ماجرای ۶ میلیون دلاری که شاه رشوه گرفت

ایسنا نوشت: خاندان پهلوی از بدو تاسیس، شاکله حکومت خود را بر مبنای چپاول و دزدی از منابع کشور پایه‌گذاری کرده بودند؛ بطوری که کارگزاران حکومت پهلوی بعد از فروپاشی در خاطرات خود به این موضوع اشاره کرده‌اند.

 پایگاه «مرکز اسناد انقلاب اسلامی» در ادامه نوشت: محمدرضا پهلوی برای پرکردن جیب خود، از هیچ تلاشی دریغ نمی‌کرد. او حتی ابایی از دریافت رشوه نداشت. بر اساس اسناد، او در معامله‌ای با یک شرکت نفتی ایتالیایی، مبلغ شش میلیون دلار رشوه دریافت کرد.

در گزارش «خیلی محرمانه» به تاریخ ۱۸ خرداد ۱۳۳۷ آمده بود: «در بین مطبوعات اروپا و حتی در کلیه محافل سیاسی آنجا شهرت دارد که شرکت ایتالیایی نفت مبلغ ۶ میلیون دلار به حساب والاحضرت ثریا تحویل بانک‌های ایتالیا داده است تا به تدریج به حساب مخصوص مقام شامخ سلطنت ریخته شود. ولی والاحضرت ثریا بعد از انجام عمل متارکه حاضر نشدند پول‌هایی که متعلق به مقام شامخ سلطنت بوده و به حساب معظم‌له در بانک به به امانت بوده، بازگشت داده شود و موقعی که والاحضرت اشرف پهلوی از او درخواست می‌کنند ۶ میلیون دلار را به حساب اعلیحضرت همایون شاهنشاه برگرداند، تلفنا با دربار تماس گرفته و می‌گویند هولیود از مشارالیه درخواست کرده است خاطرات زندگی زناشویی خود را در مقابل ۱۵ میلیون دلار در اختیار آنها قرار دهند. و اگر قرار شود ۶ میلیون دلار مسترد گردد، شاهنشاه اجازه فرمایند او هم به درخواست هولیود جواب مثبت بدهند و در نتیجه از مطالبه ۶ میلیون دلار خودداری می‌گردد.»

216216

منبع: خبرآنلاین

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »

ادامه دار بودن صف‌های بنزین در استان غیرقابل قبول است

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به صف‌های طولانی و معطلی چند ساعته شهروندان در گرمای خردادماه بندرعباس برای دریافت بنزین، این وضعیت را غیرمنطقی دانست. وی از مردم هرمزگان به خاطر این مشکل عذرخواهی کرد.

ادامه خبر »

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »

پویایی کانون‌های مساجد میناب؛ نگاهی به فعالیت‌های کانون نبی‌اکرم زرکی از کلاس قرآن تا تئاتر در رسانه ملی

هرمزبان –

گزارش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان میناب، به ویژه کانون نبی‌اکرم(ص) در محله زرکی، از شبکه استانی خلیج فارس پخش شد. این گزارش به نقش مساجد در تقویت مشارکت‌های مردمی، تربیت نسل نوجوان و جوان و گسترش فعالیت‌های فرهنگی در محلات شهرستان میناب پرداخته است.

ادامه خبر »

افزایش سوانح رانندگی، هشدار جدیدی برای استان هرمزگان

هرمزبان – واژگونی یک دستگاه پژو پارس در محور بندرعباس ـ حاجی‌آباد منجر به مصدومیت 6 نفر شد. این حادثه بار دیگر نگرانی‌ها درباره ایمنی جاده‌های هرمزگان را افزایش داد. وقوع چندین سانحه دیگر در روزهای اخیر نشان‌دهنده ادامه چالش‌هایی است که جان و سلامت شهروندان را در جاده‌های استان به خطر می‌اندازد.

ادامه خبر »

تخصیص بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش افزوده به منظور توسعه استان هرمزگان

هرمزبان – مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان اعلام کرد که در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال جاری، بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال از عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها و امور عشایر استان واریز شده است.

ادامه خبر »