آب رسانی

افت منابع آبی در کلانشهر مشهد/ زائران در مصرف آب صرفه‌جویی کنند

هرمزبان – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد با اشاره به افت چشمگیر منابع آبی در این شهر گفت: به دلیل حضور زائرین و مسافرین در این شهر، مصرف آب مشهد در تابستان، یک و نیم برابر دیگر ایام سال است.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان ، حسین اسماعیلیان با بیان اینکه 50 درصد آب مشهد از سدها و منابع سطحی و بخش دیگر آن از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود، اظهار کرد: طی سه سال گذشته با کاهش شدید بارندگی و خشکسالی‌های پی‌در‌پی مواجه بوده‌ایم به طوری که کل حوزه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و بسیار شدید قرار گرفته است.

وی افزود: علیرغم اینکه سد دوستی مهمترین منبع تأمین کننده آب مشهد است، اما از مهرماه سال گذشته تاکنون، حتی یک قطره آب وارد مخزن سد دوستی نشده و در حال حاضر ظرفیت این سد به 10 درصد رسیده است.

وی ادامه داد: ما برنامه‌ریزی لازم برای مواجهه با وقوع چنین شرایطی را از قبل داشته‌ایم و سناریوهای مختلفی نظیر اجرای پروژه‌های اضطراری تأمین آب، برای گذر از شرایط بحران طراحی و اجرا شده است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد گفت: میانگین مصرف آب در مشهد حدود 8 هزار و 500 لیتر در ثانیه است که این میزان در پیک مصرف به حدود 12 هزار و 700 لیتر در ثانیه می‌رسد؛ از طرفی با توجه به ظرفیت منابع آبی که ما در اختیار داریم، حدود 4 هزار و 500 لیتر در ثانیه یعنی نزدیک به 32 درصد کسری آب پیش‌بینی می‌شود که البته بخشی از این کمبود با انجام پروژه‌های مختلف مانند اتصال چاه‌های دستگاه‌های اجرایی به شبکه آب شهری، حفر چاه‌های جدید و … مرتفع خواهد شد و بخش دیگر جبران کسری آب مشهد بر عهده شهروندان عزیز با مدیریت مصرف است.

اسماعیلیان خاطرنشان کرد: ما باید با شرایط اقلیمی خشک و نیمه خشک کلانشهر مشهد سازگار شویم؛ چراکه بروز خشکسالی و بارندگی کم، ذات و طبیعت جغرافیایی اقلیمی این منطقه است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر سرانه مصرف آب در مشهد با 120 لیتر در شبانه‌روز به ازای هر فرد، جزء کمترین سرانه‌ها در کشور است که بخش مهمی از آن به اقلیم و سنت نیاکان ما بر می‌گردد.

​وی همچنین با اشاره به سرانه مصرف زائرین در مشهد با 450 لیتر در شبانه‌روز به ازای هر فرد اظهار داشت: لازم است تا اطلاع‌رسانی گسترده و به موقع در خصوص وضعیت بحرانی آب مشهد به زائرین گرامی صورت پذیرد و خواهش کنیم که هم زائرین و هم مجاورین امام رئوف، متناسب با شرایط بحرانی و فعلی آب در کلانشهر مشهد، نسبت به مدیریت مصرف بهینه آب توجه ویژه داشته باشند.

انتهای پیام/

منبع: ایلنا

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »

مسجد به عنوان مرکز هدایت اجتماعی و پرورش نسل مهدوی باید عمل کند

هرمزبان –

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظمی بر اهمیت مسجد به عنوان یک نهاد فرهنگی و اجتماعی تأکید کرد و گفت که مساجد باید از نقش عبادی خود فراتر رفته و به مراکز انقلابی‌گری، تربیت نسل مهدوی و هدایت اجتماعی تبدیل شوند.

ادامه خبر »

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »