استعفای اعضای علی‌البدل شورای‌ شهر برای انتخابات سخت‌گیرانه است

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از خبرگزاری فارس از مشهد، اخیرا قانونی از طرف هیأت نظارت مرکزی مبنی بر اینکه اعضای علی البدل شورای اسلامی شهر و روستا و ناظرین شورای نگهبان قادر به ثبت نام در انتخابات مجلس نیستند و از قبل باید استعفا می‌دادند، ابلاغ شد.

در همین رابطه سید عبدالله ارجائی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: استناد اعضای محترم هیات مرکزی نظارت در خصوص لزوم استعفای اعضای علی البدل شوراهای شهر و روستا شش ماه قبل از ثبت نام، به‌عنوان داوطلب شرکت در انتخابات مجلس به بند «ب» از ماده ۲۹ قانون انتخابات مجلس است.

این کارشناس مسائل سیاسی و انتخابات خاطرنشان کرد: در این خصوص چند نکته قابل ذکر است، نکته اول اینکه از نگاه صرف حقوقی عبارت اعضای شورای اسلامی شهر و روستا عام بوده و شامل اعضای اصلی و علی البدال است.

وی افزود: نکته دوم این است که نمی‌شود فقط محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی که اعضای شورای شهر و روستا مشمول آن‌ها هستند را به اعضای علی البدل گسترش داد، ولی حقوق و اختیاراتی که دارند را گسترش نداد و نکته سوم این است که منظور قانون‌گذار در ماده ۲۹ قانون انتخابات جلوگیری از سوءاستفاده از مناصب و موقعیت‌ها به نفع اشخاص در امر انتخابات است، بنابراین چون اعضای علی البدال در واقع از این منظر امکانات و اختیاراتی در یَدشان قرار نمی‌گیرد، بنابراین مشمول قانون نمی‌شوند.

ارجائی عنوان کرد: مرجع پذیرش این استعفا چه فرد یا مقامی است؟ قانون پیش‌بینی لازم در این خصوص را نداشته است، بنابراین مشخص نیست این استعفا باید به چه مرجعی تسلیم می‌شده است و نکته بعدی اینکه رویه سابق کشور در انتخابات دوره‌های قبل لزوم استعفای افراد مذکور نبوده است و به‌نظر می‌رسد نظر هیأت محترم نظارت بسیار سخت‌گیرانه است و بهتر است، اصلاح شود.

اعضاء علی البدل مقام و مسؤولیتی ندارند که بخواهند از آن سوء‌استفاده کنند

فرماندار اسبق مشهد نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس گفت: نظر شخصی بنده این است که ماده ۲۹ می‌گوید اشخاص زیر به‌واسطه مقام و مسئولیت خود از داوطلب شدن محروم هستند.

حسن موحدیان افزود: به نظر من اعضاء علی‌البدل مقام و مسئولیتی ندارند که بخواهند از آن سوء‌استفاده کنند.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »

ادامه دار بودن صف‌های بنزین در استان غیرقابل قبول است

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان با اشاره به صف‌های طولانی و معطلی چند ساعته شهروندان در گرمای خردادماه بندرعباس برای دریافت بنزین، این وضعیت را غیرمنطقی دانست. وی از مردم هرمزگان به خاطر این مشکل عذرخواهی کرد.

ادامه خبر »