌ها شاهد بودیم که در سال ۱۳۹۴ میزان قاچاق صورت گرفته در این بخش به شدت کاهش پیدا کرد.

کناری ادامه داد: در زمینه قاچاق دام نیز با وجود این‌که دام سبک ایران مورد علاقه کشورهای حوزه خلیج فارس قرار دارد در سه سال گذشته با صدور مجوزهای صادرات در این بخش مشکل قاچاق برطرف شده بود، اما اخیرا به واسطه شرایط داخلی مجوزهای صادرات در این بخش لغو شده است که این موضوع موجب شده بار دیگر فعالیت‌های قاچاقچیان در این زمینه از سر گرفته شود برهمین اساس اگر امکان صدور مجوزهای صادرات در این بخش وجود داشته باشد می‌توان امید داشت که قاچاق در این حوزه کاهش پیدا کند.

دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق استان هرمزگان در پایان خاطرنشان کرد: به طور کلی از سال ۱۳۹۳ به بعد به واسطه فعالیت‌های مختلفی که صورت گرفته به نظر می‌رسد انجام فعل قاچاق با سختی‌های خاص همراه شده و به حداقل خود رسیده است حال ما امیدواریم در ماه‌های آینده با اجرایی شدن کامل سامانه‌های طراحی شده در این بخش وضعیت رصد کالا بهتر شده و با اجرای طرح کدینگ کالاها در بازار ورود کالای قاچاق از گذشته نیز محدودتر شود.

انتهای پیام

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »