اقتصاد امروز ما اسلامی نیست/توجه به پژوهشگران جوان

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان اخبار هرمزگان به نقل از خبرگزاری مهر، محمدعلی متفکرآزاد رئیس کمیسیون اقتصاد اسلامی چهارمین کنگره علوم انسانی اسلامی درباره مقاله های رسیده به این کمیسیون گفت: هفت چکیده مقاله و دو مقاله کامل در حوزه نظریه پردازی به کمیسیون اقتصاد اسلامی از صاحب نظران اقتصاد اسلامی در سطح کشور رسیده است که در محافل دانشگاهی و هم در حوزه علمیه شناخته شده هستند. ۲۰ مقاله هم در حوزه علمی پژوهشی رسیده که از این تعداد ۵ مقاله در سطح علمی پژوهشی تشخیص داده نشد و مردود شد. ۱۵ مقاله هم با اصلاحات پذیرفته شد که از بین آنها در حدود ۷ تا ۸ مقاله در کمیسیون اقتصاد اسلامی ارائه می شود که از سطح کیفی خوبی برخوردار هستند.

وی افزود: تعداد مقاله های این کمیسیون نسبت به دوره قبل دارای افزایش بیشتری بود. مقاله های نظریه پردازی و علمی پژوهشی از نظر کیفیت هم از رشد بیشتری برخوردار بودند.

متفکرآزاد با اشاره به بیان دیدگاه های جدید در مقاله های رسیده گفت: در مقاله های نظریه پردازی باید نظرات جدید ارائه شوند و استانداردهای لازم را داشته باشند تا پذیرفته شوند. در حدود ۱۰ مقاله علمی پژوهشی هم از سطح خوبی برخوردار بودند و حرف های جدیدی را بیان می کنند.

وی با اشاره به روند داوری مقاله ها گفت: اعضای هیات علمی کمیسیون افراد صاحب نظر در سطح کشور و از دانشگاه ها و حوزه علمیه هستند. مقاله های نظریه پردازی ما سفارشی هستند که بعد از ارسال چکیده در هیات علمی کمیسیون بررسی می شود و اگر مورد تایید قرار گرفت اصل مقاله بررسی می شود.

رئیس کمیسیون اقتصاد اسلامی چهارمین کنگره علوم انسانی اسلامی گفت: مقاله های علمی پژوهشی بعد از دریافت از طریق فرم ارزیابی امتیازدهی می شوند و اگر نیاز به اصلاحات داشته باشد مجددا برای نگارنده ارسال می شود تا بعد از انجام اصلاحات برای داوران فرستاده شود. در نهایت مقاله هایی که تصویب می شوند اعلام می شوند.

متفکرآزاد با اشاره به اهداف کمیسیون اقتصاد اسلامی گفت: این کمیسیون همسو با دیگر کمیسیون ها مسیر مشخصی را دنبال می کند که در شوای سیاستگذاری تعیین می شود. در کنگره های اول و دوم بیشتر بر روی مبانی و نظام سازی تاکید می شد که در حوزه اقتصاد اکنون نیازمند پیاده سازی اسلامی آن هستیم.

استاد دانشگاه تبریز بیان کرد: اقتصاد امروز ما اسلامی نیست و ما نظام سازی اقتصاد اسلامی را هدف خود قرار داده ایم و در کمیسیون مباحث علمی و مرزهای دانش در حوزه اقتصاد اسلامی را پیگیری می شود و از نظریه پردازی هم غافل نمی شویم. مباحث کاربردی و نظام سازی از یک سو و مباحث مرزهای دانش از سوی دیگر در محورهای کمیسیون اقتصاد اسلامی گنجانده می شود.

وی ادامه داد: مرکزیت کمیسیون اقتصاد اسلامی در دانشگاه تبریز قرار دارد و اعضای کمیسیون از حوزه علمیه قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، دانشگاه امام صادق(ع) فراخوان فرستادیم که بیشترین همکاری را با داشته اند. همچنین دانشگاه های تهران، علامه طباطبایی و الزهراء(س) هم همکاری خوبی با ما انجام دادند.ما بعد از کنگره اول در هر سال یکی از جوایز را کسب کردیم و دکتر موسویان و دکتر درخشان جایزه ها را به دست آورند. ما از دیگر کشورها هم برای شرکت در کمیسیون اقتصاد اسلامی دعوت کردیم که جایزه هم کسب کردند.

وی به برگزاری کنگره علوم انسانی اسلامی اشاره کرد و گفت: این کنگره صرفا به دنبال ارائه گزارش عملکرد نیست بلکه می خواهد کار اساسی در زمینه مطالبات مقام معظم رهبری در حوزه علوم انسانی انجام دهد. ایشان بارها گفتند علوم انسانی رایج در دانشگاه های ما علوم انسانی نیست که مورد نظر اسلام است بلکه علوم انسانی بر مبنای تفکر مادی است. ما برای تمدن سازی نوین اسلامی نیاز به تحول در علوم انسانی داریم و کنگره هم این موضوع را پیگیری می کند.

متفکرآزاد بیان کرد: رویکرد دیگر کنگره هم توجه به پژوهشگران جوان است. کنگره جوانانی که به مطالبات مقام معظم رهبری لبیک می گویند را شناسایی می کند تا در این عرصه فعالیت کنند. همچنین کنگره مرکز ایده پردازی و نوآوری دارد که ایده های جدید درباره علوم انسانی در آن ثبت می شود. بنابراین کنگره در همه کمیسیون ها کاری جدید و اساسی و هدف دار دارد که امیدواریم به اهداف مدنظرش برسد.  

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

کمپرسور هوا اگر با گاز دیگری کار کند منفجر میشود.

سوال: آیا امکان استفاده از کمپرسور هوا به جای کمپرسور گاز پیرولیز (گاز طبیعی – متان) وجود دارد؟

جواب کوتاه “خیر، به هیچ وجه” هست. اگر به سرتان زده بود به سراغ این گزینه بروید و علاقه‌ای به درک چرایی پاسخ این سوال ندارید تا همین‌جا مطالعه‌ی متن برای شما کافیست، امکان و اجازه‌ی استفاده از کمپرسور هوا برای سایر‌‌ گازها، بالاخص هیدروکربن‌ها را ندارید. حالا اگر توربوکمپرسور باشه چی؟ نه نمیشه! با کمپرسور سوپر اولترا مکس هم نمیشه! اما چرا؟

ادامه خبر »

برگزاری طرح بصیرت عاشورایی در ۴۵ مکان مقدس هرمزگان

هرمزبان –

حجت‌الاسلام آزادی از آغاز طرح «بصیرت عاشورایی» در ۴۵ بقعه متبرکه استان به مناسبت ماه محرم خبر داد. هدف این طرح ترویج فرهنگ عاشورا، افزایش معرفت دینی و تقویت روحیه ولایت‌مداری است. همچنین، بقاع متبرکه به عنوان پایگاه‌های فرهنگی و اجتماعی در این طرح مورد استفاده قرار می‌گیرند.

ادامه خبر »

اجرای ۸ پروژه بزرگ آبرسانی در هرمزگان در حال انجام است

هرمزبان – مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان از اجرای ۲۴۲ پروژه آبی در استان با اعتبار ۸۰ هزار میلیارد ریال خبر داد. وی تأکید کرد که این پروژه‌ها نشان‌دهنده عزم جدی دولت برای پایدارسازی منابع آبی در هرمزگان است.

ادامه خبر »

اجرای طرح کنترل مصرف برق برای مشترکان پرمصرف در هرمزگان

هرمزبان – مدیرعامل شرکت توزیع برق هرمزگان از آغاز طرح محدودسازی مشترکان پرمصرف خانگی و تجاری خبر داد. وی اعلام کرد که در صورت تجاوز از الگوهای مصرف تعیین‌شده، قطع برق به‌صورت مرحله‌ای انجام خواهد شد.

ادامه خبر »

اجرای ۲۴۲ طرح آبی در هرمزگان با تخصیص اعتبار ۸ هزار میلیارد تومان

هرمزبان –
مدیرعامل آبفا هرمزگان از تخصیص بیش از ۸ هزار میلیارد تومان برای اجرای ۲۴۲ پروژه زیرساختی در زمینه‌های انتقال، تأمین و تصفیه آب در استان خبر داد. وی به چالش‌های اقلیمی و هزینه‌بر بودن تأمین آب در هرمزگان اشاره کرد.

ادامه خبر »

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »