کودکان با گِل بازی خوش خط می‌شوند

عنایت‌الله معشوری در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: کودکان به صورت کلی میدان بازی را دوست دارند، اما متاسفانه امروز کودکان را در شرایطی قرار دادیم که از بازی‌های آماده استفاده کنند و با توجه به کمبود فضاهای بازی برای کودکان باید زمانی برای انجام بازی‌های طبیعی کودکان در نظر گرفته شود.

این مدرس دانشگاه فرهنیگان با اشاره به اینکه برخی بازی‌ها به عنوان بازی‌های طبیعی محسوب می‌شوند، افزود: بازی‌های طبیعی به بازی‌هایی مانند آب بازی، گل بازی و شنا گفته می‌شود که در طبعیت وجود دارد کودکان با آنها سرگرم می‌شوند.

معشوری، خاطرنشان کرد: گل بازی و آب بازی شرایط با نشاطی را برای کودکان ایجاد می‌کند و بهترین موقعیت و شرایط را برای سرگرمی و بازی کودکان فراهم می‌کند.

وی با تاکید بر اینکه انسان‌ها در دوره رشد خود در کنار دریافت آموزش‌هایی برای فراگیری سواد آموزشی باید به حرکات بدنی خود نیز مسلط شوند، اضافه کرد: متاسفانه از جمله مشکلات امروز جامعه این است که در کنار سواد آموزشی کودک توجه‌ای به یادگیری تسلط به حرکات بدنی آن‌ها نمی‌شود.

این مدرس آموزش از طریق بازی دانشگاه فرهنگیان اصفهان گفت: نباید قدرت خلاقیت و ابتکار را از کودکان با دوری جستن از جریانات بازی‌های طبیعی که مهم‌ترین ‌آن ها گل بازی است بگیریم زیرا کودکان از طریق گل بازی به آرامش درونی می‌رسند.

معشوری با بیان اینکه بازی‌ها به دو دسته بازی‌های درشت و ریز تقسیم می‌شود، ادامه داد: بازی‌های درشت به بازی‌هایی مانند دویدن گفته می‌شود و بازی‌های ریز یعنی بازی‌هایی که بدن بیشتر درگیر آن است و بدن کودک با انجام آن‌ها در مهارت‌ها و فعالیت های روز مره تسلط بیشتری پیدا می‌کند.

وی اضافه کرد: بازی‌های طبیعی این فرصت را برای کودک ایجاد می‌کند که بر بدن خود مسلط شود و آرامشی که کودک در گل بازی به دست می آورد در هیچ بازی به غیر گل بازی نمی‌تواند تجربه کند.

این مدرس آموزش از طریق بازی دانشگاه فرهنگیان اصفهان با اشاره به اینکه کودک در گل بازی به خلاقیت می‌رسد و طراحی در ذهن خود را جذاب‌تر می‌کند، افزود: در صورتی که خانواده و مربیان به مقوله گل بازی کودک توجه کنند فضای رشد ذهنی او را بدون اینکه کودک حرفی بزند فراهم کرده‌اند.

معشوری اضافه کرد: متاسفانه خانواده‌ها به دلیل اینکه کودک لباس و محیط خانه را با گل بازی کثیف می‌کند به جای اینکه شرایطی را برای گل بازی کودک فراهم کنند مانع گل بازی کودک می‌شوند و فضای لازم برای رشد کودک را از طریق گل بازی را می‌گیرند در حالی که والدین باید شرایط لازم را برای بازی کودک در همه حالات بازی‌های طبیعی چه غیر طبیعی فراهم کنند.

وی گفت: در بازی‌های طبیعی مانند گل بازی باید به چند عامل مهم توجه کنیم نخست اینکه خلاقیت کودکان را توسعه دهیم زیرا کودک از طریق گل بازی نوآوری می‌کند، کودک با دست ساخته خود حرف می‌زند و از این طریق احساسات خود را بروزر می‌دهد و به آرامش می‌رسد. کنترل روان و اعصاب، حس آرامش و تسلط فرد به اعصاب در حوزه نوشتن و خواندن از جمله معجزه‌های گل بازی است.

مدرس آموزش از طریق بازی دانشگاه فرهنگیان اصفهان با اشاره به اینکه بسیاری از والدین از معجزه‌ گل بازی در بر طرف شدن بدخطی کودکان بی خبرند، اضافه کرد: بسیاری از کودکان به دلیل ضعف در انگشتان خط خوبی ندارند و گل بازی در به تقویت سر انگشت کمک می‌کند و خانواده‌ها می‌تواند از طریق گل بازی این شرایط را برای فرزندشان مهیا کند.

معشوری با اشاره به اینکه گل بازی در توسعه و پرورش مهارت‌های اجتماعی و خلاقیت ذهنی کودک موثر است، گفت: گل بازی شیرین‌ترین و لذت بخش‌ترین بازی‌ است که می توان شرایط آن را در کنار وسایل بازی‌ گران قیمت برای کودک مهیا کرد.

وی یکی از اثرات مفید گل بازی را تقویت و هماهنگی چشم و دست عنوان کرد و افزود: زمانی که کودک دچار تنش است از طریق گل بازی و بازی‌های طبیعی به آرامش می‌رسد، کودک از این طریق هر آنچه در ذهن دارد و قرار است تجربه کند با گل بازی به میدان عمل می‌آورد.

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »