یک دهه جنگل زدایی گسترده در آمازون

گروه غرب از نگاه غرب خبرگزاری فارس: در سال جاری من عضو هیئت داوری «آمار بین المللی دهه» انجمن سلطنتی آمار بودم. در روندی که به مسابقه «کلمه سال» لغتنامه انگلیسی آکسفورد بی شباهت نیست، هدف از تهیه آمار بین المللی  به دست آوردن روح حاکم بر این دهه است. هیئت داوری  نامزدهایی را از میان جامعه آماری داد و کلیت جامعه مورد پذیرش قرار داد که آمار آنها به مبرم ترین مسائل این دهه اشاره داشتند.
روز ۲۳ دسامبر ما برنده را اعلام کردیم: در طول یک دهه گذشته مساحتی به اندازه ۸ میلیون و ۴۰۰ هزار زمین فوتبال از آمازون جنگل زدایی شده است. این مساحت ۸۲ هزار کیلومتر مربع یا به اندازه تقریبا ۱۰ میلیون و ۳۰۰ هزار زمین بازی فوتبال آمریکایی است.
این آمار هرچند که تنها روزنه کوچکی را به روی این مسئله باز می کند، اما می تواند نسبت به تغییر بحرانی این چشم انداز ظرف ۱۰ سال چشم اندازی را به دست دهد. از سال ۲۰۱۰ کیلومتر در کیلومتر از این جنگل ها جای خود را به طیف وسیعی از پروژه های تجاری از جمله گاوداری، چوب بری و صنایع روغن نخل داده اند.
این نتیجه گیری از سوی این کمیته  و بر اساس نتایج مانیتورینگ جنگل زدایی از موسسه ملی برزیل برای تحقیق فضایی و نیز مقررات فیفا در مورد ابعاد زمین فوتبال تهیه شده است.

محاسبه هزینه
 چندین دلیل برای اهمیت این جنگل زدایی وجود دارد که مالی، زیست محیطی و اجتماعی هستند.
اول از همه مسئله ۲۰ تا ۳۰ میلیون نفری مطرح است که در جنگل های آمازون زندگی می کنند و برای بقا متکی به آن هستند. همچنین این جنگل ها خانه هزاران گونه گیاهی و جانوری است که بسیاری از آنها در خطر انقراض قرار دارند.
دوم آنکه یک پنجم از آب شیرین جهان در حوزه آمازون قرار دارد که با انتشار بخار آب در جو زمین که می تواند هزاران کیلومتر را به این سو و آن سو طی کند، آب شیرین جهان را تامین می کند. اما خشکسالی های بی سابقه ای که در این دهه گریبانگیر برزیل شده، به جنگل زدایی آمازون نسبت داده شده است.
در طول این خشکسالی ها در ایالت سائوپولو برخی کشاورزان می گویند که یک سوم از محصول خود را به خاطر کمبود آب از دست داده اند. دولت وعده داده که برای جبران خسارات صنعت قهوه این کشور حدود ۳۰۰ میلیون دلار به آن کمک کند.
و دست آخر آنکه جنگل آمازون به تنهایی در ذخیره کردن بیش از ۱۸۰ میلیارد تن کربن نقش دارد. با بریده یا سوزانده شدن درختان، این کربن آزاد شده و دوباره به جو زمین بازمی گردد. مطالعات نشان می دهند که هزینه اجتماعی آلودگی کربن حدود ۴۱۷ دلار در هر تن است.
سرانجام آنکه همانطور که مطالعه سال ۲۰۱۸ نشان می دهد، آمازون اگر فقط به حال خودش گذاشته شود، می تواند بیش از ۸ میلیارد دلار در هر سال از طریق صنایع پایدار از جمله  کشت گردو و لاستیک و نیز توقف اثرات سوء زیست محیطی تولید کند.

بازده مالی؟
برخی ممکن است بگویند که جنگل زدایی بازده ای مالی داشته که واقعا چیز بدی نیست. خایر بولسونارو رئیس جمهور برزیل  تا آنجا پیش رفته که گفته است نجات آمازون  مانعی بر سر راه رشد اقتصادی است و «هر جا که سرزمین بومی وجود دارد، زیر آن ثروتی نهفته است.»
برای آنکه بخواهیم با این اظهار نظر منصفانه برخورد کنیم، بیایید نگاهی به وضعیت موجود بیندازیم. فرض کنید که هر هکتار جنگل بارانی  که به مزرعه تبدیل شده حدود هزار دلار ارزش داشته باشد که حدود همان رقمی است که کشاورزان آمریکایی برای خرید مزارع حاصلخیز در برزیل پرداخته اند. در این صورت در طول دهه گذشته از این مزارع حدود یک میلیارد دلار درآمد کسب شده است.
اراضی جنگلی عمدتا در تولید گاو برای سلاخی و فروش به کار می روند. در برزیل اندکی کمتر از ۲۰۰ میلیون گاو وجود دارد. فرض کنید که دو گاو در هر هکتار وجود دارد که به این ترتیب زمین های اضافی به معنای بازده ای حدود ۲۰ میلیارد دلاری برای برزیل است.
در مقایسه با خسران اقتصادی ناشی از جنگل زدایی، این یک بده بستان ابلهانه به حساب می آید. کشاورزان، گروه های ذینفع تجاری و دیگران که به دنبال زمین ارزان هستند، منافع تثبیت شده ای در جنگل زدایی فعلی دارند، اما به وضوح هزینه های دراز مدت این کار به هر بازده احتمالی کوتاه مدتی می چربد.

بازگشت از راه رفته
همین الان در هر دقیقه به اندازه بیشتر از سه زمین فوتبال از جنگل بارانی آمازون از دست می رود. اگر کسی بخواهد جنگل های از دست رفته را از نو بکارد چه؟ بسیاری از سازمان های خیریه در حال جمع آوری پول برای انجام این کار هستند.
با هزینه بیشتر از دو هزار دلار برای هر هکتار- و این ارزان ترین تخمینی است که پیدا کرده ام – که کار ارزانی نیست، در مجموع بیشتر از ۳۰ میلیارد دلار برای جایگزین کردن آنچه که آمازون طی یک دهه گذشته از دست داده نیاز است.
با این حال مطالعه ای که من دیده ام و محاسبات خود من نشان می دهند که تریلیون ها دلار  تنها به خاطر جنگل زدایی که طی یک دهه گذشته انجام شده از دست رفته است.
نویسنده: لیبرتی ویترت (Liberty Vittert) استاد اجرای علم داده ها در دانشگاه واشنگتن
منبع: https://b2n.ir/452978

انتهای پیام. 

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »