محمدعلی زلفی گل: وزارت علوم برای صدور گواهینامه استادی برنامه‌ریزی می کند

هرمزبان – وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از اختصاص گرنت ویژه اساتید سرآمد آموزشی با عنوان “آموزانه” خبر داد و گفت: همچنین این وزارت‌خانه برای صدور گواهینامه استادی برنامه‌ریزی می‌کند.


به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان ، محمدعلی زلفی گل صبح امروز در مراسم دومین اجلاس سراسری سرآمدان آموزشی دانشگاه‌ها که در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری گفت: وظیفه دانشگاه به صورت ساده توسط مقام معظم رهبری بیان شده که شامل، تربیت عالم، تولید علم و جهت دهی به علم و عالم است، بنابراین باید به این سه وظیفه توجه کرده و تمام ظرفیت دانشگاه را در راستای تحقق آن به کار گیریم.

وی با اشاره به آغاز کار در وزارت علوم در دولت سیزدهم ادامه داد: در بدو ورود به وزارت علوم، ۵ اولویت را تعیین کردیم که شامل مرجعیت و دیپلماسی علمی، فناوری و نوآوری؛ آموزش، پژوهش و برونداد هدفمند؛ نوآوری فرهنگی و فرهنگ نوآوری؛ شاگرد، فناوری و نوآور پروری؛ تولید خدمت، ثروت و سرمایه از دانش است.

وزیر علوم افزود: بنابراین تلاش کردیم شاخص های این ۵ اولویت را ارتقا دهیم، بخشی از این اولویت ها، آموزش هدفمند است مبنای هر پیشرفت آموزش است، اگر می خواهیم، پژوهش، صنعت، فرهنگ و فناوری خوبی داشته باشیم، همه از آموزش اتفاق می افتد. امروز به این نتیجه رسیدم مملتکی آباد می شود که مردم دانا داشته باشد، اگر بخواهیم جامعه دانا داشته باشیم مبنای اصلی آن آموزش است.

وزیر علوم افزود: برای همین باید آموزش را جدی بگیریم، آموزش خوب پژوهش و فناوری خوب را شکل می دهد بنابراین تصمیم گرفتیم به آموزش بیشتر توجه کنیم و معلم هایی که در دانشگاه ها بیشتر وقت می گذارند به عنوان ارزش دیده شوند. آموزش در دانشگاه رکن اصلی است برای همین طرح سرآمدان آموزشی را طراحی کردیم.

وی افزود: هدف ما از طراحی طرح سرآمدان آموزشی این نیست که چند نفر سرآمد آموزشی شوند، هدف این است که یک جریان و امر مقدس را بها دهیم، انتخاب شما به عنوان سمبل، یک ارزش گذاری و رقابت است برای همین برای ما مهم است سرمایه نمادین جامعه در امر آموزش را معرفی کنیم تا مابقی اساتید از شما فرا گیرند.

وزیر علوم افزود: ما اگر می خواهیم نسل پاسخگو به جامعه تحویل دهیم باید اول خود به عنوان استاد پاسخگو باشیم. بحث سرآمد آموزشی یک نوع نگاه و راهبرد است.

وی تاکید کرد: ما باید نسل جوان را متقاعد کنیم آموزش حضوری و غیر حضوری متفاوت است و این موضوع باید تبدیل به طرح تحقیقاتی شود، نسل جوان ما باید متقاعد شود که حضور او در سرکلاس ضرورت دارد باید به این موضوع فکر کرد.

وی ادامه داد: آموزش ارکانی دارد از استاد، دانشجو، یاوران علمی که فرایند آموزشی را بستر سازی می کنند و محتوا تشکیل شده است، باید به همه توجه کنیم، محتوا بسیار مهم است.

وزیر علوم افزود: وقتی می خواهیم کتاب های بومی تالیف کنیم، باید مشخص کنیم کتاب درسی باید چه ویژگی هایی داشته باشد. بحث مهارت محور کردن آموزش، دیده شود، بنابراین برای این موضوع دستورالعملی تهیه کردیم که ابلاغ شد از این به بعد کتاب هایی که نوشته شود مشخص است که باید چه خروجی داشته باشد به چه نکاتی توجه شود؟

وی به درخواست یکی از اساتید مبنی بر صدور گواهی برای معلمان اشاره کرد و افزود: اینکه برای معلمی گواهینامه صادر شود، بسیار درست است، معلمی مثل پزشکی یک تخصص است و باید به آن توجه شود.

وزیر علوم، تحقیقات افزود: بحث نظام سنجش و انگیزیش بسیار مهم است برای همین ۶۰ پایه تشویقی تدوین و ابلاغ کردیم که براساس فعالیت اساتید به آنها تعلق می گیرد، برای دانشجویان نیز دستوالعمل دانشجویان سرآمد را اجرایی کردیم، دانشجوی سرآمد نیاز به پرداخت پول خوابگاه ندارد و به وی پژوهانه تعلق می گیرد و تسهیلات دیگری که پیش بینی شده است.

وزیر علوم تاکید کرد: نیاز است که نظام انگیزشی داشته باشیم افرادی که زیاد، تلاش می کنند بیشتر بهره مند شوند، در راستای تبدیل علوم به فنون اتفاقات خوبی افتاده است.

وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: ما در وزارت علوم برنامه ریزی کرده و فکر می کردیم این دوره ۴ سال طول می کشد، خیلی کارها انجام شده بود و فکر می کردیم که در ۴ سال اولویت برنامه ها را نهایی می کنیم که این اتفاق افتاد و برخی امور باقی ماند البته قسمت عمده برنامه ها انجام شده یک سری از برنامه ها نیز ماند که به عزیز بعدی ارائه می دهیم ما همه در یک تیم هستیم و همه برای ایرانی آزاد تلاش می کنیم.

انتهای پیام/

منبع: روابط عمومی وزارت علوم

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »