اهواز|همت بالای گروه جهادی راسخون برای ‌‌خدمت به محرومان

به گزارش هرمزبان به نقل از خبرگزاری تسنیم از اهواز، در زمانی که اکثر جوانان سرگرم زندگی خویش هستند عده‌ای نیز در گوشه و کنار این کره خاکی به آبادانی زندگی هم نوعانشان می‌پردازند. تلاش برای ایجاد توازن برای یک زندگی ساده به همراه حداقل‌های لازم را "جهاد" خود تعریف کرده‌اند و گام در عرصه مبارزه با اهریمن محرومیت گذاشته‌اند.

علاقه پوریا اشتری مسئول بنیاد جهادی راسخون به مدت‌ها پیش باز می‌گردد و اکنون نیز پس از فارغ‌التحصیلی بار دیگر آستین جهادی خویش را بالازده و مجموعه‌ای را با محوریت خدمت به محرومین راه‌اندازی کرده است. این جوان 23 ساله که هم اکنون مشغول گذراندن خدمت سربازی است و لیسانس نرم افزار دارد. آنچه که در ادامه می‌خوانید اهم مطالب و مشروح گفتگوی جالب و خواندنی خبرگزاری تسنیم با این جوان جهادی است.

*  اردوهای جهادی خدمت رسانی به روستاهای محروم به شکل متفاوت

* کاری به دغدغه‌های مردم ندارند!

* پرچیدن ریشه محرومیت از کشور با دولت و حکومت است

* مردم با چشیدن مزه محرومیت‌ها، دغدغه محرومین را پیدا کنند

* از نوجوان 14 ساله تا پیرمرد 67 ساله

تسنیم: از اینکه وقتتان را به ما دادید سپاسگزاریم در ابتدا برای اینکه این گفت‌وگو برای مخاطبان ملموس‌تر شود بفرمایید بنیاد جهادی راسخون چیست و چه فعالیتی دارد؟

اشتری: بنیاد جهادی راسخون مجموعه‌ای است از باتجربه‌های بسیج سازندگی در دوره دانشجویی که در حال حاضر فارغ‌التحصیل شده‌اند و اکنون بنا دارند اردوهای جهادی خدمت رسانی به روستاهای محروم را به شکل متفاوتی و با حضور عامه مردم برگزار کنند.

تسنیم: فلسفه ابتدایی راسخون به چه زمانی باز می‌گردد؟

اشتری: تقریبا در اوایل سال 95 ایده تشکیل این بنیاد شکل گرفت و در همان زمان کار تحقیقاتی و مطالعاتی این اقدام را آغاز کردم.
ولی فاز عملیاتی و اجرایی این بنیاد که همراه با تبلیغات و اطلاع رسانی بود از 6 ماه پیش آغاز شد.

تسنیم: تشکیل چنین بنیادی با این نوع کار و فعالیت جوانان تاکنون سابقه داشته؟

اشتری: اینکه برخی مجموعه‌ها در کنار فعالیت‌های خود اردوی جهادی برگزار کرده باشند بله بوده ولی طبق بررسی‌هایی که داشتیم تشکیل بنیادی با رویکرد صرفا جهادی و نگاه تخصصی نسبت به موضوع محرومیت‌زدایی، خیر تاکنون در خوزستان سابقه نداشته است.

تسنیم: چگونه ایده تشکیل چنین بنیادی به ذهنتان رسید؟

اشتری: آسیبی که در مجموعه‌های فرهنگی و انقلابی مشاهده می‌شود این است که فعالیت‌های خود را فقط با دغدغه‌های خودشان پیش می‌برند و کاری به دغدغه‌های مردم ندارند. اما اعتقاد ما این است که جریان انقلابی و متدین باید در کنار کار فرهنگی فعالیت‌های اجتماعی معطوف به دغدغه مردم را نیز افزایش دهند.

برای مثال یادواره شهدا یا مراسم مذهبی را طبق سلیقه و اعتقاد خودمان برگزار می‌کنیم و انتظار داریم توده مردم از سلیقه ما استقبال کنند و آن را بپذیرند حتی اگر بخشی از همین مردم نظرات و سلایق متفاوتی با ما داشته باشند که این مسئله خیلی منطقی نیست.

در اینجا لازم است توضیح دهم که منظور از مردم همه مردم با همه مختصات آنهاست، منظور فقط آن دو هزار نفری که در مراسمات محرم در هیئت ما شرکت می‌کنند نیست، منظورم از مردم شامل تمام اقوام و سلیقه‌ها، از کارگر تا بازاری، از نانوا تا پزشک است، شاید بخشی از این مردم هیچ ارتباطی با ما نداشته باشند و شاید در برخی زمینه‌ها با ما متفاوت باشند، ولی به نظرم این‌ها همه مردم هستند.

از طرفی ما آمدیم این سخن رهبری که فرمودند: «روحیّه‌ی جهادی را بر روحیّه‌ی تافته‌ی جدابافته بودن ترجیح بدهید» را سرلوحه خود قرار دهیم بنابراین فقط تشکیل چنین بنیادی می‌توانست ما را به نتیجه مطلوبمان برساند.

تسنیم: منظور شما از نتیجه مطلوب چیه؟

اشتری: امام خمینی فرمودند «تنها آنهایی تا آخر خط با ما هستند که درد فقر و محرومیت و استضعاف را چشیده باشند». خب یعنی چه کسانی تا آخر خط باید با انقلاب بمانند؟ همین مردم؛ پس در نتیجه مردم باید استضعاف و محرومیت را ببینند و بچشند. یعنی به طور واضح ما می‌خواهیم مردم با محرومیت و استضعاف آشنا شوند.

تسنیم: بنابراین هدف شما آشنایی مردم با محرومیت و استضعاف است یا حل و رفع آن؟

اشتری: صادقانه بگویم در اردوهای جهادی قرار نیست محرومیت و استضعاف به طور تمام و کامل رفع شود. چون از حیطه توان این اردوها خارج است.

مثلا 10 جوان نیمه متخصص که سرمایه خاصی ندارند به روستایی سر می‌زنند، متوجه می‌شوند مسجد این روستا نیاز به بازسازی دارد به نظر شما چند مرتبه به آن روستا اعزام شوند و چه مقدار توان باید صرف کنند تا بتوانند مسجد را بازسازی کنند؟ حالا شما این را در مقیاس یک کشور در نظر بگیرید، واقعا می‌توان با اردوی جهادی مشکل فقر و محرومیت را در کشور حل کرد؟

اما پرچیدن ریشه محرومیت از کشور با دولت و حکومت است. ریشه‌کن کردن فقر و محرومیت کاری است که از عهده دولت و حکومت برمی‌آید، نه از چند جوان کم تخصص و بدون امکانات و سرمایه.

مثلا یکی از روستاهای هویزه مشکل آب آشامیدنی دارد. پرسیدیم چگونه مشکل آب شرب شما حل می‌شود؟ گفتند در 10 کیلومتری روستا از طرح آبرسانی غدیر به اینجا باید انشعاب کشیده شود.

خب در یک اردوی جهادی می‌توان این مشکل را حل کرد؟ شاید ده سال طول بکشد تا این چند جوان بتوانند زیرساخت‌های لازم را فراهم کنند، زمین را هموار کنند، لوله آبی را تهیه کنند و آن را وصل کنند. اما برای دولت انجام دادن این پروژه شاید 10 روز زمان ببرد.

تسنیم: دقیقا نقش بنیاد جهادی راسخون چیست؟

اشتری: به طور خلاصه ما می‌گوییم محرومیتی وجود دارد، این محرومیت باید رفع شود، صرفا با اردوهای جهادی بعید است رفع شود و یا بسیار زمان‌بر است. پس چگونه این محرومیت رفع شود؟ وقتی که این محرومیت به شکل یک مطالبه مردمی دربیاید رفع می‌شود.

هدف نهایی ما این است که مردم با چشیدن مزه محرومیت‌ها، دغدغه محرومین را پیدا کنند و این دغدغه به مطالبه اصلی آنها تبدیل شود. دغدغه من و شما محرومیت‌زدایی است، ما یک کار کوچکی می‌کنیم و مردم را به اردوهای جهادی دعوت می‌کنیم، هم کار مفیدی برای مستضعفین صورت گرفته و هم تلاش می‌کنیم محرومیت‌زدایی به دغدغه عمومی جامعه تبدیل شود.

هر وقت محرومیت‌زدایی مطالبه عمومی جامعه شد می‌توان امیدوار شد دولت مستضعفین شکل بگیرد.

تسنیم: برای تحقق این هدف چه برنامه‌ریزی داشتید؟

اشتری: بله قطعا با برنامه‌ریزی کار را شروع کردیم. البته ما انتظار نداریم در عرض چند ماه به هدف برسیم بلکه طی یک برنامه پنج ساله تلاش می‌کنیم این فضا را در اهواز شکل دهیم. فعلا در حال مقدمه چینی هستیم. برنامه اصلی 5 ساله ما از اول فروردین سال پیش‌رو آغاز می‌شود.

برنامه به این شکل است که عامه مردم را با هر میزان تخصص و زمانی که برایشان مقدور است ثبت‌نام می‌کنیم و در قالب اردوهای جهادی به مناطق محروم اعزام می‌کنیم. در پی این اردوهای جهادی می‌توانیم فعالیت رسانه‌ای و تبلیغاتی خودمان را هم پیش ببریم.

از طرفی آن افرادی که در اردو شرکت کرده‌اند مبلغ دغدغه محرومین و مستضعفین، و به نوعی مبلغ فعالیت ما می‌شوند.

تسنیم: اکنون در کدام مرحله کاری هستید؟

اشتری: در حال حاضر کار شناسایی تمام شده و مناطق هدف انتخاب شده‌اند. برنامه عضوگیری نیز شروع شده و تا همین الان حدود 500 نفر ثبت‌نام کرده‌اند که خدا را شکر این استقبال مردمی از برآوردهای اولیه ما بیشتر بوده است. چرا که معمولا هر اردوی جهادی از 15 تا 20 نفر تشکیل می‌شود.

تسنیم: افرادی که ثبت‌نام کرده‌اند بیشتر از چه طیفی هستند؟

اشتری: از تمام اقشار و اصناف! خانم و آقا، از نظر سنی کوچکترین فرد ثبت‌نام شده 14 سال دارد و بزرگترین‌شان 67 سال، و از همه اقشار جامعه، با همه نوع مدارج تحصیلی و با تخصص‌های متنوع. دو روش عضوگیری داشتیم یکی از طریق غرفه شهری و دیگری ربات تلگرام به طوری که در تلگرام حتی از شهرستان‌های دیگر نیز ثبت‌نام داشتیم.

بعد از ثبت نام یک طلیعه حضوری خواهیم داشت در روستاها یعنی قبل از شروع اردوهای جهادی یک کار خدماتی مختصری را به عنوان طلیعه حضور خواهیم داشت. سپس مردم را در تیم‌های مختلف آموزشی، فرهنگی، عمرانی و درمانی سازماندهی کرده و طبق وقتی که دارند در سه طرح سه روزه، پنج روزه و ده روزه اعزام می‌کنیم. یک سری برنامه هم داریم برای آینده ویژه حاشیه نشینی، اقتصاد مقاومتی، اشتغال‌زایی و امثالهم به این شکل که از مردم برای حل مشکلات راهنمایی می‌گیریم.

تسنیم: در این بین آیا از جایی حمایت می‌شوید و یا به طور کلی چه حمایت‌هایی از شما صورت می‌گیرد؟

اشتری: بیش از یکسال است که درگیر این موضوع هستیم، از کار تحقیقاتی تا مراحل اجرایی، در تمام این مدت هیچ کس پای کار ما نیامد. هر جا این ایده را مطرح کردیم تحسین و تائید کردند ولی کسی حمایت نکرد حتی برای اینکه قدم اول را برداریم، شاید علت تاخیر در شروع کار همین بوده باشد که فرد یا مجموعه‌ای حاضر نشد در قدم اول همکاری کند و از این جهت می‌توانیم خودمان را یک مجموعه آتش به اختیار معرفی کنیم که تا اینجای کار کاملا خودجوش و مردمی و بدون حمایت هیچ نهاد و ارگانی کار خود را آغاز کرده و پیش می‌برد.

تسنیم: به نظرتان چرا از شما حمایت نکردند؟

اشتری: شاید از این جهت که برخی می‌دانند هیچ نفعی عاید آن‌ها نمی‌شود. ولی به هر حال به لطف خدا و عنایت امام زمان(عج) و بوسیله جوانانی که سن هیچکدامشان از 30 تجاوز نمی‌کند، بدون اینکه فرد یا گروهی حامی آنها باشد، این بنیاد مستقل شکل گرفت.

تسنیم: آخرین آماری که از اعضای این بنیاد دارید چقدر است؟

اشتری: در شورای مرکزی 30 نفر هستیم که با لایه‌های دوم و سوم که ثبت نام کردند تقریبا یک مجموعه 600 نفری را شکل می‌دهیم که ما از همگی این‌ها با عنوان اهالی کوچه راسخون یاد می‌کنیم.

تسنیم: طبیعتا کار به مراحل بالاتر و سخت‌تری پیش خواهد رفت فکر می‌کنید برای ادامه فعالیت‌های خود به چه حمایت‌هایی نیاز دارید؟

اشتری: از هرگونه حمایت معنوی و یا مادی از تهیه امکانات، پیشنهاد، مشاوره، ارائه تجربه و… استقبال می‌کنیم. البته حمایتی که در پس آن چشم داشتی نباشد چرا که این امر لازمه کار جهادی است. مخاطبان، کنجکاوگران و نیز همه اقشار مختلف برای ارتباط با ما در شبکه‌های اجتماعی مثل تلگرام و اینستگرام می‌توانند ما را با آی‌دی rasekhoon_jahadi بیابند.

تلفن‌های تماس ما هم 35528182 – 061 و شماره همراه روابط عمومی 09028437104 است. آدرس دفتر ما نیز اهواز- خ امام شرقی-نبش خ یوسفی – خ شهید یغمایی – پلاک 16 است. همچنین در اینستاگرام از هشتگ #اهالی_کوچه_راسخون برای معرفی خود استفاده می‌کنیم. کوچه‌ای از مردم و برای مردم.

تسنیم: و اما سخن پایانی

اشتری: این کار برای ما خیلی برکت داشته تا جایی که در تمام این مدت عنایت امام زمان(عج) را حس کردیم و به عبارتی آنچه که در کتاب‌ها می‌خواندیم به چشم خود دیدیم از این رو خدا را شاکریم که توفیق خدمت‌رسانی به مردم شامل حال ما شد.

گفت‌وگو از علی سواری

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »

اجرای ۸ پروژه بزرگ آبرسانی در هرمزگان در حال انجام است

هرمزبان – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از اجرای ۲۴۲ پروژه آبی در استان با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال خبر داد. وی تأکید کرد که این پروژه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای پایدارسازی منابع آبی در هرمزگان است.

ادامه خبر »

اجرای طرح کنترل مصرف برق برای مشترکان پرمصرف در هرمزگان

هرمزبان – مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان از آغاز طرح محدودسازی مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری خبر داد. وی اعلام کرد که در صورت تجاوز از الگوهای مصرف تعیین‌شده، قطع برق به‌صورت مرحله‌ای انجام خواهد شد.

ادامه خبر »

اجرای ۲۴۲ طرح آبی در هرمزگان با تخصیص اعتبار ۸ هزار میلیارد تومان

هرمزبان –
مدیرعامل آبفا هرمزگان از تخصیص بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۲۴۲ پروژه زیرساختی در زمینه‌های انتقال، تأمین و تصفیه آب در استان خبر داد. وی به چالش‌های اقلیمی و هزینه‌بر بودن تأمین آب در هرمزگان اشاره کرد.

ادامه خبر »

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »