کمبود گاز در سیستان و بلوچستان داد مردم را درآورد + تصاویر

– اخبار استانها –

به گزارش هرمزبان به نقل از خبرگزاری تسنیم از زاهدان، دهم اسفندماه 1395 تیتر همه رسانه‌های استان پهناور سیستان و بلوچستان و بسیاری از رسانه‌های کشور یکی بود "مشعل گاز در زاهدان شعله‌ور شد"؛ همه رسانه‌ها از موافق و منتقد دست به دست هم دادند تا این دستاورد مهم یعنی گازرسانی به آخرین مرکز استان فاقد گاز کشور را به بهترین شکل رسانه‌ای کنند و انصافاً هم سنگ تمام گذاشتند.

سیستان و بلوچستان تا سال 92 از نعمت گاز محروم بود و در این سال با رسیدن خط لوله گاز از عسلویه به ایرانشهر مردم این شهر از نعمت گاز بهره‌مند شدند. در ادامه، پروژه گازرسانی از ایرانشهر به زاهدان در سال‌های نخست کند پیش رفت چرا که قرار بود این پروژه طبق برنامه زمانبندی شده در طول مدت 2 سال از 92 تا 94 اجرایی شود ولی به دلیل مشکلات موجود در روند تامین منابع مالی متوقف بود تا اینکه از سال 94 با تزریق اعتبارات مناسب با جدیت اجرا و پیگیری شد و در نهایت در سال 95 این پروژه با 262 کیلومتر لوله‌گذاری و مجموع 750 میلیارد تومان اعتبار محقق شد.

چند روز پس از افتتاح پروژه گازرسانی به زاهدان یعنی در تاریخ 19 اسفندماه 95 اولین مشعل گاز خانگی با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از مسئولان استان سیستان و بلوچستان در منزل شهید "تیموری" در شهر زاهدان روشن شد و باز هم رسانه‌ها یک‌صدا شدند تا این خدمت‌رسانی را به گوش همگان برسانند؛ مسئولان شرکت گاز در زمان افتتاح پروژه گازرسانی به زاهدان در نشست‌های خبری خود با رسانه‌ها تاکید داشتند که با توجه به محرومیت‌های این استان، تمام تلاش‌ها جهت افزایش سرعت گازرسانی به منازل زاهدانی‌ها و به موازات آن انتقال گاز از زاهدان به زابل به کار گرفته خواهد شد؛ اما امروز پس از گذشت 2 سال از افتتاح پروژه گازرسانی زاهدان باید پرسید آیا همه رسانه‌ها برای رساندن گلایه‌های زاهدانی‌های کپسول به دست به مسئولان پای کار هستند؟

اوضاع مردم زابل نیز در زمینه تامین گاز همچون بسیاری از مردم زاهدان چندان خوب نیست و آنها هم برای پر کردن سیلندر یا به قول عامیانه کپسول گاز خود روزانه ساعت‌ها در صف‌های طولانی انتظار می‌کشند؛ این در حالی است که مدیرعامل وقت شرکت ملی گاز ایران آذرماه 96 از رسیدن گاز به شهر زابل در پاییز 97 خبر داده بود.

پاسخگویی مسئولان سیستان و بلوچستان هم در این زمینه جای تامل دارد؛ روابط عمومی شرکت گاز استان موضوع سیلندهای گاز را به شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی مرتبط می‌داند که نماینده آن در شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی منطقه زاهدان مستقر است و مدیران این مجموعه هم در سال‌های اخیر حتی یک نشست یا جلسه مطبوعاتی و رسانه‌ای نداشته و کوچکترین ارتباطی با اصحاب رسانه ندارند! فرماندار محترم زاهدان هم همواره در جلسات به سر می‌برند و عملاً امکان پاسخگویی تلفنی به خبرنگاران را ندارند!

بنابراین در زمینه پیگیری گلایه‌های مردمی در رابطه با کمبود گاز، بررسی میدانی بهترین مسیر بود؛ خیابان زیباشهر، میدان امام رضا(ع) و میدان کارگر زاهدان محل‌هایی هستند که معمولاً خودروهای شرکت‌های خدمات‌رسان در زمینه پر کردن سیلندرهای گاز در آنها مستقر می‌شوند؛ اما این روزها خبری از این خودروها نیست.

همراه یکی از دوستان خبرنگار در پی گشت و گذار در منطقه زیباشهر زاهدان به دنبال خودروهای حامل کپسول بودیم که محدوده‌ای پرازدحام در نزدیکی میدان سربازان گمنام امام زمان(عج) این منطقه به چشمان خورد؛ می‌شد حدس زد مردم در انتظار گاز هستند، نزدیک رفتیم تا حدسمان به یقین تبدیل شد؛ جمع زیادی از مردم که سیلندرهای گاز خود را در صف‌هایی طولانی پشت سر هم ردیف کرده بودند و در انتظار خودروی گازرسان بودند.

جلو رفتیم و چند تا عکس از جمعیت تهیه کردیم، مردم دورمان جمع شدند و سوال کردند مسئول هستیم، گفتیم خبرنگار، بخشی از مردم با چهره‌ای ناامید می‌گفتند این تصویربرداری و نگارش مطالب از جانب شما به هیچ جا نمی‌رسد؛ گروهی دیگر اما از این اقدام ما استقبال کرده و تاکید داشتند این مشکلات باید به گوش مسئولان برسد؛ برخی هم زمان و مکان انتشار عکس و خبر را می‌پرسیدند؛ اما آنچه میان همه آنها مشترک بود، گلایه از تلف شدن زمانشان و نبودن مسئولی در جمع آنها برای پاسخگویی و حداقل قوت قلب دادن!

سوار خودرو شدیم تا ببینیم آیا مانند هفته‌های گذشته می‌توان سیلندر گاز به صورت آزاد(البته با 2000 تومان اختلاف قیمت نسبت به خودروهای شرکتی) از دکه‌ها و فروشنده‌های مستقر در خیابان‌های سطح شهر تهیه کرد؛ در محدوده خیابان جام جم دکه‌ها و فروشنده‌هایی کنار خیابان سیلندر پر داشتند، قیمت را جویا شدیم بین 17 تا 20 هزار تومان برای هر سیلندر قیمت می‌دادند، آن هم برای سیلندری که قیمت فروش شرکتی آن 6900 تومان است(البته با افزایش قیمت 400 تومانی در یک ماه اخیر).

یکی از شهروندان که کنار این فروشنده ایستاده بود، گفت کمی جلوتر یک خودروی عرضه کننده سیلندر گاز توقف کرده که می‌توانید از آن گاز بگیرید. حدود 700 متر جلوتر سراغ این خودرو رفتیم، کنار خیابان ایستاده بود، تا نزدیک شدیم گفت همه سیلندرهای داخل خودروی من خالی است و چون خودروی من خبرای شده اینجا توقف کرده‌ام؛ پرسیدیم کجا می‌توانیم سیلندر را پر کنیم، آدرس شرکتشان در خارج شهر را داد و گفت این روزها مردم بیشتر از درب شرکت گاز تهیه می‌کنند.

حدود 5 کیلومتر از زاهدان به سمت جاده خاش حرکت کردیم تا به شرکت الیاس گاز رسیدیم؛ مردم درب شرکت صف کشیده بودند، البته صف به اندازه داخل شهر طولانی نبود. سراغ مسئولین شرکت را گرفتیم و در نهایت مدیر داخلی شرکت با ما همراه شد تا ببینیم واقعاً مشکل از کجاست.

محمدعلی هاشمزهی نام مدیر داخلی جوان شرکت بود؛ می‌گفت در هفت ماه اول سال هیچ مشکلی در تامین گاز نداشته‌ایم اما حالا با نزدیک شدن فصل سرما و افزایش مصرف خانگی کمی کمبود داریم. وی ادامه داد: البته در حال حاضر نیاز همه مشترکینی که نزد ما ثبت‌نام کرده و کد اشتراک دارند را در مدت حداکثر سه روز درب منازل تامین می‌کنیم؛ اما با توجه به کمبود پیش آمده و سوءاستفاده دلالان فعلاً عرضه در میادین سطح شهر را متوقف کرده‌ایم.

در ادامه با هم همراه شدیم و به میان مردم داخل صف درب شرکت رفتیم تا از نزدیک مشکل مردم را بررسی کنیم؛ مدیر این شرکت اشاره‌ای به یکی از افراد داخل صف داشت و گفت، بخشی از مشکل در راستای کمبود گاز این افراد هستند؛ نزدیک رفتیم، پسر جوان 20 سیلندر گاز به همراه داشت؛ به او گفت تو را شناختم دلال پیک‌نیک پرکنی، از صف بیرون برو تا مردم را راه بیندازیم، مردم هم با عصبانیت پسر جوان را از صف بیرون کردند.

هاشمزهی با اشاره به اینکه در صورت تامین گاز به میزان کافی علاوه بر تامین نیاز مشترکین می‌توانیم پاسخگوی نیاز توزیع آزاد سطح شهر هم باشیم، اضافه کرد: در روزهای اخیر در جلساتی با حضور فرماندار زاهدان و دیگر متولیان امر درخواست داده‌ایم تا در راستای تامین نیاز مردم سهمیه گاز شرکت از 2000 تن به 3000 تن در سال افزایش پیدا کند که این درخواست در استان تائید شده و جهت عملی شدن به پایتخت ارسال شده و امیدواریم با تحقق آن به زودی مشکل مردم سطح شهر حل شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر در کنار افزایش مصرف مردم که به دلیل سردی هوا رخ داده، دلالان بازار آزاد، پی‌نیک پرکن‌های غیرمجاز و خودروهایی که به صورت غیرمجاز از سیلندر گاز مایع جهت تامین سوخت خودروی خود استفاده می‌کنند، مهمترین عامل کمبود گاز در زاهدان هستند.

تلفنی موضوع کمبود سیلندر گاز را از دیگر توزیع کننده عمده زاهدان یعنی شرکت پرسی ایران گاز منطقه سیستان و بلوچستان جویا شدیم؛ حسینعلی شه‌بخش با اشاره به اینکه هر سال در فصل سرما افزایش سهمیه داشته‌ایم اما امسال تاکنون این امر محقق نشده، ادامه داد: البته در این زمینه پیگیری‌های لازم انجام شده و طبق وعده مسئولان امر در روزهای آینده این مشکل برطرف می‌شود.

حسینعلی شه‌بخش تاکید کرد: صرفه اقتصادی گاز به نسبت نفت و افزایش سرما در استان موجب شده این روزها تقاضای مردم برای پرکردن سیلندرهای گاز افزایش یابد و همین امر موجب تشکیل صف‌های گاز شده است.

آنچه مسلم است؛ اگر مسئولان در زمینه گازرسانی خانگی به منازل مردم زاهدان درست عمل می‌کردند، امروز این مردم سنگینی کپسول را بر دستان خود حس نمی‌کردند و ساعت‌ها وقتشان در صف‌های طولانی تامین گاز هدر نمی‌رفت. اما آنچه امروز مردم زاهدان و زابل از مسئولان استان انتظار دارند، این است که حداقل در جمع آنها حضور یابند و پاسخگوی دغدغه‌هایشان باشند.

گزارش از علی محمدی

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »