سفیر روسیه: دخالت مسکو در انتخابات ۹۶ ایران را رسماً تکذیب می‌کنم/ فروش تسلیحات بر اساس تعهدات بین‌المللی

روابط دوجانبه ایران و روسیه در سال‌های اخیر رشد چشمگیری داشته است تا جایی که مسکو رقمی معادل دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو در ایران سرمایه‌گذاری کرده و پروژه‌های مدنظر تا حدودی در حال عملیاتی شدن است.
به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از ایلنا، روابطه دوجانبه روسیه و ایران در سال‌های گذشته دارای فراز و فرودهای زیادی بوده که در محورهای گوناگون اعم از نظامی و تسلیحاتی، روابط دیپلماتیک، تاسیسات هسته‌ای و برجام قابل بحث و بررسی است. همچنین سرمایه‌گذاری مسکو به رقم یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو در ایران برای برق‌رسانی پروژه راه‌آهن گرمسار – اینچه‌برون به علاوه مبلغ یک میلیارد یورو برای تاسیس نیروگاه حرارتی در استان هرمزگان مجموع این سرمایه‌گذاری‌ها را شکل می‌دهد.
البته مسائل دیگری مانند فروش سوپر جت‌های مسافربری سوخو و حمایت از توافق‌نامه هسته‌ای ایران و گروه ۱+۵ (برجام) پس از روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریکا هم در این بین مد نظر دو کشور بوده است که تمامی این مسائل به علاوه انتقاد از برخی رسانه‌های ایران، محور بخش سوم و پایانی گفت‌وگوی ایلنا با «لوان جاگاریان» را شکل می‌دهد که مشروح آن از نظر خواهد گذشت.     
ایلنا: در بحث روابط دوجانبه ایران و روسیه موضوع‌های زیادی وجود دارد. به عنوان مثال خرید تسلیحات و موضوع‌های مربوط به احداث نیروگاه‌ از جمله این مسائل است. نگاه و عملکرد روسیه نسبت به اجرایی شدن تعهدات خود در قبال ایران چگونه است؟  
جاگاریان: در مورد فروش تسلیحات باید بگوییم که در این بین تعهدات بین‌المللی وجود دارد.  آنچه که مربوط به روسیه می‌شود، به شرط آن که خارج از این تعهد باشد از نظر ما مشکلی برای فروش و برقراری مناسبات در سطوح مختلف ایجاد نمی‌کند و رایزنی‌های ما هم ادامه پیدا می‌کند.
در خصوص هواپیماهای مسافربری سوخو (سوپر جت۱۰۰) هم صحبت‌هایی شده است و پیامی از سوی «الکساندر نواک» وزیر انرژی روسیه به محمود واعظی وزیر ارتباطات ایران تقدیم شد. چراکه ایشان رئیس کمیسیون مشترک هستند.
در خصوص برجام هم باید بگوییم که روسیه از این توافق‌نامه بین المللی که ثمره یک اقدام مشترک است و یک سال از امضای آن گذشته حمایت می‌کند. چنانچه دوستان ایرانی از اقدام‌های آمریکا در این حوزه ناراضی هستند که روسیه این موضوع را کاملاً درک می‌کند.
دو پروژه مهم در فهرست مناسبات ایران و روسیه وجود دارد. نخست، پروژه برق‌رسانی خط راه‌آهن گرمسار – اینچه‌برون است که مبلغ یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو و دوم احداث نیروگاه حرارتی در استان هرمزگان است که مبلغ یک میلیارد یورو به آن اختصاص داده شده است. در روزهای آینده سفری به استان هرمزگان خواهم داشت تا از نزدیک شاهد پیشرفت این پروژه باشم؛ چراکه در آینده نزدیک شاهد سفر «ایگور شوالف» معاون اول نخست‌وزیر روسیه به ایران هستیم که مایل هستند در مراسم افتتاحیه این نیروگاه حضور داشته باشند.
ایلنا: به صورت دقیق سرمایه‌گذاری روسیه در ایران رقم دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو بوده است؟   
جاگاریان: بله. رقم دقیق سرمایه‌گذاری فدراسیون روسیه در ایران دو میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو است که توسط روحانی و پوتین در ماه نوامبر ۲۰۱۵ به امضاء رسید و در ماه دسامبر در حاشیه کمیسیون مشترک در سطح وزرای اقتصاد هر دو کشور هم بر آن تاکید شد و هم‌اکنون در حال وارد شدن به مرحله اجرایی آن هستیم.
ایلنا: در پایان اگر نکته‌ ناگفته‌ای باقی مانده، بفرمایید.   
جاگاریان: تمامی محورهای مهم در مورد روابط دو جانبه با ایران و همچنین محورهای مختلف در سیاست‌خارجی روسیه مطرح شد اما فرصت را مغتنم شمرده و تنها یک انتقاد بسیار مهم از برخی رسانه‌های ایران خواهم داشت. چند هفته پیش یکی از خبرگزاری‌ها مقاله‌ای را منتشر کرد و روسیه را متهم به دخالت در امور داخلی ایران به نفع یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری سال ۱۳۹۶ کرده است.
 آنها می‌خواستند همانند آمریکایی‌ها که می‌گویند روسیه در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ دخالت کرده است، بگویند که روس‌ها در انتخابات آینده ایران هم دخالت می‌کنند. لذا به عنوان سفیر فدراسیون روسیه در ایران این موضوع را کاملاً رد می‌کنم.
در انتخابات سال ۹۲ که حسن روحانی به عنوان رئیس جمهوری انتخاب شد، از من سوال می‌کردند که روسیه ترجیح می‌دهد  کدام نامزد پیروز شود؟ در آن زمان من اعلام کردم که ما هیچ‌گونه ترجیحی در این خصوص نداریم و هر نامزدی که به عنوان رئیس‌جمهوری ایران انتخاب بشود برای آن شخص احترام قائل هستیم و با آن مناسبات برقرار می‌کنیم. 
چراکه جمهوری اسلامی ایران در سیاست خارجی روسیه جایگاه خاصی دارد و هر شخصی که رئیس جمهوری ایران شود، با روسیه روابط خوبی خواهد داشت که این بر اساس روابط دیرینه و سنتی طرفین بوده است و در حال حاضر هم این روابط وجود دارد. از این جهت مجددا باید بگویم که هرگونه دخالت روسیه در این خصوص را رد می‌کنم.  

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »