نظارت اورژانسی هم جواب نداد!

با وجود تاکیداتی که برای استانداردسازی معادن از جمله معادن زغال سنگ صورت گرفته، به نظر می‌رسد طرح نظارت و رسیدگی به این معادن فروکش کرده و سایه خطر همچنان بر سر این معادن پهن است.

پس از وقوع حوادث معادن زغال سنگ که اولین و بزرگترین آن در سال جاری حادثه انفجار معدن زغال سنگ زمستان یورت آزادشهر گلستان بود، دستور رسیدگی فوری به وضعیت ایمنی معادن زغال سنگ از سوی وزارت صنعت معدن و تجارت صادر شد.

در پی این دستور که هم وزیر سابق و هم وزیر فعلی صنعت، معدن و تجارت بر آن تأکید کردند و اقدامات فوری هم انجام شد که از جمله آن نظارت اورژانسی بر معادن زغال سنگ سراسر کشور در مرداد امسال بود. البته با وجود این اقدام فوری باز هم متاسفانه شاهد دو حادثه در معادن زغال‌سنگ استان مازندران بودیم که نشان می‌دهد وضعیت ایمنی معادن نیازمند رسیدگی اساسی است.

با تشکیل کمیته پشتیبانی معادن زغال‌سنگ در وزارت صنعت، معدن و تجارت جهت اتخاذ تصمیم های استراتژیک برای برطرف کردن تهدیدهای ناشی از ناامنی معادن، پروژه بزرگتری از جمله جانمایی چهار مرکز هماهنگی، امداد، ایمنی و نجات در مناطق زغال خیز طبس، کرمان، البرز شرقی و مرکزی مطرح شد که در این کمیته مورد بررسی و تایید قرار گرفت و به عنوان یک راه حل جامع برای پشتیبانی از معادن زغال‌سنگ به تایید رسید که البته هنوز خبری از اجرای آن نیست.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که عوامل اصلی وقوع حادثه و بحران در حوزه زغال سنگ شامل نبود تجهیزات لازم در معادن زغال سنگ، استفاده از نیروهای آموزش ندیده در معادن و نظارت نچندان مطلوب بر معادن زغال سنگ است.

به جز موضوع تجهیزات معدنی و ایمنی که تقریبا همه معادن زغال سنگ از نبود آن رنج می‌برند، زمانی نقش دو موضوع آموزش و نظارت در پیشگیری از حوادث پررنگ می شود که به جزئیات گزارش های حوادثی مانند حادثه معدن زمستان یورت دقت می‌کنیم. بر اساس اظهاراتی که در خصوص این حادثه مطرح شد، خیلی از موارد اولیه ایمنی معادن زغال سنگ در آن حادثه رعایت نشده است. به عنوان نمونه گوشی های موبایلی که در لباس برخی قربانیان حادثه یورت پیدا شد یا پیکرهایی که لباس کار مناسب به تن نداشتند. این موارد از نبود آموزش های ایمنی لازم به نیروهای کار و نبود نظارت سختگیرانه در محیط خبر می‌دهد.

نبود نظام اعمال حاکمیت منسجم و مشخص بر معادن زغال‌سنگ جهت اجرای احکام و توصیه های دستگاه های نظارتی از جمله نقیصه هایی است که حتی قانون معادن نیز اشاره دقیقی به آن ندارد که همین موضوع باعث شده علیرغم نظارت هایی – هرچند کم جان- که صورت می‌گیرد، مراجع نظارتی ضریب نفوذ لازم را جهت اجرایی کردن  آرای خود نداشته باشند.

در سال رو به پایان ۱۳۹۶ حداقل چهار حادثه دلخراش در معادن زغال‌سنگ ایران رخ داد که بزرگترین آن حادثه معدن زمستان یورت آزاد شهر بود که بیش از ۴۰ نفر را به کام مرگ کشاند؛ حالا باید دید حداقل موج نگرانی که این حوادث به پا کرد می تواند عزم ها را برای ساماندهی به وضعیت نگران کننده معادن زغال سنگ جزم کند یا خیر.

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان قشم برگزار شد

هرمزبان –

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان واقع در جزیره قشم برگزار شد. این نشست با هدف افزایش آگاهی و تبیین مسائل عقیدتی و سیاسی برای شرکت‌کنندگان ترتیب داده شده است.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب: یک کشته، ۱۰ زخمی و ۴ نفر مفقود شدند

هرمزبان – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اعلام کرد که در حمله شب گذشته آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب، یک نفر شهید، ۱۰ نفر مصدوم و چهار نفر مفقود شده‌اند.

ادامه خبر »

هرمزگان موفق به تحقق ۱۰۶ درصدی اهداف اشتغالزایی شد

هرمزبان –

استان هرمزگان در سال ۱۴۰۴ با ثبت بیش از ۱۹ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد، موفق به تحقق ۱۰۶ درصد از تعهدات اشتغال خود شد. این آمار نشان‌دهنده عملکرد فراتر از برنامه تعیین‌شده در این استان است.

ادامه خبر »

ایالات متحده باید به قدرت ایران در خاورمیانه احترام بگذارد

هرمزبان – امام جمعه بندرعباس با اشاره به اهمیت راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز، تأکید کرد که ایران تعیین‌کننده مناسبات این منطقه است. وی همچنین خواستار پذیرش اقتدار ایران توسط آمریکا و سایر قدرت‌های فرامنطقه‌ای شد.

ادامه خبر »

هفته جهانی نجوم؛ کشف شگفتی‌های آسمان برای کودکان و نوجوانان هرمزگان

هرمزبان – همزمان با هفته جهانی نجوم، کانون علوم و فناوری‌های نوین مرکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، با هزینه ۶۱ میلیارد ریال، به سه دستگاه آسمان‌نمای سیار و سه دستگاه تلسکوپ پیشرفته مجهز شد.

ادامه خبر »

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »