حدیث «لولاک» نشان از عظمت صدیقه طاهره(س) است/ بهانه خلقت آفرینش

به گزارش هرمزبان به نقل از ایکنا، مهر نوشت: حجت الاسلام جواد مجتهد شبستری در گفتگو با خبرنگار مهر پیرامون عظمت جایگاه حضرت فاطمه زهرا (س) گفت: در بسیاری از کتب این روایت را دیده‌ام که خدای متعال به وجود مبارک رسول خدا (ص) خطاب می فرماید که «یا أحمد لولاک لما خلقت الأفلاک» اگر تو نبودی افلاک را خلق نمی کردم. این روایت معروفی است که دنباله دارد. سپس می فرماید «لولا علی لما خلقتک» که اگر علی(ع) نبود تو را هم خلق نمی کردم و بعد دارد که «لولا فاطمه لما خلقتکما» اگر فاطمه(س) نبود نه تو را و نه علی(ع) را خلق نمی کردم. به واسطه این روایت که مؤید به درایه است و یک واقعیتی است که در مقام خارج و تطبیق این واقعیت را که به عنوان یک حدیث قدسی از خدای متعال در کتب نقل شده می توانیم ببینیم که اگر واقعاً پیامبر(ص) نبود خلقت مفهومی نداشت. چون وجود مبارک رسول خدا(ص) است که واسطه فیض است و انسان کامل است و هدف از خلقت همه عوامل و انسان ها، انسان کامل است.

نماینده مردم آذربایجان غربی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اما راه پیامبر(ص) به وسیله امیرالمومنین(ع) تکمیل می‌شود. «الْیَوْمَ أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَیْکُمْ نِعْمَتِی» چون امامت مکمل نبوت است. بنابراین اگر امامت امیرالمومنین(ع) نبود، آن هدفی که از بعثت پیامبر اکرم(ص) بود ناقص می ماند و بعد به دنبال آن اگر وجود مقدس حضرت زهرا(س) نبود آن امامت بقیه ائمه که از دامن پاک حضرت زهرا(س) متولد شدند، تداوم پیدا نمی کرد. یعنی ولایت امیرالمومنین(ع) با ولایت ائمه تکمیل می‌شود تا وجود مبارک حضرت بقیة الله الاعظم(عج). بنابراین این روایتی قابل تأمل و تطبیق و پیاده کردن است که دین پیامبر(ص) و آرمان‌های او توسط امیرالمومنین(ع) و توسط فرزندانی که از نسل امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) متولد شدند دنبال خواهد شد وگرنه آن دین و آرمان ها و اهدافی که از بعثت پیامبر(ص) دنبال می شد، ابتر و ناقص می ماند.

مدرس حوزه علمیه قم سپس گفت: بنابراین اگر از وجود مقدس بی بی دو عالم، حضرت زهرای مرضیه(س) تعبیر به بهانه خلقت شده، یک واقعیتی است که هم با روایات ما و هم با آن واقعیتی که در خارج می‌بینیم و تحلیل می‌کنیم قابل درک و ملموس است. پیامبر(ص) فرمود حسن(ع) و حسین(ع) میوه دل من هستند. به هر حال فرزندان انسان میوه قلب انسان هستند و آن هم فرزندان پاک و معصومی مثل امام حسن(ع) و امام حسین(ع) که آرمان پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) و حضرت زهرا(س) را دنبال می‌کنند و ادامه شجره طیبه نبوت و ولایت هستند و طبیعی است که میوه قلب و ثمره فؤاد حضرت زهرا(س) و امیرالمومنین(ع) و پیامبر(ص) باشند.

وی همچنین پیرامون خطبه فدکیه خاطرنشان کرد: در این خطبه وجود مقدس بی بی دوعالم(س) وقتی می‌بیند که اسلام در خطر است به دنبال این هستند که به جای اسلامی که در ولایت تجلی می‌کند و در پیامبر(ص) و امیرالمومنین(ع) که مجسمه اسلام و هادی به اسلام هستند این‌ها سنت شان به فراموشی سپرده می‌شود و حق امیرالمومنین(ع) غصب می‌شود، احساس وظیفه می کند. البته مستحضرید که این جا مسئله شخصی نیست و حضرت زهرا(س) نه به خاطر این که فدک حق شخصی است یا خلافت حق شخصی امیرالمومنین(ع) است قیام کنند و بخروشند و این خطبه مفصل را ایراد کنند، بلکه می بینند که آرمان پیامبر دارد زیر سوال می‌رود و اهداف رسول الله دارد از بین می‌رود و آن گلستانی که نبی اکرم ایجاد کرد و گل های معطری که در این گلستان تربیت کرد، دارند پژمرده می‌شود و اسلام دارد از مسیر خود منحرف می‌شود. به دنبال این بودند که با گرفتن فدک، آن ثروتی که پشتوانه سیاست های امیرالمومنین بود از دست او خارج کنند.

جواد مجتهد شبستری افزود: حضرت زهرا(س) مظهر و معدن حجاب است. در روایت آمده است که وقتی پیامبر اکرم(ص) از حضرت فاطمه سوال کرد که بهترین چیز برای زن چیست، فرمود بهترین چیز برای زن این است که نامحرمی او را نبیند و او هم نامحرم را نبیند. حتی وقتی نابینایی به خانه پیامبر مراجعه کرد، حضرت زهرا(س) پشت پرده قرار گرفتند و وقتی پیامبر(ع) فرمودند او که نابینا بود چرا پشت پرده قرار گرفتید، ایشان گفتند من را نمی بیند، اما بویم را استشمام می کند و من او را می بینم. پس طبق این بیان بهترین چیز برای زن این است که در معرض دید نامحرم قرار نگیرد.

وی سپس گفت: مسأله حجاب و عفاف و وقار یکی از مسلمات دین ما و یکی از برنامه‌هایی است که ائمه و حضرت زهرا روی آن تأکید داشتند و عملاً این پیام را به جامعه بانوان ابلاغ کردند که زن مسلمان در عین حضور در جامعه و حضور در مسائل حساس باید همچون حضرت زهرا به تکلیفش عمل کند و حق را بیان کند، اما با کمال حیا و عفت و متانت باید در جامعه حاضر شود. لذا وقتی حضرت زهرا(س) احساس وظیفه و تکلیف می‌کند به درون مسجد می آید و پشت پرده خطبه می خواند و حکومت غاصبان را رسوا می کند و می گوید که خلافت حق امیرالمومنین و فدک حق حضرت زهرا است. این را برای مردم تبیین می‌کند و وظیفه خودش می داند که افشاگری کند و حقایق را برای جامعه بیان کند. اما می‌بینیم که پرده می زنند در مسجد و حضرت از پشت پرده این حقایق را بیان می کند. بنابراین یکی از بزرگ ترین درس هایی که از زندگی حضرت زهرا(س) می گیریم، درس حجاب و عفت و وقار و متانت برای جامعه بانوان است.

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

دلایل صف‌های طولانی بنزین به قاچاق این سوخت ارتباطی ندارد

هرمزبان –

رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که بررسی‌ها نشان می‌دهد قاچاق بنزین در بندرعباس به میزان قابل توجهی وجود ندارد. وی از مسئولان خواست تا صف‌های طولانی در جایگاه‌های سوخت را پایان دهند و تأکید کرد که نباید به بهانه مقابله با قاچاق، شهروندان در گرمای شدید معطل شوند.

ادامه خبر »

پویایی کانون‌های مساجد میناب؛ نگاهی به فعالیت‌های کانون نبی‌اکرم زرکی از کلاس قرآن تا تئاتر در رسانه ملی

هرمزبان –

گزارش فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شهرستان میناب، به ویژه کانون نبی‌اکرم(ص) در محله زرکی، از شبکه استانی خلیج فارس پخش شد. این گزارش به نقش مساجد در تقویت مشارکت‌های مردمی، تربیت نسل نوجوان و جوان و گسترش فعالیت‌های فرهنگی در محلات شهرستان میناب پرداخته است.

ادامه خبر »

افزایش سوانح رانندگی، هشدار جدیدی برای استان هرمزگان

هرمزبان – واژگونی یک دستگاه پژو پارس در محور بندرعباس ـ حاجی‌آباد منجر به مصدومیت 6 نفر شد. این حادثه بار دیگر نگرانی‌ها درباره ایمنی جاده‌های هرمزگان را افزایش داد. وقوع چندین سانحه دیگر در روزهای اخیر نشان‌دهنده ادامه چالش‌هایی است که جان و سلامت شهروندان را در جاده‌های استان به خطر می‌اندازد.

ادامه خبر »

تخصیص بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال عوارض ارزش افزوده به منظور توسعه استان هرمزگان

هرمزبان – مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان اعلام کرد که در ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال جاری، بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال از عوارض ارزش افزوده به حساب شهرداری‌ها، دهیاری‌ها، فرمانداری‌ها و امور عشایر استان واریز شده است.

ادامه خبر »

آماده‌سازی سیستم آبرسانی برای ۲ شهر و ۳۸ روستای غرب هرمزگان به پایان رسید

هرمزبان –

پروژه آبرسانی به شهرهای رویدر و کهورستان در بندرخمیر و ۳۸ روستای تابعه در غرب هرمزگان با تخصیص اعتباری بیش از ۴۰ میلیارد تومان از محل بودجه توازن نمایندگی مجلس به مرحله نهایی اجرا رسیده و به زودی افتتاح رسمی خواهد شد.

ادامه خبر »

پرداخت ۲۴ میلیارد تومان غرامت به خودروهای خسارت‌دیده در هرمزگان ناشی از جنگ

هرمزبان – مدیرکل مدیریت بحران استانداری هرمزگان اعلام کرد که بررسی ۱۳۵ پرونده خسارت ناشی از جنگ اخیر به خودروها در استان به پایان رسیده است. وی افزود که مالکان این خودروها مبلغ ۲۴ میلیارد تومان غرامت دریافت کرده‌اند.

ادامه خبر »