خودرو پیش‌فروش بخریم یا نخریم؟

طبق آخرین آمار منتشر شده توسط خودروسازان میزان تولید خودرو دنا که اکنون پیش‌فروش آن آغاز شده، نسبت به سال گذشته بیش از ۶۰ درصد افت داشته است. آیا می‌توان به تحویل این خودروها در زمان موعود امیدوار بود؟

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، از روز پنجشنبه اخیر به مدت سه روز ثبت‌نام پیش‌فروش دو خودرو سورن و دناپلاس ایران‌خودرو آغاز شده و مشتریانی که اکنون در قرعه‌کشی برنده شوند یک سال بعد می‌توانند خودرو خود را تحویل بگیرند. اما آیا خرید این خودروها از نظر اقتصادی به صرفه است؟

در این طرح قرار است دو اتفاق جدید رخ دهد. شرط الزام در رهن ماندن یکساله سند خودروها و ممنوعیت ثبت‌نام و صدور فاکتور نزد مجموعه‌های سایپا و ایران‌خودرو در ۴۸ ماهه گذشته حذف شود. با این اتفاق احتمالا کسانی که قصد سرمایه‌گذاری در بازار خودرو را دارند هم می‌توانند به خرید خودروهای پیش‌فروش فکر کنند. اما آیا این سرمایه‌گذاری ریسک زیادی ندارد؟

طبق آخرین آمار منتشر شده توسط خودروسازان میزان تولید خودرو دنا که اکنون پیش‌فروش آن آغاز شده، نسبت به سال گذشته بیش از ۶۰ درصد افت داشته است. آیا می‌توان به تحویل این خودروها در زمان موعود امیدوار بود؟

در حال حاضر خودروسازان کشور طبق آخرین اطلاعات هم‌اکنون یعنی در ماه چهارم سال توانسته‌اند خودروهای پیش‌فروش اسفند ماه سال گذشته را تا حدی تحویل دهند و تعهدات آنها برای چند ماه به تعویق افتاده است.

آیا افت تولید و تجربه تعویق در تحویل خودرو مانع سرمایه‌گذاری افراد در زمینه خرید خودروهای پیش‌فروش نخواهد شد؟ به نظر می‌رسد این دو عامل باعث شود کسانی برای خرید اقدام کنند که نیاز فوری و ناگهانی به پول خود نداشته باشند و نگاه سرمایه‌گذاری بر نگاه مصرفی غلبه کند.

با این حال پیش از این نیز وزیر صمت اعلام کرده بود که تعداد قابل توجهی از خودروهای خریداری شده در پیش‌فروش‌ها پس از خرید برای بهره‌مندی از گارانتی به خودروسازان مراجعه نمی‌کنند که این نشان می‌دهد افراد با وجود سخت بودن شرایط معامله این خودروها اما آنها را برای مصرف نخریده‌اند. به نظر می‌رسد با اتفاق جدید این تعداد از خودروهای با هدف سرمایه‌گذاری خرید شده بیشتر هم شود.

۱۸ بهمن ماه سال گذشته علیرضا رزم حسینی گفته بود: علی‌رغم اجرای طرح‌های مختلف همچون قرعه‌کشی برای عرضه خودرو، باز در همین شرایط نیز حدود ۵۰ درصد خودروهای فروش رفته گارانتی شان باطل شده و صرفاً در برخی انبارها نگهداری می‌شوند تا با افزایش کاذب قیمت‌ها به حفظ سرمایه عده‌ای کمک کند.

طبق آخرین آمار اعلام شده توسط مرکز آمار ایران نرخ تورم از مرز ۴۳ درصد عبور کرده و پژوهشکده آمار هم پیش‌بینی کرده این نرخ تا مرداد ماه امسال به ۴۶ درصد خواهد رسید. با این روند تورم و از سوی دیگر آرامش نسبی در بازارهای دلار و طلا به نظر می‌رسد خودروسازان با اقدام جدید خود بازاری دیگر را به عنوان گزینه سرمایه‌گذاری برای مردم معرفی و از آنها دعوت به سرمایه‌گذاری کرده باشند.

از سوی دیگر با توجه به افزایش منظم قیمت خودرو توسط شورای رقابت ممکن است این بازار کمی جذاب به نظر می‌رسد اما نکته مهم در قیمت نهایی روز تحویل خودرو است. در حال حاضر قیمت روز سورن پلاس در بازار ۲۸۷ میلیون و دنا پلاس توربو شارژ دستی بیش از ۳۸۲ میلیون تومان است. کسانی که برای خرید این خودروها در امروز بییش از ۱۰۰ میلیون و ۱۴۲ میلیون تومان پرداخت می‌کنند آیا ممکن است در نهایت خودرویی را خرید کنند که فاصله قابل توجهی در روز تحویل با قیمت خودرو در بازار داشته باشد؟

برای اطلاع یافتن از شرایط ثبت‌نام می‌توانید گزارش پیش‌فروش ایران‌خودرو تیر ۱۴۰۰ را بخوانید.

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »