دوگانه‌سازی راهبرد دولت در انتخابات

این روزها و در کوران تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری دوگانه‌سازی یکی از راهبردهای دولت است. روند دوگانه‌سازی یکی از شگردهایی است که برای نهادینه‌سازی گفتمان مدنظر مورد استفاده قرار می‌گیرد. این امر را اگر بخواهیم ریشه‌ای تبیین و تحلیل کنیم به خودی خود مذموم نیست و ریشه در مبانی دینی ما دارد.

موارد متعددی از این دوگانه‌ها را در قرآن، روایات و بیانات حضرت امام خمینی(ره) و امام خامنه ‌ای(مدظله العالی) مانند دوگانه ظالم/مظلوم، کاخ‌نشین/کوخ نشین و  اسلام ناب/ اسلام امریکایی شاهد هستیم اما آنچه مدنظر است دو گانه‌های غیرواقعی و کاذبی است که به بهانه‌های مختلف و بنا به اقتضائات زمانی مطرح است که به برخی از آنها اشاره می‌شود:

1- خود را ناجی ملت جا زدن از طریق دوگانه جنگ و صلح: واقعیت این است که دولت با هدف ترساندن افکار عمومی از تبعات جنگ و آثار نامطلوب آن بر ابعاد مختلف زندگی مردم به دنبال مطرح کردن این دوگانه است. آنها ادعا دارند برجام توانست سایه جنگ را از کشور دور کند. این در حالی است که در نظام اسلامی با توجه به مردم پایه بودن آن، همه ارکان نظام به مردم متکی است و این اتکای به مردم ضامن امنیت کشور است. مقام معظم رهبری در این باره در روز یک‌شنبه 10/2/96 در دیدار با کارگران فرمودند: « گاهی می‌شنویم بعضی می‌گویند یا در گذشته گفته‌اند که «وقتی ما آمدیم مسئولیت پیدا کردیم، توانستیم سایه جنگ را از سر کشور رفع کنیم»، اما این حرف‌ها درست نیست و واقعیت آن است که در تمامی سال‌های متمادی، حضور ملت در صحنه، موجب رفع سایه جنگ و تعرض از سر ایران شده است.»

2- دوگانه‌سازی ارزشی و غیر ارزشی با هدف تحریک هیجانات اجتماعی: برقراری دوگانگی در ارزش‌ها مهم‌ترین تکیه گاه و پشتوانه دولت یازدهم برای پیگیری استراتژی دوقطبی‌سازی اجتماعی بوده است. رویه دولت یازدهم به عنوان نزدیک‌ترین دولت به دولت سازندگی در دوگانه‌سازی ارزشی برای پیش‌بردن راهبرد دوقطبی‌سازی جامعه را می‌توان انعکاسی از رویکرد دولت اصلاحات دانست چراکه در واقع این دولت رحم اجاره‌ای آنان(اصلاح‌طلبان) محسوب می‌شود.

3- انحراف افکار عمومی از ضعف و ناکارآمدی در امور اجرایی: دوگانه‌سازی‌های کاذب با هدف هدایت افکار عمومی از توجه به ضعف و ناکارآمدی‌ها به موضوعات جانبی و فرعی است تا ناکامی در عرصه اقتصادی و معیشت به حاشیه رانده شود. دولت فعلی دو اقدام عمده برجام و طرح تحول سلامت را در کارنامه خود دارد. بررسی‌های اولیه‌ نشان می‌دهد در طرح تحول سلامت در حوزه بیمه‌ای آن، سازمان بیمه سلامت و صندوق‌های بیمه‌ای به‌دلیل اجرای ضعیف طرح و ناکارآمدی مدیریتی در آستانه ورشکستگی‌اند. پرداخت به پسابرجام برجام نیزکه در این مجال نمی‌گنجد.

4- جلب آرای مردم در ایام انتخابات: دولت دنبال تشدید فضای سیاسی کشور است. هدف از این کار نیز فراهم کردن فضای دوقطبی شدید و مظلوم‌نمایی نزد افکار عمومی و به تبع آن جلب آرای مردم است. این کار نیز از طریق دوگانه کاندیدای حاکمیتی- غیر حاکمیتی دنبال می‌شود. آنها به خوبی می‌دانند که به‌دلیل ناکارآمدی در حوزه اجرا از شانس ضعیفی برای پیروزی برخوردارند، لذا برای جبران این نقص به دنبال ایجاد و تشدید فضای دوقطبی در انتخابات هستند.

5- دو قطبی تندرو و میانه‌رو با اهداف توجیهی در زمینه سیاست داخلی و خارجی: در این زمینه رهبر معظم انقلاب می‌فرمایند: « طرز تفکری که انقلابی‌گری را مساوی افراطی بودن می‌خواند و مردم را به «تندرو» و «میانه رو» تقسیم می‌کند یکی از خطاهاست. چنین دو‌گانه‌هایی که سوغات بیگانگان و سخن دشمنان است نباید وارد فرهنگ سیاسی کشور شود.»(بیانات در جمع مردم- 14/3/95) یقیناً بیان و نهادینه‌سازی این دوگانه در کشور یکی از مصادیق بارز نفوذ و سرکوب کردن مدافعان نظام و انقلاب به بهانه‌های واهی است. دشمنان ما که تا دیروز به دنبال فشار از بیرون و تغییر از درون بودند نباید امروز امیدوار باشند که می‌توانند ما را از درون دچار «خودتحریمی» کنند. نفوذ یعنی دشمن طوری اقدام و حرکت کند که ما از درون دچار خود تحریمی شویم.

6- دوگانه ظالم و مظلوم با هدف فشار بر سیستم قضایی: مواردی در این چهار سال گذشته بوده که دولت محترم با صحنه‌سازی‌هایی سعی می‌کند دانه درشت‌ها از ذره‌بین قوه قضائیه پنهان بمانند. مصادیق بارز این موضوع را می‌توان در فسادهای نظام بانکی به ویژه بانک ملت، صندوق ذخیره فرهنگیان کشور، بانک سرمایه، مدیران ذخایر نظام با حقوق‌های نجومی و… مشاهده کرد.

7- دوگانه‌ تعامل سازنده – توسعه توان نظامی و دفاعی با هدف ترویج تفکر عدم‌نیاز‌مندی به توسعه و استحکام توانمندی‌های دفاعی و نظامی: در اوایل انقلاب و ماجرا‌ی هواپیماهای اف۱۴، به‌عنوان نقطه‌ ضعفی در کارنامه‌ دولت موقت باقی ماند. آقای روحانی در سال ۱۳۶۴، به‌عنوان رئیس کمیسیون دفاعی مجلس شورای اسلامی در این باره می‌گوید: برای استقرار صلح در یک جامعه، تنها نیروهای دفاعی نیاز نیست بلکه آمادگی جنگی باید باشد. آن وقتی دشمن می‌ترسد به ملتی هجوم آورد که بداند اگر هجوم کند مقابله ‌به مثل می‌شود و هجوم متقابل را باید تحمل کند(روزنامه جمهوری اسلامی، ۱۶ آذر ۱۳۶۴).

امروز نیز رگه‌هایی‌ از این تفکر را شاهد هستیم. مقام معظم رهبری در این باره می‌فرمایند: «امروز هم بعضی‌ها همین آهنگ را پیش گرفته‌اند که موشک چیست، موشک می‌خواهیم چه کار کنیم، روزگار روزگار موشک نیست!»(بیانات در تاریخ11/1/95)

8- دوگانه ایرانیت به جای دوگانه مظلوم و ظالم: امروزه برخی به کمک مستشاری نظامی ایران به کشورهای اسلامی که مظلومانه مورد تهاجم ظالمان قرار گرفته‌اند خرده گرفته و فلان مفسد اقتصادی پشتیبان دولت با گستاخی تمام و در مجامع عمومی ماهیت عمل کار شهدای عزیز مدافع حرم را زیر سؤال می‌برد! برای اینان البته به ظاهر آنچه اولویت دارد پرداختن به مسائل داخلی نظام است. تحلیلشان این است که به ما چه یک مسلمان در سوریه، عراق و یمن مورد تهاجم و ظلم قرار گرفته است، البته در عوض جان شهروندان اروپایی و کشورهای کمک‌کننده به شکل‌گیری جریان‌های تروریستی در منطقه آسیای غربی مهم است. شاید منطق آنها همان منطق دوران جاهلیت باشد. مقام معظم رهبری در این باره می‌فرمایند: ما نمی‌گوییم «اُنصُر اَخاک ظالِماً اَو مَظلوما» – این شعار جاهلی است، می‌گفتند اگر برادرت ظالم هم هست یا مظلوم است، باید از او دفاع کنی و حمایت کنی، نخیر، ظالم هر کسی بود باید با او مقابله کرد و جلوی ظلم او را گرفت، مظلوم هرکسی هست باید از او حمایت کرد(بیانات در تاریخ 26/۰۲/94).

منبع: روزنامه جوان

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان قشم برگزار شد

هرمزبان –

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان واقع در جزیره قشم برگزار شد. این نشست با هدف افزایش آگاهی و تبیین مسائل عقیدتی و سیاسی برای شرکت‌کنندگان ترتیب داده شده است.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب: یک کشته، ۱۰ زخمی و ۴ نفر مفقود شدند

هرمزبان – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اعلام کرد که در حمله شب گذشته آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب، یک نفر شهید، ۱۰ نفر مصدوم و چهار نفر مفقود شده‌اند.

ادامه خبر »

هرمزگان موفق به تحقق ۱۰۶ درصدی اهداف اشتغالزایی شد

هرمزبان –

استان هرمزگان در سال ۱۴۰۴ با ثبت بیش از ۱۹ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد، موفق به تحقق ۱۰۶ درصد از تعهدات اشتغال خود شد. این آمار نشان‌دهنده عملکرد فراتر از برنامه تعیین‌شده در این استان است.

ادامه خبر »

ایالات متحده باید به قدرت ایران در خاورمیانه احترام بگذارد

هرمزبان – امام جمعه بندرعباس با اشاره به اهمیت راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز، تأکید کرد که ایران تعیین‌کننده مناسبات این منطقه است. وی همچنین خواستار پذیرش اقتدار ایران توسط آمریکا و سایر قدرت‌های فرامنطقه‌ای شد.

ادامه خبر »

هفته جهانی نجوم؛ کشف شگفتی‌های آسمان برای کودکان و نوجوانان هرمزگان

هرمزبان – همزمان با هفته جهانی نجوم، کانون علوم و فناوری‌های نوین مرکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، با هزینه ۶۱ میلیارد ریال، به سه دستگاه آسمان‌نمای سیار و سه دستگاه تلسکوپ پیشرفته مجهز شد.

ادامه خبر »

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »