تمام شغل‌هایی که تلگرام ایجاد کرده بود

به گزارش هرمزبان به نقل از ایسنا، به گفته مسوولان، طبق گزارش‌های رسمی کسب‌وکارهای مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی موجب اشتغال‌زایی بخش زیادی از جوانان بیکار شده است.

از نمونه‌های ایجاد شغل در فضای مجازی می‌توان به فرصت تبلیغات در شبکه‌های اجتماعی و کانال‌ها اشاره کرد. بعضی از کانال‌ها علاوه بر تبلیغات، به دلیل عدم برخورداری از فضای واقعی برای ارائه کالا و خدمات، مبتنی بر شبکه‌های اجتماعی، زیر ساخت و بستر کار را ایجاد کرده و حرفه‌شان را پیش می‌برند، فروشگاه‌هایی دارند و وسایل و تجهیزات خود را در آن به فروش می‌رسانند. برخی از مشاغل حتی خرده‌شغل‌هایی هستند که با بهره‌گیری از شبکه‌های اجتماعی تقویت می‌شوند. بنابراین وجود مشاغل در شبکه‌های اجتماعی انکارشدنی نیست.

با اعلام عدد 200 هزار شغل در فضای مجازی، این سوال ایجاد شد که مشاغل ایجادشده در پیام‌رسانی مثل تلگرام که مسدود شدنش با حرف‌وحدیث‌هایی همراه شد چه عددی است و پس از فیلترینگ، کدام کسب‌وکارها از رونق افتاده و از بین رفتند.

پیش از اینکه تلگرام فیلتر شود، برخی از شاغلان و کسب‌وکارهای اینترنتی نگران این موضوع بودند که با فیلترشدن این پیام‌رسان، مشاغل آنها از رونق افتاده و منجر به بیکاری شود، هرچند برخی هم معتقد بودند شغلی در فضای تلگرام وجود ندارد. البته پیش از تلگرام هم اینترنت و فضای مجازی تاثیر زیادی در اشتغال داشت. اما برخی مشاغل صرفا در بستر شبکه‌های اجتماعی شکل گرفته و رشد کردند.

17 درصد از اشتغال فضای مجازی متعلق به تلگرام بود

محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اخیرا درباره آمار اشتغال در حوزه فضای مجازی، اعلام کرد که «از ۲۰۰ هزار شغل فضای مجازی، 35 هزار شغل مربوط به تلگرام بوده است.» اگرچه نمی‌توان آمار دقیقی از مشاغلی که با فیلتر شدن تلگرام دچار مشکل شدند، ارائه کرد، اما به اعتقاد کارشناسان تاثیر مسدودسازی این پیام‌رسان بر بخشی از این مشاغل را هم نمی‌توان انکار کرد. همان‌طور که وزیر ارتباطات معتقد است: «در حال حاضر کسب‌وکارها یا از نسخه‌های غیررسمی تلگرام و یا از فیلترشکن استفاده می‌کنند، البته این امکان فراهم است تا از سایر پیام‌رسان‌ها نیز بهره بگیرند.»

کسب‌وکارهای فضای مجازی تنها در بستر یک شبکه اجتماعی رشد نمی‌یابند بلکه می‌توانند در هر شبکه اجتماعی که قابلیت تجمیع جمعیت زیادی از افراد جامعه را دارد، فعالیت کنند و اساسا ایجاد انحصار و وابستگی به یک شبکه اجتماعی یا پیام‌رسان صحیح نیست؛ با وجود این، در حال حاضر و از ابتدای حضور کاربران و کسب‌وکارها در تلگرام، مشاغلی ایجاد شده و تلاش‌های زیادی برای عضوگیری در کانال‌های تلگرامی رخ داده است که انتقال این اعضا و فضا به هر فضای دیگری زمان و انرژی زیادی را می‌طلبد و همین موضوع هم تبدیل به دغدغه ذهنی صاحبان مشاغل شد.

از سوی دیگر وعده‌ی تعلق بیمه بیکاری به کسانی که با کوچ پیام‌رسان‌های خارجی به داخلی کسب و کارشان دچار اختلال می‌شود، نشان می‌دهد مسوولان به اهمیت فضای مجازی و اشتغال ایجادشده در این فضا واقفند و کوچ به پیام‌رسان‌های داخلی را مانند انتقال از یک خیابان به خیابان دیگر نمی‌دانند. با وجود این در شرایط کنونی و اهمیت ایجاد اشتغال، باید به اتفاق تصمیمی برای صیانت از مشاغل فضای مجازی گرفته شود و بر این موضوع تاکید شود که استفاده از فیلترشکن و یا نسخه‌های دیگری پیام‌رسان‌های فیلترشده تنها به صورت مقطعی درمان‌گر است.

انتهای پیام

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان قشم برگزار شد

هرمزبان –

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان واقع در جزیره قشم برگزار شد. این نشست با هدف افزایش آگاهی و تبیین مسائل عقیدتی و سیاسی برای شرکت‌کنندگان ترتیب داده شده است.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب: یک کشته، ۱۰ زخمی و ۴ نفر مفقود شدند

هرمزبان – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اعلام کرد که در حمله شب گذشته آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب، یک نفر شهید، ۱۰ نفر مصدوم و چهار نفر مفقود شده‌اند.

ادامه خبر »

هرمزگان موفق به تحقق ۱۰۶ درصدی اهداف اشتغالزایی شد

هرمزبان –

استان هرمزگان در سال ۱۴۰۴ با ثبت بیش از ۱۹ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد، موفق به تحقق ۱۰۶ درصد از تعهدات اشتغال خود شد. این آمار نشان‌دهنده عملکرد فراتر از برنامه تعیین‌شده در این استان است.

ادامه خبر »

ایالات متحده باید به قدرت ایران در خاورمیانه احترام بگذارد

هرمزبان – امام جمعه بندرعباس با اشاره به اهمیت راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز، تأکید کرد که ایران تعیین‌کننده مناسبات این منطقه است. وی همچنین خواستار پذیرش اقتدار ایران توسط آمریکا و سایر قدرت‌های فرامنطقه‌ای شد.

ادامه خبر »

هفته جهانی نجوم؛ کشف شگفتی‌های آسمان برای کودکان و نوجوانان هرمزگان

هرمزبان – همزمان با هفته جهانی نجوم، کانون علوم و فناوری‌های نوین مرکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، با هزینه ۶۱ میلیارد ریال، به سه دستگاه آسمان‌نمای سیار و سه دستگاه تلسکوپ پیشرفته مجهز شد.

ادامه خبر »

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »