برای شناخت افکار رهبر انقلاب، از روش منظومه ای استفاده کرده ام

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان اخبار هرمزگان به نقل از خبرنگار مهر، حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه  با اشاره به این که روش های مختلفی برای شناخت اندیشه یک متفکر وجود دارد، بیان کرد: یکی از شیوه ها ، بررسی سیر تاریخی سخنان یک اندیشمند است. برای مثال گفتار امام خمینی(ره) را از سال ۱۳۴۲ تا آخرین روز حیات شان گردآوری و در یک سیر تاریخی بررسی کرده اند. قرار است با مجموعه سخنان مقام معظم رهبری هم چنین کنند.

به گفته رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه، روش دیگری هم برای شناخت طرز تفکر اندیشمندان و شخصیت های برجسته وجود دارد و آن انجام پژوهش های موضوع محور است. به این معنی که موضوعات مختلفی چون فرهنگ، سیاست و اقتصاد را مشخص کنیم و ببینیم فرد مورد نظر درباره هر موضوع، چه گفته و چگونه اندیشیده است.

حجت الاسلام خسروپناه، دکترای کلام اسلامی به این که در کتاب «منظومه فکری آیت الله خامنه ای» از روش منظومه ای برای شناخت مقام معظم رهبری بهره برده، اشاره و بیان کرد: من در این کتاب و «منظومه فکری امام خمینی» از روش منظومه ای برای شناخت افکار و عقاید این دو شخصیت برجسته معاصر استفاده کرده ام.

این نویسنده و پژوهشگر که پیش از این کتاب منظومه فکری امام خمینی(ره) نیز به قلم ایشان  نوشته شده است به توضیح روش منظومه ای پرداخت و گفت: در این روش کل اندیشه یک فرد، حول یک محور می چرخد؛ همان گونه که در منظومه شمسی، ستارگان و سیاره ها دور خورشید می گردند در ارتباط با آیت الله خامنه ای هم، آنچه محوریت دارد، اندیشه توحیدی ایشان است و افکار و عقاید دیگر، گرد این طرز تفکر می چرخد.

حجت الاسلام والمسلمین خسروپناه در پاسخ به این که مخاطب دو کتاب «منظومه فکری امام خمینی(ره) و آیت الله خامنه ای» چه کسانی هستند بیان کرد: خواننده این کتاب، عموماً کسانی هستند که اهل مطالعه و کتاب اند اما نگاه ویژه من و پژوهشگرانی که مرا در گردآوری این دو کتاب یاری کردند به مدیران فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بوده و در گردآوری هر دو کتاب کوشیده ام تا از پیش داوری به دور باشم. برای مثال امام خمینی بر جمهوریت و اسلامیت، به یک اندازه تاکید دارند حالا اگر با پیش فرض به سراغ گفته های ایشان برویم می توانیم گفتاری را انتخاب کنیم که بیش از اسلام بر جمهوریت تکیه دارد. برعکس این مساله هم صادق است.

نویسنده کتاب «جامعه مدنی و حاکمیت مدنی» در پاسخ به این سئوال که در سال های اخیر، مقام معظم رهبری بر سبک زندگی اسلامی- ایرانی و همچنین پیوست فرهنگی تاکید داشته اند، شما به عنوان یک پژوهشگر تا چه اندازه شاهد نمود بیرونی این گفته ها در زندگی و رفتار مردم هستید بیان کرد: این مساله، نیاز به یک تحقیق میدانی دارد اما به طور اجمال می توان گفت که در کشور ما مسئولان سیاسی و اقتصادی، دغدغه فرهنگی ندارند و مسئولان فرهنگی با سیاست و اقتصاد بیگانه هستند در حالی که اقتصاد، سیاست و فرهنگ سه ضلع یک مثلث هستند و نمی توان این سه را جدای از یکدیگر دید.

حجت الاسلام خسروپناه با اشاره به این که مراکز فرهنگی برای ادامه فعالیت خود باید توجیه اقتصادی داشته باشند، گفت: بهتر است به اقتصاد فرهنگ هم توجه داشته باشند. در کنار تشکیلات عطیمی چون عسلویه باید مراکز و فعالیت های فرهنگی هم وجود داشته باشد. مثل فرهنگسراها و خانه های فرهنگ .

«منظومه فکری آیت‌الله العظمی خامنه‌ای» تألیف عبدالحسین خسروپناه، امروز دو شنبه ۲۴ مهرماه و با حضور شخصیت‌هایی چون دکتر علی اکبر ولایتی، دکتر غلامعلی حدادعادل، آیت  الله علی اکبر رشاد، دکتر فرهاد رهبر و دکتر علی اکبر احمدیان رونمایی می شود.

این همایش از ساعت ۱۵ الی ۱۸ در سالن همایش کتابخانه و مرکز اسناد دانشگاه آزاد واقع بزرگراه شهید ستاری، در میدان دانشگاه، سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی و به همت پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی و دانشگاه آزاد اسلامی و با همکاری فرهنگسرای گلستان برگزارخواهد شد.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان قشم برگزار شد

هرمزبان –

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان واقع در جزیره قشم برگزار شد. این نشست با هدف افزایش آگاهی و تبیین مسائل عقیدتی و سیاسی برای شرکت‌کنندگان ترتیب داده شده است.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب: یک کشته، ۱۰ زخمی و ۴ نفر مفقود شدند

هرمزبان – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اعلام کرد که در حمله شب گذشته آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب، یک نفر شهید، ۱۰ نفر مصدوم و چهار نفر مفقود شده‌اند.

ادامه خبر »

هرمزگان موفق به تحقق ۱۰۶ درصدی اهداف اشتغالزایی شد

هرمزبان –

استان هرمزگان در سال ۱۴۰۴ با ثبت بیش از ۱۹ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد، موفق به تحقق ۱۰۶ درصد از تعهدات اشتغال خود شد. این آمار نشان‌دهنده عملکرد فراتر از برنامه تعیین‌شده در این استان است.

ادامه خبر »

ایالات متحده باید به قدرت ایران در خاورمیانه احترام بگذارد

هرمزبان – امام جمعه بندرعباس با اشاره به اهمیت راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز، تأکید کرد که ایران تعیین‌کننده مناسبات این منطقه است. وی همچنین خواستار پذیرش اقتدار ایران توسط آمریکا و سایر قدرت‌های فرامنطقه‌ای شد.

ادامه خبر »

هفته جهانی نجوم؛ کشف شگفتی‌های آسمان برای کودکان و نوجوانان هرمزگان

هرمزبان – همزمان با هفته جهانی نجوم، کانون علوم و فناوری‌های نوین مرکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، با هزینه ۶۱ میلیارد ریال، به سه دستگاه آسمان‌نمای سیار و سه دستگاه تلسکوپ پیشرفته مجهز شد.

ادامه خبر »

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »