۶ایستگاه اندازه گیری شاخص های دریایی در بنادر هرمزگان مستقر است

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از خبرگزاری مهر، به نقل از بنادر و دریانوردی هرمزگان، عباس کمالی که در دوره آموزشی جزر و مد سنجی و اندازه گیری شاخص های زیست محیطی دریایی به میزبانی بندر شهید رجایی سخن می گفت، طی اظهاراتی به تبیین اهمیت بنادر و سواحل هرمزگان و لزوم انجام پایش و اندازه گیری شاخص های دریایی پرداخت.

وی گفت: سازمان بنادر در راستای وظایف حاکمیتی خود به دلیل کمبود اطلاعات دریایی و نیاز روزافزون به این اطلاعات در سطح کشور، در قالب پروژه های مطالعاتی مختلف نسبت به ثبت و مدلسازی مشخصه های دریایی اقدام نموده و تاکنون حجم قابل توجهی از این اطلاعات ارزشمند جمع آوری شده است.

معاون مهندسی عمران اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان خاطرنشان کرد: علاوه بر این، اقدامات جامعی در زمینه شبیه سازی های ریاضی پدیده های هیدرودینامیک و رسوب، هیدروگرافی و نیز تجهیز بنادر به سیستم های اندازه گیری میدانی (موقتی و دائمی) انجام شده است.

وی با اشاره به فعالیت شش ایستگاه اندازه گیری شاخص های دریایی در استان هرمزگان گفت: ایستگاه اندازه گیری پایش عوامل زیست محیطی تأثیرگذار بر اسکله ها از جمله این موارد است که به صورت یک طرح پایلوت در بندر شهید رجایی راه اندازی شده است.

کمالی از فعالیت سه ایستگاه جزر و مد سنجی در بنادر شهید رجایی، شهید ذاکری قشم و لنگه برای پایش نوسانات تراز سطح آب سخن به میان آورد و افزود: داشتن اطلاعات تغییرات تراز دریا باعث پیش بینی دقیق تر جزر و مد می شود که این کار در پهلو گرفتن کشتی ها در بنادر، ساخت سکوها و موج شکن ها نقش به سزایی دارد.

به گفته این مقام مسؤول، شناخت کامل جزر ومد و پیش بینی روند آن نقش چشمگیری در کاهش هزینه ها و پایداری طرح های عمرانی و ساخت و سازهای ساحلی و طرح های فرا ساحلی دارد و عدم شناخت این پدیده می تواند به بروز تلفات و خسارت های مالی سنگین به زیر ساخت های ساحلی منجر شود.  

وی اضافه کرد: علاوه بر این ایستگاه ها، دو بویه موج نگار ملی در بنادر کیش و سوزا نیز استقرار یافته است که اطلاعات هواشناسی همچون سرعت باد، جهت باد، دمای هوا، رطوبت نسبی و فشار هوا و اطلاعات اقیانوس شناسی از جمله پارامترهای موج، شوری و دمای آب را ثبت می کند.

در بخش دیگری از این دوره آموزشی، “محمدحسین نعمتی” رئیس اداره مطالعات زیر بنایی اداره کل مهندسی سواحل سازمان بنادر و دریانوردی توضیحاتی را در خصوص طرح های این سازمان برای مجهز نمودن بنادر کشور به تجهیزات اندازه گیری پارامترهای دریایی از جمله اندازه گیری موج، جریان، جزر و مد، تراز آب، پارامتر زیست محیطی و هواشناسی دریایی ارائه کرد.

وی تامین، نصب و بهره برداری از ۱۰ دستگاه سامانه جزر و مدسنجی را به عنوان یکی از اقدامات صورت گرفته، اعلام کرد و هدف از اجرای این طرح را منسجم نمودن و ساماندهی ایستگاه ها در آب های جنوب کشور، دریافت اطلاعات از طریق پایگاه داده اینترنت و بررسی تغییرات دراز مدت و کوتاه مدت تراز سطح آب برشمرد.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »

ادامه دار بودن صف‌های بنزین در استان غیرقابل قبول است

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به صف‌های طولانی و معطلی چند ساعته شهروندان در گرمای خردادماه بندرعباس برای دریافت بنزین، این وضعیت را غیرمنطقی دانست. وی از مردم هرمزگان به خاطر این مشکل عذرخواهی کرد.

ادامه خبر »

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »