چرا مهاجران افغانستانی از ایران رفتند؟

پس از انتشار آمارهای خروج مهاجران افغانستانی از ایران، برخی از کارشناسان دلیل آن را سقوط ارزش ریال و وضعیت بازار کار ایران دانستند. برخی بر این باورند با خروج مهاجران نه تنها بازار کار برای بیکاران ایران بهتر نمی‌شود بلکه بخشی از نیروی کار ایران خارج می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان، هزاران مهاجر افغانستانی در سال ۲۰۲۰ خاک ایران را ترک کردند. اگرچه خروج مهاجران رویه هر سال است اما آنچه که این بار مورد توجه بود، شکستن رکورد بازگشت مهاجران افغانستانی فاقد مدرک بود.

براساس آمارهای منتشر شده از سوی رصدخانه مهاجرت ایران، مقایسه آمار بازگشت مهاجران فاقد مدرک افغانستانی از ایران طی سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ گویای افزایش چشمگیر آمار بازگشتی‌ها در سال ۲۰۲۰ است.

پس از پیگیری‌های هرمزبان، برخی از کارشناسان دلیل این رکورد را در شرایط بازار کاری ایران و سقوط ارزش ریال دانستند. در این میان برخی از مهاجران از هزینه‌های چند برابر زندگی در ایران گفتند و مشکلاتی که برای خرید کالا، گرفتن خدمات بهداشتی و درمانی و… دارند. آنها می‌گویند رفتن به کشورهای دیگر برایشان به صرفه‌تر است. البته برخی نیز می‌گویند با تمام این شرایط همچنان ایران برای مهاجرت برایشان بهتر است.

در ادامه نظرات برخی از مخاطبان تجارت‌نیوز را نسبت به این موضوع می‌خوانید:

«اگر بروند هم درحق خودشان و هم ایران لطف کردند. جوانان ایرانی بیکار هستند بعد چند میلیون نفر از مرز بدون پاسپورت وارد می‌شوند و کاری که حق کارگر ایرانی است را اشغال می‌کنند.»

«خیلی در ایران زندگی کردند و خیلی هم ضرر رساندند. خودشان هم می‌دانند که فقط ۵درصدشان دلشان با ما بود و مابقی نان و حق ایرانی را می‌خوردند و آخر هم به ایران فحش می‌دادند. انشالله کشورشان را آباد کنند.»

«بروند شاد کمی نیروی کار کمتر شد و حقوق کارگری بیشتر شود. وقتی یک مهاجر افغانستانی حقوق کمتر از نرخ اصلی را می‌گیرد بهتر است که برود شاید اقتصاد کارگرها بهتر شود.»

مشکل از اقتصاد بیمار است نه مهاجران

اگرچه برخی از مخاطبان با رفتن مهاجران افعانستانی موافق هستند و دلیل را بر اشغال کردن فضای کاری می‌دانند اما برخی دیگر آن را غیرمنطقی می‌دانند.

«بیکاری و سوء استفاده کارفرمایان ربطی به افغانستانی‌ها ندارد بلکه مشکلات اقتصادی و ساختاری باعث این مشکلات هست. در شهرهایی که حتی یک افغانستانی نیست هم کارفرمایان سوء استفاده می‌کنند و جوانان تحصیلکرده با مدارک مهندسی و فوق لیسانس را با ماهی ۱ میلیون تا ۱/۵ میلیون بکار می‌گیرند. اگر افغان ها هم بروند مشکل حل نمیشود که هیچ اضافه هم می شود.»

«مردم افغانستان به هزار امید به ایران می‌آیند، ناراحت می‌شوم وقتی که مجبور می‌شوند به هزار دلیل برگردند.»

«طوری می‌گویید فضای کاری را اشغال کردند، آدم فکر می‌کند شاید جای پزشکی یا مهندسی را گرفتند. من دیدم در زمین‌های کشاورزی صد متر دویست متر در عمق زمین به صورت الاکلنگی حفاری می‌کنند.»

«اقتصادی که بیمار باشد تا زمانی که سالم نشود، بازار کسب و کار هم رونق نمی‌گیرد. تا زمانی هم که بازار رونق نگیرد، مشکل بیکاری وجود خواهد داشت و رفتن مهاجران اگرچه موثر است ولی خیلی زیاد نمی‌تواند جلوی معضل بیکاری را بگیرد.»

«من خودم دارم می‌بینم افغانستا‌ی ها جمع می‌کنند و می‌روند. مگر وضع مهاجرت مردم و تحصیلکرده‌هامون از افغانستانی‌ها کمتره؟؟ هر کسی را می‌بینم آرزو دارد از ایران برود.»

«خود ایرانی‌ها در حال کوچ و خروج از ایران هستند. طبیعی است که افغانستانی‌ها هم به کشور خودشان که باثبات‌تر است برگردند.»

خروج بی‌سابقه مهاجران افغانستانی از ایران / چرا افغانستانی‌ها از ایران رفتند؟

منبع: تجارت نیوز

hormozban هرمزبان ivlcfhk اخقئخظذشد

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. ---- صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

افزایش سوانح رانندگی، هشدار جدیدی برای استان هرمزگان

هرمزبان – واژگونی یک دستگاه پژو پارس در محور بندرعباس ـ حاجی‌آباد منجر به مصدومیت 6 نفر شد. این حادثه بار دیگر نگرانی‌ها درباره ایمنی جاده‌های هرمزگان را افزایش داد. وقوع چندین سانحه دیگر در روزهای اخیر نشان‌دهنده ادامه چالش‌هایی است که جان و سلامت شهروندان را در جاده‌های استان به خطر می‌اندازد.

ادامه خبر »

تخصیص بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش افزوده به منظور توسعه استان هرمزگان

هرمزبان – مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان اعلام کرد که در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال جاری، بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال از عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها و امور عشایر استان واریز شده است.

ادامه خبر »

آماده‌سازی سیستم آبرسانی برای ۲ شهر و ۳۸ روستای غرب هرمزگان به پایان رسید

هرمزبان –

پروژه آبرسانی به شهرهای رویدر و کهورستان در بندرخمیر و ۳۸ روستای تابعه در غرب هرمزگان با تخصیص اعتباری بیش از ۴۰ میلیارد تومان از محل بودجه توازن نمایندگی مجلس به مرحله نهایی اجرا رسیده و به زودی افتتاح رسمی خواهد شد.

ادامه خبر »

پرداخت ۲۴ میلیارد تومان غرامت به خودروهای خسارت‌دیده در هرمزگان ناشی از جنگ

هرمزبان – مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اعلام کرد که بررسی ۱۳۵ پرونده خسارت ناشی از جنگ اخیر به خودروها در استان به پایان رسیده است. وی افزود که مالکان این خودروها مبلغ ۲۴ میلیارد تومان غرامت دریافت کرده‌اند.

ادامه خبر »

توافق‌نامه همکاری راهبردی میان انجمن صنفی کارفرمایی رسانه‌ها و انجمن روابط‌عمومی‌های هرمزگان امضا شد

هرمزبان –

تفاهم‌نامه همکاری میان انجمن صنفی کارفرمایی مطبوعات و رسانه‌های هرمزگان و انجمن روابط‌عمومی‌های استان به امضا رسید. هدف این توافق، ایجاد پیوند ساختاری میان جامعه رسانه‌ای و شبکه روابط‌عمومی‌هاست. این اقدام به عنوان نقطه عطفی در تعاملات حرفه‌ای این دو نهاد مهم در نظام ارتباطی شناخته می‌شود.

ادامه خبر »

لزوم جایگزینی پایش هوشمند به جای خاموشی‌های فراگیر برق

هرمزبان –

نماینده حوزه مرکزی هرمزگان و رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که برای بهینه‌سازی مصرف برق در تابستان، باید از پایش هوشمند و داده‌محور به جای خاموشی‌های ناگهانی و گسترده استفاده شود.

ادامه خبر »