جزئیات ساخت 50 هزار مسکن برای اقشار متوسط در شهرهای جدید

به گزارش هرمزبان به نقل از خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، حبیب‌الله طاهرخانی در نشست خبری تولید و عرضه مسکن در شهرهای جدید کشور، اظهار کرد: سیاست ایجاد شهرهای جدید که 30 سال از آن می‌گذرد

حدود 16 شهر جدید داریم که سکونت‌پذیری در آنها با جمعیت یک میلیون نفر صورت گرفته است. 7 شهر به حدود جمعیت 100 هزار نفر رسیده که رقم بسیار مهمی است. بسیاری از فعالیت‌ها که قبل از رسیدن به این بعد جمعیت صرفه اقتصادی نداشت، بعد از رسیدن به جمعیت 100 هزار نفر صرفه اقتصادی خواهد داشت.

وی با بیان این‌که نگاه به این مسئله یک فرصت است که برنامه‌ریزی‌های لازم برای تامین خدمات و ارتقای کیفیت زندگی دمد نظر ما قرار دارد، افزود: سیاست ایجاد شهرهای جدید به مرحله بلوغ رسیده و رشد جمعیت در شهرهای جدید حدود 8 برابر رشد جمعیت شهری بوده است. پیش بینی ما این است که طی 5 سال آینده این فرآیند افزایش می‌یابد به متوسط رشد 20 درصدی جمعیت خواهیم رسید. این نشان می‌دهد سیاست ایجاد شهرهای جدید یعنی جذب جمعیت نزدیک می‌شود.

وی ادامه داد: چند موضوع کلیدی را در شهرهای جدید تعقیب می‌کنیم که حمل و نقل و نظام دسترسی با تاکید بر حمل و نقل ریلی یکی از این موارد است. اصولا یکی از دلایل تاخیر در تحقق هدف ایجاد شهرهای جدید نبود برنامه مدون بود که خوشبختانه با استقرار دولت یازدهم و دوازدهم و تلفیق بخش‌های راه و شهرسازی فعالیت‌ها در این رابطه با جدیت بیشتری در حال پیگیری است.

وی با بیان این‌که ارتقای کیفیت زندگی یکی دیگر از سیاست‌های شهرهای جدید است، تصریح کرد: خدمات را با برنامه‌ریزی مناسب در اختیار مردم قرار می‌دهیم. هویت شهرهای جدید موضوع دیگری است، پیش بینی می‌کنیم تا سال 1400 به رشد سالانه 20 درصدی جذب جمعیت دست یابیم. این افراد در یک فرآیند سریع اسکان پیدا می‌کنند وضوع مهم این است این افراد همدیگر را بشناسند و فعالیت‌های احتماعی با یکدیگر داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این‌که ساختار شرکت عمران شهرهای جدید در حال تغییر است، گفت: در این راستا دفتر توسعه اجتماعی در شهرهای جدید با هدف ارتقای شرایط اجتماعی شهرهای جدید ایجاد می‌شود.

طاهرخانی با یادآوری این‌که یکی از رویکردهای ما این است که پروژه‌های شاخص در شهرهای جدید با دید اشتغالزایی اجرا شود، اظهار کرد: در برنامه تولید و عرضه مسکن  شهرهای جدید یکی از مجموعه‌هایی بوده که بارگذاری مسکن مهر در آن صورت گرفته است.

وی یادآور شد:  در 10 سال اخیر به دلیل انرژی و توانی که نیاز بود به مسکن مهر معطوف شود کمتر پروژه های دیگری اجرا شده است. به جز چند شهر جدید اطراف تهران پرژه‌های مسکن مهر افتتاح و واگذار شده است.

*طرح جدید مسکنی در شهرهای جدید

وی با اشاره به برنامه‌ریزی برای تولید و عرضه 50 هزار واحد مسکونی بیان کرد: آغاز عملیات اجرایی از هفته دولت با 10 هزار واحد مسکونی و همزمان با 22 بهمن عملیات اجرایی تمام 50 هزار واحد آغاز می‌شود.

به گفته وی، عملیات اجرایی این پروژه‌ها در شهرهای جدید صدرا، بهارستان، فولادشهر، مجلسی، اندیشه، پرند، هشتگرد، گلبهار، مهاجران و امیرکبیر در استان مرکزی، سیراف عسلویه آغاز می‌شود، گفت: این ساخت به صورت مشارکت مدنی با سازندگان خواهد بود یا به صورت صندوق زمین و ساختمان اجرا می‌شود.

وی با بیان این‌‌که برنامه واگذاری زمین با یک دوره تنفس برای ساخت این واحدها با دوره تنفس در پرداخت قیمت زمین خواهیم داشت، افزود: در هفته دولت 16000 واحد مسکن مهر افتتاح می‌شود که در مجموع افتتاح‌های شهرهای جدید به 270 هزار واحد می‌رسد.

وی توضیح داد: واحدهای افتتاح شده شامل 5400  واحد در پردیس، 4000 واحد در پرند، 3000 واحد در هشتگرد، 1300 واحد در صدرا، 400 واحد در سهند و 800 واحد در گلبهار است.

*ورود خانه‌اولی‌ها به طرح جدید ساخت مسکن در شهرهای جدید

معاون وزیر راه و شهرسازی با تاکید بر این‌که مخاطب ما در این پروژه اقشار متوسط است، گفت: این واحد به مساحت حدود 100 متری ساخته می‌شود و نظام اجرایی به این گونه است که در قالب قرارداد مشاکرت این کار را انجام می‌دهند، انبوه‌سازان با شرکت عمران وارد مشارکت می‌شود و هزینه‌های ساخت را پرداخت می‌کنند. در پایان کار، واحدها بین شرکت عمران شهرها یجدید و شرکا تقسیم می‌شود. البته در حال مذاکره با بانک مسکن هستیم تا لیست مسکن اولی‌ها که سپرده‌گذاری کرده‌اند را به عرضه این واحدها متصل کنیم تا این افراد واحدها را پیش خرید کنند.

طاهرخانی با بیان این‌که بانک پذیرفته تا وام خانه اولی‌ها به تدریج وارد پروژه‌ها شود، تاکید کرد: یکی از دلایل مشارکت با سازنده این است که بخش خصوصی مراقب سرمایه‌های خودش است. قطعا شرکا ارزیابی بازار را انجام می‌دهد و به همین دلیل اصرار داریم هیچ پروژه‌ای را راسا آغاز نکنیم. سازنده قطعا شرایط بازار را بررسی کرده و در پایان واحدهای خود را عرضه خواهند کرد، ضمن این‌که هیچ اجباری برای سپرده‌گذاران صندوق مسکن یکم جهت خرید این واحدها وجود ندارد.

وی با تاکید بر این‌که هیچ محدودیت قیمتی برای سازندگان در سهم آنها قائل نمی شویم، اظهار کرد: 10 هزار واحدی که قرار است در قالب طرح تولید و عرضه مسکن هفته دولت آغاز شود، تسهیلات با نرخ سود 18 درصد است و برای سازندگان صرفه اقتصادی دارد.

طاهرخانی با بیان این‌که پروسه انتخاب پیمانکاران بر اساس فراخوان انجام می‌شود، گفت:

*افتتاح 18 مدرسه در پروژه‌های مسکن مهر در هفته دولت

رئیس هیئت مدیره شرکت عمران شهرهای جدید ایران با اشاره افتتاح 18 مدرسه در سایت‌های مسکن مهر سراسر کشور در هفه دولت خبر داد و گفت: حدود 70 مدرسه دیگر در سایت‌های مسکن مهر در حال ساخت که تا بهار سال آینده به افتتاح می‌رسند.

طاهرخانی از آغاز عملیات اجرایی 4000 میلیارد ریال پروژه زیربنایی و روبنایی در شهرهای جدید خبر داد و افزود: در شهرهای تیس (جمعیت نهایی150 هزار نفر) و سیراف  (جمعیت نهایی 70 هزار نفر)علاوه بر استقرار شرکت عمران، فعالیت عمرانی همزمان با هفته دولت آغاز می‌شود.

وی با اشاره به توجه به سواحل مُکران یادآور شد: هرچه بتوانیم جذب جمعیت در این سواحل داشته باشیم به سود اقتصاد کشور است که یکی از سیاست‌های شهرهای جدید ایران است.

وی ادامه داد: ایجاد سه شهر جدید مکران در جاسک، کوشک در پارسیان و تابناک در منطقه لارستان نیز در دستور کار شرکت عمران شهرهای جدید قرار دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی به قطارهای برقی  اشاره کرد و گفت: برنامه ریزی این است که در صورت تامین اعتبار نقدی 70 میلیارد تومان قطار شهری گلشهر-هشتگرد تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

طاهرخانی ادامه داد: قطار برقی اصفهان-بهارستان اوایل سال 99 افتتاح شود،‌بحث‌های سیویل و روسازی این پروژه آغاز شده است. قطار برقی گلبهار-مشهد یکی دیگر از پروژه‌هاست که با فاینانس چینی در حال اجراست. اخیرا کارگاه قطار تهران-پرند با توافقات انجام شده فعال شده است و کار خیلی زیادی در این پروژه باقی نمانده است.

وی همچنین با اشاره به این‌که قطار حومه‌ای تهران-پرند با 28 رام قطار فعالیت می‌کند، اظهار کرد: قطار حومه‌ای تهران-اندیشه با همکاری راه‌آهن در حال پیگیری است، ضمن این‌که قطار حومه‌ای تهران-هشتگرد نیز فعال است.

*معاونت مسکن و ساختمان متولی تخصیص یارانه‌های مسکن مهر است

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران در پاسخ به پرسش تسنیم مبنی بر این‌که تزریق 63 میلیارد تومان یارانه مسکن مهر در چه مرحله‌ای است، اظهار کرد: متولی یارانه‌های مسکن مهر معاونت ساختمان و مسکن وزارت راه و شهرسازی و قائم مقام وزیر راه است.

طاهرخانی ادامه داد: بنابراین موارد مصرف یارانه‌ها در قالب موافقتنامه و مصوبه هیئت وزیران مشخص می‌شود، قطعا خارج از آن نیز کسی نمی‌تواند هزینه کند.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا برای چگونگی هزینه این یارانه از شهرهای جدید نطر خواسته شده است، گفت: عموما یارانه‌های مسکن صرف حل مشکلات مسکن مهر در سراسر کشور می‌شود. تعدادی زیادی شهرها در کشور داریم که مسکن مهر در آنها جانمایی شده از جمله شهرهای جدید. جلساتی در این خصوص داشته‌ایم که چه سهمی از یارانه مسکن مهر متعلق به شهرهای جدید است که در حال مذاکره در این رابطه هستیم.

وی بیان کرد: نسبت مناسبی از یارانه‌ها را به مسکن مهر اختصاص خواهند داد.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »

اجرای ۸ پروژه بزرگ آبرسانی در هرمزگان در حال انجام است

هرمزبان – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از اجرای ۲۴۲ پروژه آبی در استان با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال خبر داد. وی تأکید کرد که این پروژه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای پایدارسازی منابع آبی در هرمزگان است.

ادامه خبر »

اجرای طرح کنترل مصرف برق برای مشترکان پرمصرف در هرمزگان

هرمزبان – مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان از آغاز طرح محدودسازی مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری خبر داد. وی اعلام کرد که در صورت تجاوز از الگوهای مصرف تعیین‌شده، قطع برق به‌صورت مرحله‌ای انجام خواهد شد.

ادامه خبر »

اجرای ۲۴۲ طرح آبی در هرمزگان با تخصیص اعتبار ۸ هزار میلیارد تومان

هرمزبان –
مدیرعامل آبفا هرمزگان از تخصیص بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۲۴۲ پروژه زیرساختی در زمینه‌های انتقال، تأمین و تصفیه آب در استان خبر داد. وی به چالش‌های اقلیمی و هزینه‌بر بودن تأمین آب در هرمزگان اشاره کرد.

ادامه خبر »

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »