قیمت دلار در صورت تداوم تحریم چقدر می‌شود؟

با رنگ‌باختن امیدها به احیای برجام و موفقیت مذاکرات وین، بازار ارز بیش از همیشه نگران حاصل از دست رفتن تنها روزنه امیدش است. در این میان اما یک کارشناس بازارهای مالی از روزنه امیدی دیگر در صورت عدم لغو تحریم‌ها یاد می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، پا گرفتن دولت جدید در ایران معادلات احیای برجام را پیچیده‌تر کرده است و بیش از همه شفاف نبودن رویکرد دولت جدید نسبت به ادامه مذاکرات وین نگرانی‌هایی ایجاد کرده است.

حالا پس از بلومبرگ و واشنگتن‌پست، سی‌ان‌ان هم اعلام کرده که مقامات دولت بایدن نسبت به احیای مجدد توافق هسته‌ای با ایران بدگمان شده‌اند.

این نگاه در بازار ارز ایران هم وجود دارد و آنگونه که فعالان بازار می‌گویند خوش‌بینی ماه‌های گذشته در این بازار وجود ندارد و انتظارات تورمی بار دیگر سر برآورده است.

فعالان و کارشناسان بازار ارز اظهار می‌کنند که دلار کانال‌های جدیدی را فتح می‌کند چون معامله‌گران نسبت به زنده شدن برجام بسیار بدگمان شده‌اند. این درحالی است که بازار ارز ماه‌هاست حصول توافق در این مذاکرات را تنها راه نجات از عرضه قطره‌چکانی ارز می‌رساند.

اما اگر واقعا چشم‌انداز معامله‌گران نسبت به آینده درست از آب دربیاید و تحریم‌ها ماندگار شوند چه اتفاقی برای بازار ارز خواهد افتاد؟

میثم رادپور، کارشناس بازارهای مالی، در پاسخ می‌گوید: چشم‌اندازها نسبت به مذاکرات کمی تیره‌تر شده است. با این حال لازم است انتظاراتمان از حاصل مذاکرات هم منطقی باشد. باید پذیرفت که حتی اگر مذاکرات هم به نتیجه می‌رسید با توجه به شرایط اقتصادی ما تاثیر شگرفی نداشت.

او می‌افزاید: شاهد این ادعا سال‌های اولیه برجام است که شرایط بسیار خوب بود اما در نهایت مشخص شد که بانک‌های دنیا تمایلی به همکاری با ایران ندارد چون ریسک بسیاری بالایی را متحمل می‌شوند.

به گفته او آنچه روی بازار موثر است، انتظارات است. آن سال‌ها حجم انتظارات خیلی از برجام بالا بود با این حال نهایتا ما شاهد کاهش ۱۰ تا ۱۵ درصدی نرخ‌ها در بازار ارز بودیم.

این یعنی حتی اگر، به احتمال ضعیف، مذاکرات هم خوب پیش برود احتمال کاهش آنچنانی قیمت نداریم. کما اینکه حاصل مذاکرات امروز در بهترین حالت به پای برجام سال ۹۴ نمی‌رسد و کیفیت توافق به مراتب پایین‌تر و انتظارات مثبت بازار کمتر است.

رادپور می‌گوید: چند دهه است که دوران تثبیت داشتیم با جهش‌های مقطعی که گهگدار در این بازار رخ می‌داد. هر چقدر می‌گذرد فاصله این جهش‌ها کمتر می‌شود و دوران تثبیت کوتاه‌تر می‌شود.

تورم آمریکا؛ تنها شانس بازار ارز

به اعتقاد رادپور با به حاشیه رفتن مذاکرات برجام و تداوم احتمالی تحریم‌ها تنها شانس بازار ارز ایران شکل‌گیری تورم در نظام بین‌المللی است که احتمالا موجب شود درآمد ناشی از صادرات ما بیشتر شود.

این کارشناس تاکید می‌کند: مثلا سال گذشته نقدینگی ایالات متحده حدود ۲۵ درصد رشد کرد که بی‌سابقه بود و امسال ۳٫۷ تریلیون دلار کسری بودجه ایالات متحده است، این رقم حدود چهار برابر کسری بودجه سال ۲۰۱۹ است.

رادپور می‌افزاید: تنها شانس ما این است که در اثنای یک تورم جهانی با صادرات کالاهای اساسی بتواند درآمدهای ارزی جدی‌تری داشت. هرچند که واردات هم زیاد داریم اما به نظر من سنگینی وزنه بیشتر به سمت صادرات و افزایش درآمدهای صادراتی باشد.

