حجت الاسلام والمسلمین دشتی در گفت و گو با خبرگزاری بین المللی قرآنی(ایکنا) از هرمزگان افزود: با تاکید بر اینکه اصول دین در همه مذاهب اسلامی یکی است، گفت: خدا، پیامبر و کتاب آسمانی مسلمانان در بین همه مذاهب اسلامی مشترک است اما در فروعات دین با یکدیگر تفاوت هایی دارند.
معاون فرهنگی دادگستری هرمزگان بیان کرد: به شهادت تاریخ، دشمنان اسلام همواره در تلاش هستند با تفرقه افکنی میان تشیع و تسنن به اهداف استعماری خود در جوامع اسلامی دست یابند. برای خنثی سازی توطئه های دشمن علیه مسلمانان باید وحدت بین مذاهب حفظ و تقویت شود. یکی از برکات وحدت در جمهوری اسلامی عاجز ماندن دشمن از نفوذ است.
دشتی ایجاد وحدت بین مسلمانان را نتیجه تاکید و تقویت مشترکات دانست و یادآور شد: مسلمانان مبانی وحدت بخش را بیش از پیش مدنظر قرار دهند و همه مذاهب به عقاید یکدیگر احترام بگذارند و اگر اختلافی وجود دارد بدون توهین به مقدسات بیان کنند.
وی در رابطه با منشا اختلافات بین مذاهب عنوان کرد: همه اختلافاتی که بین مذاهب وجود دارد را جهالت، ناآگاهی ها و تعصب های بی جا دانست که در صورت تداوم می تواند به نظام اسلامی لطمه وارد کند باوجود این که دشمنان اسلام نیز همین راهبرد و هدف را دنبال می کنند و درصدد اضافه کردن هرچه بیشتر این اختلافات هستند ولی مذاهب باید دست از این لجاجت و تعصب ها بکشند و به دنبال تقویت وحدت اسلامی و از بین بردن اختلافات موجود باشند.
معاون فرهنگی دادگستری هرمزگان با اشاره به اینکه وحدت درجمهوری اسلامی سبب ناکامی دشمن در حوزه نفوذ شده است، گفت: برای خنثی سازی توطئه های دشمن علیه مسلمانان باید وحدت بین مذاهب حفظ و تقویت شود.
این کارشناس مذاهب اسلامی در خصوص برخورد ائمه معصومین علیهم السلام برای ایجاد وحدت جامعه اسلامی ابراز کرد: وحدت به معنای بازگو نکردن حق نیست، حضرت امیرالمومنین (ع) با وجود علیرغم همکاری با خلفاء و ارائه مشورت به آنان در زمینه حکومت اسلامی، از بیان حق در مواضع آن دریغ نمی کرد.
معاون فرهنگی دادگستری هرمزگان اضافه کرد: با توجه به اهمیت و ضرورت تقریب و وحدت اسلامی در قرآن آیات فراوانی وجود دارد که خداوند متعال در یکی از این آیات می فرماید: “اعتصموا به حبل الله جمیعا و لاتفرقوا” که خداوند مسمانان را به تقویت و یکپارچگی هرچه بیشتر دستور می دهد و کلید پیروزی مسلمانان می تواند انجام دستورات خداوند و عمل به قرآن باشد تا دشمنان اسلام به این هدف بزرگ خود که از بین بردن وحدت بین مسلمانان است نرسند.
دشتی عنوان کرد: در عصر کنونی حضرت امام خمینی (ره) و رهبری منادیان وحدت هستند و سخنانشان نیز گویای چنین مطلبی است. امام (ره) فرمودند: از هر گونه اختلافی بپرهیزید که چون موریانه خوب و بد را نابود میکند.
وی از آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعه در خصوص ایجاد وحدت میان شیعه و سنی در عراق برای مبارزه با گروه های تکفیری تشکر کرد و افزود: ایشان پس از انفجار حرمین عسکرین علیهم السلام پیرامون لزوم وحدت و انسجام همه ملت عراق با هر آیین و مذهبی گفتند: بنده بارها گفته و باز هم می گویم که نگویید سنیها برادرانمان هستند بگویید آنها نفس و جان ما هستند و گروه های تکفیری هر چه از ما را بکشند نسبت به اهل تسنن مقابل مثل نخواهیم کرد.
معاون فرهنگی دادگستری هرمزگان نسبت به ورود افراد نا آگاه به مسائل اختلافی مذاهب هشدار داده و تاکید کرد: تنها عالمان مسلط به احکام و عقاید اسلامی در مناظرات بین فرق شرکت کنند.