لزوم تضمین امنیت پیام‌رسان‌ها توسط یک مرجع مستقل

امیر صدیقی در گفت‌وگو با ایسنا درباره اثرات محدود شدن نیازهای اطلاع‌رسانی، تبلیغات و پیام‌رسانی به تلگرام اظهار کرد: وابستگی بیش از اندازه به تلگرام و اینکه تمامی بحث‌های حتی کارشناسی در این فضا انجام شود، مناسب نیست، زیرا گفت‌وگوهایی که در تلگرام انجام می‌شود، توسط موتورهای جست‌وجویی مانند گوگل فهرست نمی‌شود و به وب فارسی چیزی اضافه نمی‌کند.

وی ادامه داد: اکنون بیشتر کاربران ایرانی فکر می‌کنند اینترنت یعنی تلگرام و اینستاگرام، وبلاگ‌های مختلف را نمی‌خوانند و فقط به کانال‌های تلگرامی محدودند و این خوب نیست. اما این موضوع جدای از این است که یک کانال ارتباطی مانند تلگرام قطع شود و جایگزینی هم برایش نیاید. تلگرام بین مردم جا افتاده و ما تصورمان این بود که دولت با تلگرام به توافق رسیده و قرار نیست اتفاقات این‌چنینی رخ دهد. به همین خاطر مردم همه زندگی خود را برروی تلگرام آوردند و جایگزینی هم برای آن نیست.

این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات با بیان اینکه اختلال زیادی در کسب‌وکارهایی که سرورهای خود را در ایران نگه داشته بودند وارد نشده، افزود: سرورهای خارجی کیفیت بهتر و قیمت پایین‌تری دارند و کسب‌وکارهایی که سرورهای خارجی داشتند قطعا آسیب زیادی دیدند. بخش بزرگی از استارت‌آپ‌های ایرانی و یا حتی سازمان‌های دولتی که بسیاری از کارهای خود را با تلگرام انجام می‌دادند نیز دچار مشکل شدند و هیچ راه جایگزینی هم در حال حاضر برایشان وجود ندارد.

صدیقی که خود موسس یک استارتاپ است، در ادامه خاطرنشان کرد: بسیاری از استارت‌آپ‌های پیام‌رسان هم وابسته به تلگرام بودند و با فیلترینگ تلگرام ضربه خوردند. این تجارت‌ها به پرسنل خود حقوق می‌دهند، تجهیزات الکترونیکی و سرور اجاره کردند یا خریدند و باید اجاره بپردازند. از طرفی برخی تجارت‌شان مارکتینگ بوده و تلگرام کانال موثر مارکتینگ در ایران است و با فیلترینگ آن، تجارت آنها هم متوقف می‌شود.

پیام‌رسان‌های داخلی مشکلات فنی زیادی دارند

وی با با بیان اینکه پیام‌رسان‌های داخلی مشکلات فنی و تکنولوژیک زیادی دارند، اظهار کرد: پیام‌رسان‌هایی مانند تلگرام و واتس‌آپ از نظر تکنولوژیک خیلی از ما جلوتر هستند. کاربر ایرانی سال‌های گذشته روی وایبر، واتس‌اپ و تلگرام تجربه‌ای را کسب کرده که انتظار دارد آن تجربه ادامه پیدا کند و پیام‌رسان داخلی نمی‌تواند آن امکانات را ارائه دهد. بنابراین بعید است مهاجرت از تلگرام به هر پلت‌فرم دیگری آسان انجام شود، مقرون به صرفه باشد و اصلا از آن استقبال شود.

این کارشناس حوزه فناوری اطلاعات با اشاره به تاثیر راهکارهای سلبی و فیلتر پیام‌رسان‌هایی که در ایران جا باز کردند بر توسعه پیام‌رسان‌های بومی، اظهار کرد: کاربران معمولا به امنیت پیام‌رسان‌های داخلی اعتماد نمی‌کنند زیرا حریم شخصی برایشان اهمیت دارد و آنها تصور می‌کنند پیام‌رسان‌های داخلی امنیت کمتری دارند. درواقع از لحاظ احساسی، حریم خصوصی با موقعیت جغرافیایی کاربر رابطه عکس دارد. حتی اگر اطلاعات قابل بازبینی باشد، شاید برای کاربر ایرانی اهمیتی نداشته باشد که یک نفر از آن طرف دنیا پیام‌هایش را ببیند اما درباره اشخاص ایرانی این موضوع متفاوت است و به همین دلیل کاربر ایرانی دوست ندارد اطلاعاتش را به پیام‌رسان داخلی ببرد.

صدیقی درباره نحوه رشد پیام‌رسان‌های داخلی بیان کرد: آنها باید اولا تکنولوژی خود را دائما ارتقاء دهند. شرکت‌ها وقتی رقیب خارجی دارند، باید نقاط ضعف و قوت خود را بشناسند. موضوع دیگر این است که هر پیام‌رسانی در دنیا برای این که محبوب شود، باید توسط مراجع مستقل از نظر امنیت تایید شود. مراجعی که از نظر امنیت به پیام‌رسان‌ها از نظر قابلیت اطمینان و حریم خصوصی رتبه می‌دهند.

وی با بیان اینکه بخش خصوصی باید وارد این عرصه شود و این موضوعات باید توسط خود مردم و نه دولت انجام شود، گفت: اگر آن مرجع مستقل پیام‌رسانی را که کاملا خصوصی است، بررسی کند و بگوید طبق آزمایشات، این پیام‌رسان رمزگذاری سرتاسری (end-to-end) دارد، یعنی همه پیام‌ها با کدی که ادمین‌ها هم نمی‌توانند بخوانند، مخفی می‌شوند و تنها فرستنده و گیرنده به اطلاعات دسترسی دارند، آن وقت مردم اعتماد می‌کنند و آن پیام‌رسان می‌تواند توجیهی داشته باشد که مردم از آن استفاده کنند.

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »

پویایی کانون‌های مساجد میناب؛ نگاهی به فعالیت‌های کانون نبی‌اکرم زرکی از کلاس قرآن تا تئاتر در رسانه ملی

هرمزبان –

گزارش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان میناب، به ویژه کانون نبی‌اکرم(ص) در محله زرکی، از شبکه استانی خلیج فارس پخش شد. این گزارش به نقش مساجد در تقویت مشارکت‌های مردمی، تربیت نسل نوجوان و جوان و گسترش فعالیت‌های فرهنگی در محلات شهرستان میناب پرداخته است.

ادامه خبر »

افزایش سوانح رانندگی، هشدار جدیدی برای استان هرمزگان

هرمزبان – واژگونی یک دستگاه پژو پارس در محور بندرعباس ـ حاجی‌آباد منجر به مصدومیت 6 نفر شد. این حادثه بار دیگر نگرانی‌ها درباره ایمنی جاده‌های هرمزگان را افزایش داد. وقوع چندین سانحه دیگر در روزهای اخیر نشان‌دهنده ادامه چالش‌هایی است که جان و سلامت شهروندان را در جاده‌های استان به خطر می‌اندازد.

ادامه خبر »

تخصیص بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش افزوده به منظور توسعه استان هرمزگان

هرمزبان – مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان اعلام کرد که در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال جاری، بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال از عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها و امور عشایر استان واریز شده است.

ادامه خبر »

آماده‌سازی سیستم آبرسانی برای ۲ شهر و ۳۸ روستای غرب هرمزگان به پایان رسید

هرمزبان –

پروژه آبرسانی به شهرهای رویدر و کهورستان در بندرخمیر و ۳۸ روستای تابعه در غرب هرمزگان با تخصیص اعتباری بیش از ۴۰ میلیارد تومان از محل بودجه توازن نمایندگی مجلس به مرحله نهایی اجرا رسیده و به زودی افتتاح رسمی خواهد شد.

ادامه خبر »

پرداخت ۲۴ میلیارد تومان غرامت به خودروهای خسارت‌دیده در هرمزگان ناشی از جنگ

هرمزبان – مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اعلام کرد که بررسی ۱۳۵ پرونده خسارت ناشی از جنگ اخیر به خودروها در استان به پایان رسیده است. وی افزود که مالکان این خودروها مبلغ ۲۴ میلیارد تومان غرامت دریافت کرده‌اند.

ادامه خبر »