جاسک، پایگاه دریایی پیش‌قراول نیروهای ایران، مجهز به موشک‌های کروز و بالستیک

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «اندیشکده واشنگتن» در تازه‌ترین گزارش خود درباره ایران تحت عنوان «آیا ایران در تلاش برای خنثی کردن تلاش‌های آمریکا در رصد فعالیت‌های موشکی خود برآمده است» نوشت: به نظر می‌رسد تهران مشتاق افزایش برد و قابلیت‌های موشک‌های ضد کشتی  و نیز مایل به بازداشتن غرب در رصد پیشرفت‌هایش در این مسیر حتی با به جان خریدن خطر رویارویی دریایی است.

بر اساس این گزارش، در آخرین مرحله از مواجه ناامن نیروی دریایی سپاه پاسداران ایران با نیروی دریایی آمریکا، قایق‌های سپاه در چهارم مارس مسیر حرکت کشتی غیرمسلح آمریکایی با همراهی نیروی دریایی انگلیس را سد کردند و آن کشتی را مجبور به تغییر جهت نمودند. البته ایران مدعی رهگیری این کشتی بعد از انحراف از آب‌های بین المللی در تنگه هرمز شد. اما این‌که کشتی یا شده وارد آب‌های ایران شده باشد یا خیر مشخص نیست. در هر حال، این قضیه آشکارا در هدف قطع جاسوسی آمریکایی‌ها از آخرین آزمایش‌های موشکی ایران در آن منطقه صورت گرفت.

این اندیشکده با اشاره صریح به جاسوسی بودن کشتی متخلف آمریکایی به نام «یواس‌ان‌اس اینویسیبل» ( USNS Invincible)  نوشت که کشتی یاد شده مجهز به ابزارآلات دقیق تعیین برد موشک و عملیات جمع آوری اطلاعات از اهداف سطحی و زیر سطحی و حتی هوایی (MASINT) و ماموریت در نزدیکی تنگه هرمز بوده است.

در حقیقت این کشتی در لحظه بروز حادثه به احتمال زیاد در حال رصد فعالیت‌های موشکی ایران بود. بنابر گزارش‌ها ایران 2 موشک بالستیک دریایی مجهز به فرستنده و گیرنده راداری  « active radar homing»  را آزمایش کرده بود.

«سردار علی حاجی زاده» فرمانده نیروی هوا فضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز تایید نمود که موشک ضدکشتی بالستیک «هرمز-2 » در هفته گذشته (سواحل مکران در دریای عمان ) با موفقیت شلیک و به هدف موردنظر در مسافت 250 کیلومتری اصابت کرد.

به نوشته این اندیشکده، این کشتی آمریکایی از سال 2012 به این سو به کار رصد آزمایش‌های موشکی ایران مبادرت دارد.

کشتی اینوینسیبل در تاریخ 23 ژانویه بحرین را ترک کرد و 6 مه به آنجا بازگشت و بنابر گزارش‌ها در آن برهه ایران موشک بالستیک میان بردی را از پایگاه موشکی خود در سمنان که در فاصله کمتر از 1000 کیلومتری شمال تنگه هرمز است، شلیک کرد و این آزمایش در برد رهگیری کشتی اینوینسیبل قرار داشت .

بر اساس این گزارش، کشتی اینویسیبل مجهز به رادار دو باند «کبرا جیمینی» می‌تواند مسیر دقیق حرکت موشک‌های بالستیک از زمان پرتاب تا رسیدن به هدف را رصد کند.

تجهیزات شنود این کشتی نیز می‌توانند ارتباطات رمزگذاری شده بین موشک و مقر پرتاب آن را کشف و ضبط کنند. این اطلاعات جمع آوری شده بعدا می‌تواند برای پشتیبانی سامانه‌های دفاع موشکی منطقه‌ای چون «ایجیس»، «ثاد» و «پترویت» استفاده گردد.

در حالی‌که این کشتی می‌تواند یک موشک بالستیک از مسافت 1000 کیلومتری فراتر از افق 20 درجه را رصد کند، با این وجود رصد کامل و تصاویر راداری نیاز به سامانه‌ای دارند که بتواند نزدیکتر به اهداف باشد و شاید این امر توضیح دلیل نزدیکی نسبی کشتی آمریکا به آزمایش موشکی هفته گذشته ایران باشد

در ادامه این گزارش با اشاره به انجام آزمایش موشکی ایران در نزدیکی بندر جاسک در دریای عمان آمده است: در سال‌های اخیر نیروی دریایی ایران، جاسک در 50 کیلومتری جنوب شرقی تنگه هرمز را به پایگاه پیش قراول نظارت بر تردد کشتی‌ها در ورودی تنگه شلوغ هرمز قرار داده است.

نیروی دریایی سپاه نیز در نزدیکی جاسک با در اختیار داشتن پایگاه‌های عملیاتی قادر است به سرعت با موشک‌های متحرک ضد کشتی کروز و بالستیک در منطقه حاضر و مستقر شود.

بر این اساس، اگر ادعای سردار حاجی زاده درست باشد، ایران با آزمایش موشک ضدکشتی  هدایت شونده راداری هرمز -2 می‌تواند تمامی تنگه هرمز و دریای عمان را در برد موشکی خود داشته باشد و در صورت مجهز بودن این موشک به سامانه راداری فعال و غیر فعال و الکترو اپتیکال،ایران قابلیت انعطاف پذیری علیه ناو گروه وابسته به ناوگان پنجم دریایی آمریکا و دور زدن آن‌ها در منطقه هنگامی که در حال عبور از تنگه هرمز هستند را خواهد داشت.

در بخش دیگر این گزارش آمده است: با توجه به زمان وقوع این حادثه، اخلال در فعالیت کشتی اینوینسیبل به نظر اقدامی تصادفی از سوی خدمه قایق‌های سپاه ایران نبوده بلکه شاید بخشی از تلاش هماهنگ این کشور برای مانع گذاری بر مسیر نظارت غرب بر فن آوری‌های تسلیحاتی حساس‌تر خود است. این کشور در ماه‌های اخیر نسبت به پروازهای جاسوسی هواپیماهای آمریکا در قلمروی هوایی بین المللی بر فراز خلیج فارس و جمع آوری اطلاعات هشدار داد.

بر این اساس، چنین هشدارهایی از سوی ایران این احتمال را می‌رساند که فعالیت‌های اخیر موشکی این کشور بخشی از آزمایش شتاب گرفته  و برنامه آموزشی در ایجاد قابلیت عملی بازدارندگی و حملات سریع علیه  جنگ افزارهای راهبردی نیروی دریایی آمریکا در محدوده‌هایی است که توسط بسیاری از موشک‌های موجود ضد کشتی‌اش دست نیافتنی است.

در خاتمه این گزارش آمده است: آخرین نمونه موشک های خانواده فاتح مرکب از «فاتح-313» و «ذوالفقار» بردی برابر با 500 تا 750 کیلومتر دارند و به یقین و در آینده در طراحی نسخه‌های دیگر موشک‌های خلیج فارس و هرمز ترکیبی از ویژگی‌هایی چون بدنه سبک تر و برد بیشتر به آن‌ها افزوده می‌شود.

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »