خبر فوری

آخرین حربه غرب علیه روسیه / تلاش غرب برای فشار بیشتر به روسیه

هرمزبان – چند ماهی است که کشورهای غربی در تلاش هستند تا هر چه بیشتر روسیه را تحت فشار قرار داده و این کشور را به سرنوشت عراق دچار کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان ، کانال اخبار سوریه نوشت: چند ماهی است که کشورهای غربی در تلاش هستند تا هر چه بیشتر روسیه را تحت فشار قرار داده و این کشور را به سرنوشت عراق دچار کنند. همه هدف آن‌ها این است که پس از شکست در حوزه سیاسی و نظامی و اقتصادی به سمتی بروند که بتوانند به جای خود، روسیه را به شکل واقعی تحریم کنند. شواهد و قرائن به ما می‌گوید باوجود گذشت 9 ماه از جنگ در اوکراین و برقراری بیش از 5 هزار شکل تحریم مختلف علیه روسیه، به جای آنکه اقتصاد روسیه از هم بپاشد، اقتصاد کشورهای اروپایی دچار رکود شده و اعتراضات در سراسر کشورهای عضو این قاره، در حال انجام است.

یکی از شگردهای مهمی که در این مدت اروپایی‌ها با راهنمایی و هدایت مستقیم طرف امریکایی در پی انجام آن بودند، در نظر گرفتن یک سقف قیمتی برای نفت روسیه بود، موضوعی که از همان ابتدا هم چالش‌های بسیاری در اجرای آن پیش‌بینی می‌شد و به نظر هم می‌رسد که در نهایت مشکلات این اقدام دامن خود کشورهای اروپایی را بگیرد. روسیه در حال حاضر روزانه بیش از 6 میلیون بشکه نفت به بازار جهانی عرضه می‌کند و یکی از مهمترین منابع درآمدی آن به شمار می‌رود. هدف کشورهای اروپایی ضربه زدن به این منبع درآمدی با تعیین قیمت خرید برای آن است.

حالا برخی خبرها حکایت از آن دارد، این کشورها به توافقی در این زمینه رسیده‌اند. توافقی که باید دید در عمل چه پیش خواهد آورد و آیا روس‌ها از ظرفیتی که در اختیارشان است برای مقابله با این اقدام بهره خواهند گرفت و آیا کشورهای اروپایی می‌توانند همه نفت روسیه را خودشان خرید کنند؟ اظهارات دیپلمات‌های اتحادیه اروپا و سند مشاهده شده توسط رویترز حاکی از آن است که دولت‌های این بلوک با سقف قیمت ۶۰ در هر بشکه برای نفت دریابرد روسیه و همچنین مکانیزم تنظیمی برای حفظ قیمت نفت روسیه پنج درصد پایین‌تر از نرخ بازار، تقریبا به توافق رسیده اند.

دیپلمات‌های اتحادیه اروپا به رویترز گفتند: این توافق همچنان باید از سوی همه دولت‌های اتحادیه اروپا در یک رویه مکتوب، تا روز جمعه تصویب شود. لهستان که پیش از این خواستار آن بود سقف قیمت برای نفت روسیه در پایین‌ترین حد ممکن تعیین شود، تا بعدازظهر پنجشنبه تایید نکرد که آیا از این توافق حمایت خواهد کرد یا خیر.

کشورهای اتحادیه اروپا روزهاست بر سر جزئیات مکانیزم سقف قیمت که هدف آن کاهش درآمد روسیه از فروش نفت و همزمان جلوگیری از وارد شدن شوک عرضه در بازارهای جهانی نفت از آغاز اجرای تحریم اتحادیه اروپا علیه نفت روسیه در پنجم در دسامبر است، در کشمکش هستند. این مکانیزم به کشورها اجازه می‌دهد تا زمانی که بالاتر از نرخ تعیین شده برای نفت روسیه پول پرداخت نکنند، به واردات نفت خام روسیه با استفاده از بیمه و خدمات دریایی غربی ادامه دهند. پیشنهاد اولیه گروه هفت که هفته گذشته مطرح شد، سقف قیمت ۶۵ تا ۷۰ دلار در هر بشکه بدون مکانیزم تنظیم بود.

یک مقام ارشد گروه هفت در این مورد مدعی است که این توافق به بسیار بسیار نزدیک است و باید در روزهای آینده و حداکثر تا روز دوشنبه، نهایی شود. این مقام ابراز اطمینان کرد که سقف قیمت، توانایی روسیه برای ادامه جنگ در اوکراین را محدود خواهد کرد. مقامات گروه هفت به دقت بازارهای نفت را در طول طراحی مکانیزم سقف قیمت زیر نظر داشتند و به نظر می‌رسد که با این طرح کاملا موافق هستند. پیشتر، والی آدیمو، معاون وزیر خزانه‌داری آمریکا در کنفرانس نکست رویترز در نیویورک گفته بود: سقف قیمت ۶۰ در محدوده قیمتی است که این بلوک درباره آن مذاکره داشته است و درآمد روسیه را محدود خواهد کرد.

از آنجا که نفت اورال روسیه در قیمت پایین‌تری معامله می‌شود، کشورهای لهستان، لیتوانی و استونی با سقف قیمت بالاتر ۶۵ تا ۷۰ دلار مخالفت کردند زیرا هدف اصلی که کاهش توان مسکو برای تامین مالی جنگ در اوکراین است را محقق نمی‌کرد. یک دیپلمات اتحادیه اروپا هم اظهار کرد: سقف قیمت در ۶۰ دلار تعیین می‌شود و در کنار آن تمهیداتی در نظر گرفته می‌شود تا قیمت نفت روسیه، پنج درصد پایین‌تر از نرخ بازار بر اساس آمارهای آژانس بین‌المللی انرژی باشد.

سند اتحادیه اروپا که توسط رویترز مشاهده شد، نشان داد این سقف قیمت اواسط ژانویه و هر دو ماه یک بار مرور می‌شود تا کارآمدی آن و پاسخ لازم به اختلالات احتمالی که در نتیجه اجرای این مکانیزم در بازار نفت روی می‌دهد، بررسی شود. روس‌ها اما ابزارهای مختلفی برای مقابله با این طرح دارند که شاید ساده‌ترین آن، توقف عرضه شش میلیون بشکه نفت در روز باشد!

درباره مهدی کمالی

صاحب امتیاز و مدیرمسئول پایگاه های خبری هرمزبان و معلمان ایران، دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت، علاقه مند به یادگیری و یاددهی. وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید