ابتلای دیگر نقاط کشور به سرنوشت دشت میناب در صورت بی‌توجهی مدیران / موضوع فروچاله‌های دشت میناب به محیط زیست ربطی ندارد

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، معصومه ابتکار دوشنبه شب در نشست مشترک آحاد جامعه هرمزگانی با موضوع مشارکت در حفظ و بهبود محیط زیست در بندرعباس اظهار داشت: در استان باید برای تمامی پسماندها برنامه داشته باشیم کمااینکه اروپا نیز طبق برنامه‌های توسعه‌ای 25 درصد از اقتصاد خود را از طریق بازیافت مواد مدیریت می‌کند.

وی با بیان اینکه گام‌های بسیار خوبی در دولت یازدهم برداشته شده است، افزود: دولت یازدهم کار خود را با سخت‌ترین شرایط نه‌تنها به لحاظ شرایط زیست‌محیطی بلکه به لحاظ شاخص‌های اقتصادی و اجتماعی شروع کرد و امروز به لطف خدا و همراهی مردم، وضعیت کشور در بسیاری از شاخص‌ها یا بهبود پیدا کرده یا در مسیری گام بر می‌دارد که چشم‌انداز بهتری از گذشته دارد. 

رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: یکی از مسائل مهم این سازمان، موضوع نهادهای مدنی و جریان‌های اجتماعی است که  امروز به یمن فضای خوب سیاسی و اجتماعی که در کشور شکل گرفته در حال بهبود است.

ابتکار ادامه داد: دولت سعی می‌کند همه صداها را بشنوند و از نقدها و فعالیت‌های اجتماعی و مدنی و نهادهای مستقل استقبال کند که بحمدالله  یک امیدی در کشور پدیدار شده و امیدواریم بتوانیم در کنار تلاش‌هایی که دولت دارد برای تدوین قوانین، مقررات، اجرای برنامه‌ها و نظارت و پایش بحث‌های زیست‌محیطی و مردم از طریق بسیج اجتماعی، آموزش، آگاه‌سازی، تأثیر در سیاست‌گذاری فعالیت‌ها و بهبود وضعیت محیط زیست کمک کنند.

وی یادآور شد: براساس قانون اساسی شوراها، نقش بسیار مهمی را در مدیریت شهری و روستایی ایفا می‌کنند و اگر شوراها برای محیط زیست برنامه و رویکرد زیست‌محیطی داشته باشند بسیاری از معضلات شهری با نگرش توسعه پایدار قابل حل است و اگر شوراها این نگاه‌ها را نداشته باشند قطعا تعارضات و مشکلات بیشتر خواهد شد.

معاون رئیس جمهور افزود: ما در این دوره  تفاهم‌نامه‌ای را در ارتباط با شوراهای امور استانها داشتیم و همکاری‌هایی که ادارات محیط زیست سراسر کشور با شوراها دارند الگوی برنامه‌ریزی شهری براساس توسعه  پایدار و توجه به برنامه‌های زیست‌محیطی در هر شاخص به دنبال دارد.

وی اظهار کرد: الگوی شورای سوم شهر تهران برای همه شهرهای کشور برای بهره‌گیری از شاخص و قوانین یک الگوست و شوراها براساس امکانات موجود در هر شهر باید برنامه‌ریزی خود را انجام دهند.

ابتکار افزود: بارگذاری سنگین توسعه‌ای و فعالیت‌ها چه در عرصه سرزمین و چه در عرصه دریا و جزایر وجود دارد به طور مثال تجمع آب‌شیرین‌کن‌ها در یک ناحیه‌ای که گردش آب محدود است یا تجمع یک بار سنگین از پسماندهای صنعتی در مناطقی که تراکم جمعیتی بالایی دارند یا تجمع فعالیت‌های شهری، برنامه‌ریزی شهری باید به شکلی باشد که فشار مضاعف از لحاظ ملاحظات زیست‌محیطی براساس اصول و ظرفیت زیست‌محیطی صورت نگیرد حتما آسیب‌پذیرهای زیادی را در برخواهد داشت و مطالعات آمایش کلید حل کار است.

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور تصریح کرد: ضمن اینکه حرکتمان را براساس اصول دانش‌بنیان و مبتنی بر پژوهش و مطالعات باشد در این راستا باید ارتباط خوب و مؤثر را با مردم برقرار کنیم که سازمان‌های مردم‌نهاد این توان را دارند و بسیاری از این موضوعات به شیوه و الگوی ما بر می‌گردد و در نهاد رفتار ما شکل می‌گیرد که سازمان‌های مردم‌نهاد می‌توانند آموزش‌ها و تغییر رفتارها را در این زمینه داشته باشند و بسیاری از مسائل را حل کنند.

وی تاکید کرد: هرمزگان ظرفیت بسیار خوبی در خصوص تشکل‌های زیست‌محیطی در اختیار دارد و 58 تشکل زیست‌محیطی هرمزگان در شبکه‌ها عضو هستند و قاعدتا نماینده آنها عضو شورای برنامه‌ریزی کارگروه آمایش است که این یکی از رویکردهای دولت در زمینه ارزش‌گذاری به سازمان‌های مردم‌نهاد است.

ابتکار با بیان اینکه سازمان‌های مردم می‌توانند کمک‌حال سازمان محیط زیست باشند و از تمام ظرفیت‌های آنها بایستی استفاده شود، بیان داشت: در تدوین برنامه ششم نماینده سازمان‌های مردم‌نهاد در این شوراها عضویت دارند و انتظار داریم این سازمان‌ها از این قدرت و جایگاهی که دارند بر تاثیرگذاری سیاست‌ها و خط مشی‌های کشور نهایت استفاده نمایند.

رئیس سازمان محیط زیست در خصوص پدیده فروچاله‌های دشت میناب عنوان داشت: در دو سفری که به دعوت تشکل‌های میناب به این شهرستان داشتم مطالبه‌گری تشکل‌ها در خصوص فروچاله‌های دشت میناب که اکنون به یک موضوع ملی تبدیل شده است را در هیات دولت همراه با تصاویر گزارش داده‌ام، هرچند مسؤولیت این موضوع  با وزارت نیرو است و این مساله در شورای عالی آب کشور مطرح است که امیدواریم هرچه زودتر این مشکل مرتفع شود.

وی افزود: اگر بدون توجه به مدیریت زیست‌محیطی رفتار کنیم بدون شک در آینده سرنوشتی که برای دشت میناب به وجود آمده است در انتظار سایر شهرها و مناطق کشور نیز خواهد بود.

معاون رئیس جمهور در پایان بیان کرد: با ظرفیتی که در استان هرمزگان وجود دارد با توسعه پایدار یقینا در کنار تمام مشکلات با نگاه جدی و علمی و رویکرد جامع دولت یازدهم در موضوعات مختلف فضا برای بهبود شرایط و سیاست‌ها در استان فراهم می‌شود که ما هم در سازمان حفاظت محیط زیست تلاش داریم در کنار مردم نقش اصلی را در تحول زیست‌محیطی کشور ایفا کنیم و روزهای بهتری را برای مردم کشور عزیزمان ترسیم نماییم.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »

ادامه دار بودن صف‌های بنزین در استان غیرقابل قبول است

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به صف‌های طولانی و معطلی چند ساعته شهروندان در گرمای خردادماه بندرعباس برای دریافت بنزین، این وضعیت را غیرمنطقی دانست. وی از مردم هرمزگان به خاطر این مشکل عذرخواهی کرد.

ادامه خبر »

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »

پویایی کانون‌های مساجد میناب؛ نگاهی به فعالیت‌های کانون نبی‌اکرم زرکی از کلاس قرآن تا تئاتر در رسانه ملی

هرمزبان –

گزارش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان میناب، به ویژه کانون نبی‌اکرم(ص) در محله زرکی، از شبکه استانی خلیج فارس پخش شد. این گزارش به نقش مساجد در تقویت مشارکت‌های مردمی، تربیت نسل نوجوان و جوان و گسترش فعالیت‌های فرهنگی در محلات شهرستان میناب پرداخته است.

ادامه خبر »

افزایش سوانح رانندگی، هشدار جدیدی برای استان هرمزگان

هرمزبان – واژگونی یک دستگاه پژو پارس در محور بندرعباس ـ حاجی‌آباد منجر به مصدومیت 6 نفر شد. این حادثه بار دیگر نگرانی‌ها درباره ایمنی جاده‌های هرمزگان را افزایش داد. وقوع چندین سانحه دیگر در روزهای اخیر نشان‌دهنده ادامه چالش‌هایی است که جان و سلامت شهروندان را در جاده‌های استان به خطر می‌اندازد.

ادامه خبر »