روابط ایران و عراق فراتر از همسایگی است

رئیس جمهور روابط دو کشور ایران و عراق را فراتر از دو کشور همسایه دانست و گفت: اجرایی شدن توافقات و پروژه‌های مشترک می‌تواند به توسعه بیش از پیش روابط بویژه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور منجر شود.

به گزارش هرمزبان، سید ابراهیم رئیسی روز سه‌شنبه در تماس تلفنی نخست وزیر عراق، با تسلیت ایام شهادت سالار شهیدان حضرت ابا عبدالله الحسین(ع) به دولت و ملت عراق، اظهار کرد: عراق قوی، مستقل، متحد، امن، آباد و پیشرفته نه تنها آرزوی ما است بلکه دستورکار اصلی میان دو کشور برای توسعه همکاری‌های دو جانبه و منطقه‌ای است.

رئیسی با قدردانی از دعوت نخست وزیر عراق برای شرکت در اجلاس سران کشورهای همسایه در بغداد، با بیان اینکه شرکت در این اجلاس را مغتنم می‌شماریم، خاطرنشان کرد: همواره از هر ابتکار و اقدامی که موجب تثبیت اوضاع در عراق و ارتقای نقش‌آفرینی این کشور در منطقه باشد حمایت کرده و حمایت خواهیم کرد.

رئیس جمهور با بیان اینکه ابتکار عراق در برگزاری اجلاس همسایگان دستاوردهای ملی و منطقه ای قابل توجهی به دنبال خواهد داشت، گفت: اولین دستاورد این اجلاس نمایش اقتدار عراق و بروز نقش‌آفرینی این کشور در منطقه خواهد بود و دومین دستاورد نیز کسب اقتدار برای خود منطقه است و اینکه کشورهای منطقه می‌توانند مسائل خود را حل و فصل کنند.

رئیسی با تأکید بر اینکه کشورهای منطقه قادر هستند نقشه راه دستیابی به امنیت، ثبات و صلح پایدار را با همکاری یکدیگر طراحی و اجرا کنند، گفت: دخالت بیگانگان در امور منطقه نه بستر ساز امنیت و ثبات است و نه زمینه ساز توسعه و پیشرفت.

رئیس جمهور در عین حال تصریح کرد: همانقدر که بر این باوریم با همه کشورها ارتباط و تعامل داشته باشیم، براین حقیقت که فقط کشورهای منطقه می‌‌توانند برای سرنوشت منطقه تصمیم بگیرند، تاکید داریم.

رئیسی همچنین با تاکید برضرورت حل مشکل یمن و توقف جنگ در این کشور، گفت: همه باید بدنبال توقف جنگ در یمن باشند و به حق مردم این کشور برای تعیین سرنوشت خود احترام بگذارند.

رئیس جمهور با تأکید بر لزوم تسریع در عملیاتی شدن پروژه‌های مشترک دو کشور از جمله راه‌آهن شلمچه – بصره، اظهار کرد: اجرایی شدن توافقات و پروژه‌های مشترک می‌تواند به توسعه بیش از پیش روابط بویژه روابط اقتصادی و تجاری دو کشور منجر شود.

رئیسی همچنین با قدردانی از میزبانی دولت و ملت عراق از زائران حسینی، ابراز امیدواری کرد هرچه سریعتر با پایان یافتن فراگیری کرونا، زمینه زیارت عتبات عالیات برای میلیون‌ها زائر فراهم شود.

براساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مصطفی الکاظمی نخست وزیر عراق نیز در این تماس تلفنی با تبریک آغاز دوره مسئولیت ریاست جمهوری آیت الله رئیسی، گفت: سخنان ارزشمند شما در آیین تحلیف نقشه راه روابط با کشورهای منطقه و جهان بود.

نخست وزیر عراق با ابراز امیدواری نسبت به تسریع در عملیاتی شدن توافقات دو کشور، گفت: تهران شریک حقیقی برای بغداد به حساب می‌آید و همواره در شرایط سخت در کنار دولت و مردم عراق بوده است.

الکاظمی با بیان اینکه امروز منطقه شاهد چالش‌های بزرگی است و حل این مسایل نیاز به حکمت، صبر و همکاری کشورهای منطقه دارد، گفت: بسیار امیدوارم که رئیس جمهوری اسلامی ایران را در اجلاس همسایگان عراق در بغداد زیارت کنم.

نخست وزیر عراق همچنین با تسلیت ایام شهادت حضرت امام حسین(ع) و یارانش، گفت: وظیفه تاریخی ما حمل پرچم و پیام امام حسین(ع) و همکاری و تلاش برای حل مشکلات و چالش‌هایی است که امروز با آن مواجه هستیم.

آخرین اخبار اقتصادی را از کانال تلگرام تجارت‌نیوز دنبال کنید.

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

همکاری شهرداری میناب و آستان قدس رضوی برای revitalization گلزار شهدای دانش‌آموز آغاز گردید

هرمزبان –

شهرداری میناب و آستان قدس رضوی تفاهم‌نامه‌ای امضا کردند که بر اساس آن، طرح ساماندهی و بهسازی گلزار شهدای دانش‌آموز و فرهنگیان دبستان شجره‌طیبه آغاز می‌شود. هدف این طرح ارتقای کیفیت فضا، بهبود زیرساخت‌ها و پاسداشت یاد و نام شهیدان این منطقه است.

ادامه خبر »

استقرار علایم ناوبری در آب‌های تنگه هرمز

هرمزبان –

معاون دریایی اداره‌کل بنادر و دریانوردی هرمزگان اعلام کرد که به منظور ایمن‌سازی مسیر تردد شناورها در تنگه هرمز، سه فروند بویه در محل غرق‌شدگی چند شناور ناشی از جنگ تحمیلی سوم مستقر شده است. این اقدام به دنبال هدف قرار گرفتن این شناورها توسط دشمن آمریکایی-صهیونی صورت گرفته است.

ادامه خبر »

روایت هنرمندانه ماجرای تلخ دبستان شجره‌طیبه با عنوان “نمایش وطن و تن” در دو نوبت در میناب برگزار می‌شود

هرمزبان –

نمایش “وطن و تن” به روایت تلخ و دردناک از جان باختن ۱۶۸ کودک دانش‌آموز، معلم و والدین آن‌ها در دبستان شجره‌طیبه خواهد پرداخت. این نمایش در دو نوبت در شهرهای میناب و بندزرک اجرا می‌شود.

ادامه خبر »

وضعیت تأمین اقلام اساسی در بندرعباس مطلوب است

هرمزبان – مدیر جهادکشاورزی بندرعباس از نظارت مستمر بر تأمین و توزیع کالاهای اساسی در این شهرستان خبر داد. وی اعلام کرد که در حال حاضر هیچ کمبودی در زمینه کالاهای اساسی وجود ندارد و اقلام مورد نیاز شهروندان به میزان کافی در دسترس است.

ادامه خبر »

نیروی دریایی سپاه آماده مقابله با هرگونه تهدید دشمن است

هرمزبان – معاون سیاسی ندسا اظهار داشت که تغییر نام خلیج فارس و عقب‌نشینی ۴۸ ساعته در تنگه هرمز تنها نمونه‌هایی از ناکامی‌های ترامپ در برابر ملت ایران است. وی همچنین تأکید کرد که سپاه پاسداران برای هرگونه سناریویی آمادگی کامل دارد.

ادامه خبر »

کمیته حقوق بشر مجلس، پیگیری بین‌المللی جنایت مدرسه میناب را آغاز کرد

هرمزبان – رئیس کمیته حقوق بشر مجلس شورای اسلامی از آغاز پیگیری جنایت جنگی در میناب در سازمان‌های بین‌المللی خبر داد. وی این واقعه را مستنداتی برای محکومیت اقدامات متجاوزانه آمریکا و رژیم صهیونیستی دانست.

ادامه خبر »