او در نهایت عنوان می‌کند: آمریکا دائما در حال دامن زدن به این تورم است اگر تورم حدودا پنج درصدی فععلی دو برابر شود شانس ارز آوری ما از طریق صادرات بسیار بالا می‌رود.

برای اطلاعات بیشتر از وضعیت بازار ارز مطالعه گزارش سگینال سقوط هرات برای نرخ ارز پیشنهاد می‌شود.

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

کیش آماده ارائه خدمات به عزاداران در ماه‌های محرم و صفر

هرمزبان –

مدیرعامل شرکت عمران، آب و خدمات کیش از اجرای مجموعه‌ای از اقدامات عمرانی و خدماتی در مساجد، حسینیه‌ها و فضاهای عمومی جزیره کیش خبر داد. این اقدامات به منظور فراهم کردن بستر مناسب برای برگزاری آیین‌های عزاداری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) انجام شده است.

ادامه خبر »

عدم وجود قاچاق بنزین در بندرعباس؛ عذرخواهی به خاطر صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان از مردم به خاطر صف‌های ایجاد شده در جایگاه‌های عرضه سوخت عذرخواهی کرد. وی افزود که بررسی‌های کارشناسی در بندرعباس نشان می‌دهد که قاچاق بنزین در این شهر وجود ندارد.

ادامه خبر »

اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به هرمزگان به منظور برگزاری مراسم محرم

هرمزبان –
حجت‌الاسلام والمسلمین غلامعلی کاظمی از اعزام بیش از ۳۰۰ مبلغ به استان هرمزگان برای برگزاری مراسم سوگواری ماه محرم خبر داد. وی افزود که در دهه اول محرم، بیش از یک‌هزار و ۲۳۰ هیئت مذهبی و موکب در این استان فعال خواهند بود.

ادامه خبر »

مهار سریع آتش‌سوزی در بیمارستان حاجی‌آباد؛ بیماران در امنیت کامل قرار دارند

هرمزبان – حریق صبح امروز در بیمارستان فاطمه‌الزهرا(س) شهرستان حاجی‌آباد به سرعت توسط نیروهای آتش‌نشانی و کادر درمان کنترل شد. این حادثه بدون ایجاد تلفات جانی یا مصدومیت به پایان رسید.

ادامه خبر »

هشدار درباره وضعیت یادگار قاجاری هرمزگان؛ بخشی از قلعه کردر در میناب فروریخت

هرمزبان –

در پی وعده تعیین حریم و آغاز مرمت قلعه تاریخی کردر در میناب، ریزش بخشی از این سازه نگرانی‌هایی را به همراه داشته است. این وضعیت، امیدها برای حفظ این بنای تاریخی را تحت تأثیر قرار داده است.

ادامه خبر »

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه در برنطین

هرمزبان –

کاروان زیارتی مشهد مقدس از حوزه مقاومت حضرت خدیجه(س) در بخش برنطین برگزار شد. این کاروان به منظور زیارت و تقویت روحیه معنوی شرکت‌کنندگان تشکیل شده است. حضور در این سفر معنوی فرصتی برای ارتباط نزدیک‌تر با فرهنگ و معارف اسلامی فراهم می‌آورد.

ادامه خبر »

عملیات جراحی پیچیده مری با موفقیت در بندرعباس انجام شد

هرمزبان – تیم جراحی توراکس مجتمع آموزشی درمانی پژوهشی پیامبر اعظم(ص) در بندرعباس، موفق به انجام عمل جراحی پیچیده «ازوفاگومیوتومی هلر لاپاراسکوپی» بر روی بیمار ۶۱ ساله شد. این موفقیت نشان‌دهنده پیشرفت علمی و تجهیزاتی استان هرمزگان در زمینه درمان‌های تخصصی است.

ادامه خبر »

برنامه‌ریزی برای جذب گردشگر در هرمزگان با برگزاری ۱۲ رویداد فرهنگی جدید

هرمزبان –

مدیرکل میراث‌فرهنگی هرمزگان اعلام کرد که تا پایان سال جاری، برنامه‌ریزی برای برگزاری ۱۲ رویداد گردشگری به منظور تقویت اقتصاد گردشگری و ساماندهی صنایع‌دستی در نظر گرفته شده است.

ادامه خبر »
کمپرسور اسکرو برقی برای هوای فشرده. الکتروموتور نیروی مورد نیاز چرخش روتورهای اسکرو را تولید میکند.

آیا می‌توان از کمپرسور هوا برای گاز پیرولیز یا گاز طبیعی استفاده کرد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »