گزارش تصویری «نشنال جئوگرافیک» از یمن؛ جایی که از خاطر جهان رفته است

به گزارش هرمزبان به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در حالی که حمایت‌های غرب به ویژه آمریکا از حملات ائتلاف متجاوز سعودی- اماراتی به یمن ادامه دارد، نشریه رسمی «انجمن جغرافیای ملی» آمریکا در گزارشی درباره یمن نوشت: «جهان، یمن را رها کرده تا بمیرد».

«نشنال جئوگرافیک» در گزارش خود تصاویری اختصاصی از یمن منتشر کرده و نوشت: «غیرنظامیان در یک زندگی توام با خشونت و بیماری گیر افتاده‌اند».

این نشریه معتبر آمریکایی گزارش را با یکی از حملات ائتلاف سعودی به منطقه مسکونی در حومه شهر باستانی «تعز» شروع کرد؛ حمله‌ای که بر اثر آن یک زن جوان به شدت زخمی شد و هر دو پایش را از دست داد.

«ماتئو باستیانلی» عکاس ایتالیایی که نظاره‌گر انتقال این زن جوان به بیمارستان و از دست رفتن دو پای او بود، در کتاب خاطرات خود روایتش را درباره وضعیت زندگی در «تعز» زیر سایه جنگ ارائه داد.

به گفته او، ساکنان تعز با این ترس زندگی می‌کنند که هر لحظه امکان حادث شدن یک اتفاق ناگوارتر در این شهر وجود دارد.

«نشنال جئوگرافیک» در ادامه گزارش خود می‌نویسد: «روزگاری رومی‌ها یمن را “عربستان خوشبخت” می‌نامیدند، یمنی که یک بندر استراتژیک در ورودی دریای سرخ بود و مملو از ادویه‌جات و عطر بود، اما امروز، یمن یکی از فقیرترین کشورهای جهان است».

این نشریه به تحولات سال ۲۰۱۴ و فرار «عبدربه منصور هادی» رئیس‌جمهور وقت از کشور به عربستان سعودی و آغاز مداخله نظامی علیه یمن پرداخت و نوشت: «ائتلاف به رهبری سعودی با حمایت آمریکا، بریتانیا و حدود ۱۰ کشور عربی، کارزار حملات هوایی علیه یمن به راه انداخت.»

«نشنال جئوگرافیک» گزارش خود را اینگونه ادامه داد: «بعد از سه سال جنگ، ارقام خیره‌کننده است: بنا بر گزارش سازمان ملل، در کشوری با حدود ۲۹ میلیون نفر جمعیت، ۲۲ میلیون نفر به کمک انسان دوستانه نیازمند هستند. دو میلیون نفر بی‌خانمان و آواره شده و حداقل ۱۰ هزار نفر کشته شده‌اند».

بنا بر این گزارش، «یمنی‌ها با توجه به از بین رفتن اقتصاد و سیستم بهداشت و درمان در این کشور، برای درمان و معالجه تصمیمات ناامیدانه و از روی استیصالی می‌گیرند. برخی برای رسیدن به بیمارستان‌های تحت نظارت و اداره گروه‌های امدادرسان، دست به سفرهای خطرناک در درون یمن می‌زنند. بیش از نیمی از بیمارستان‌های یمن تعطیل شده یا به صورت جزئی و نصفه و نیمه مشغول خدمات رسانی هستند و برخی از اوقات مسئولان استان‌ها باید بین خرید تجهیزات پزشکی یا سوخت برای ژنراتورهای برق، یکی را انتخاب کنند. بیماری‌های واگیردار از قبیل وبا و دیفتری شایع است که اینها خود نمایانگر نبود خدمات رسانی مناسب دولت برای آب آشامیدنی و دیگر نیازهای اساسی است».

در گزارش این نشریه آمریکایی آمده است: «پزشکان و کارمندان و کارگران حوزه درمانی در بیمارستان‌های عمومی از سال ۲۰۱۶ مزد دریافت نکرده‌اند. “کریستین بکرل” در دیدبان حقوق بشر می‌گوید که گروه‌های امدادرسان دارند به وزارت بهداشت در حوزه حقوق‌ها و تجهیزات کمک می‌کنند، اما محاصره فرودگاه‌ها و بنادر یمن توسط اتلاف به رهبری سعودی، سبب تاخیر زیاد در رسیدن محموله‌های امدادی شده است. به گفته او “هر دو طرف درگیری در حال استفاده از موضوع کمک‌های انسانی به عنوان سلاح هستند”».

«نشنال جئوگرافیک» ادامه داد: «از سال ۲۰۱۷ در کشور بیش از یک میلیون مورد مشکوک به ابتلای به بیماری وبا وجود داشته که این ناگوارترین شیوع وبا در تاریخ مدرن است. یک سازمان غیردولتی در جولای سال ۲۰۱۷ سفارش محموله دارویی داد، اما تا آوریل سال بعد (حدود ۹ ماه) طول کشید تا این محموله به یمن برسد».

به گزارش هرمزبان به نقل از این نشریه، «بسیاری از پزشکان یمن به بیمارستان‌های خصوصی رفته یا از کشور متواری شدند و این موضوع سبب کاهش شدید پرسنل پزشکی و درمانی شده است. آنهایی که باقی مانده‌اند، به همسایگان خودشان نحوه درمان و معالجه اضطراری جراحات را آموزش می‌دهند؛ در زمان‌هایی از جمله نیمه شب‌ها که جابجایی و عبور و مرور بسیار خطرناک است».

در بخش دیگری از این گزارش به هزینه‌های بالای «کلینیک‌های خصوصی» در یمن و ناتوانی اکثر مردم این کشور در پرداخت هزینه‌های آن اشاره شده است.

بنا بر گزارش «نشنال جئوگرافیک»، یمنی‌ها دو گزینه دارند یا این که به کلینیک‌های خصوصی گران بروند و یا با خودرو از خطوط مقدم جنگ عبور کرده و خود را به دو فرودگاهی که همچنان باز است برسانند. اما تعداد معدودی هستند که توان پرداخت هزینه‌های سوخت یا خطرات ناشی از این کار را دارند.»

این گزارش با اظهارات تکان‌دهنده باستیانلی عکاس ایتالیایی به پایان می‌رسد: «آنها در یمن گیر افتاده‌اند. هیچ کشوری به آنها پناهندگی نمی‌دهد و یا یک کریدور و گذرگاه انسان‌دوستانه ایجاد نمی‌کند. آنها دارند روزهایشان را می‌شمارند و منتظر مرگ هستند».

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »