خوزستان رتبه اول آلودگی در جهان

مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: اکنون به علت رعایت نشدن الزامات محیط زیستی در توسعه و حداکثر بهره برداری از منابع خوزستان، تمام پتانسیل هایی که خوزستان را به قطب کشور در بخش های مختلف تبدیل کرده است، به تبعات منفی دچار شده اند.
به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از ایسنا، احمدرضا لاهیجان زاده  در نشست با تشکلهای محیط زیستی خوزستان که 13 بهمن در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در خوزستان با 10 تا 15 مورد مساله محیط زیستی مواجه ایم که هر کدام این مسائل می تواند چالش ایجاد کند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان عنوان کرد: مشکلات محیط زیستی در خوزستان موجب شده که هم از لحاظ کلانشهرها در کشور و هم از لحاظ ریزگردها در جهان رتبه اول آلودگی هوا را داشته باشیم. همچنین رودخانه کارون به علت سرازیر شدن زهکش های کشاورزی، فاضلاب شهری و بعضا پساب های صنعتی بسیار آلوده شده است.
لاهیجان زاده عنوان کرد: به علت برداشت های بی رویه از تالاب ها چه از سرشاخه چه از پایین دست، بخش زیادی از تالاب های خوزستان خشک شده و به منشا ریزگرد و گرد و غبار تبدیل شده است.
وی اظهار کرد: اقلیم خوزستان به گونه ای است که در شمال این استان رودخانه های زاگرس و در بخش میانی نیز جلگه و در بخش میانی رودخانه هایی روان است که در نهایت در پایین دست به تالاب ها منتهی می شوند که این تالاب ها رطوبت منطقه را ایجاد می کنند. اگر این تالاب ها را از دست بدهیم، بادهای گرم از عربستان و عراق به سمت منطقه می وزند و دمای هوا را در استان به شدت افزایش خواهند داد که این اتفاق در چند سال اخیر رخ داده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: در چند سال اخیر به راحتی و به مدت طولانی دمای 52 و 53 و حتی 55 درجه را تجربه کردیم، در صورتی که حتی در بستان در بدترین حالت دمای هوا 45 درجه بود.
لاهیجان زاده در خصوص مشکلات و تبعات پدیده ریزگردها در خوزستان گفت: افزایش چشمگیر مشکلات ناشی از بیماری های تنفسی و آسم و افزایش مهاجرت از خوزستان بخشی از این مشکلات هستند. متاسفانه در استانی که زمانی مهاجرپذیر بود سال گذشته رتبه اول مهاجرت را در کشور داشت.
وی با اشاره به راه اندازی صندوق ملی محیط زیست در حدود ده سال گذشته تصریح کرد: در برنامه چهارم توسعه راه اندازی این صندوق تصویب شد اما با گذشت نزدیک به ده سال از راه اندازی آن، هیچ عایدی نداشته است زیرا قوانین به گونه ای است که نمی توان از این صندوق عایدی کسب کرد. هیچ چیز در خوزستان به اندازه عوارض آلایندگی صنایع به محیط زیست ضربه نزده است و در سال گذشته 220 میلیارد تومان بابت عوارض آلایندگی صنایع به حساب شهرداری اهواز ریخته شد یعنی پولی که باید صرف مشکلات و مسایل زیست محیطی می شد وارد بخشی شد که هیچ ارتباطی با محیط زیست ندارد.  
مدیرکل حفاظت محیط زیست خوزستان ادامه داد: از سال 81 تا 95 جمع عوارض آلایندگی صنایع کشور 5 هزار میلیارد تومان بوده است، در حالی که امسال در سازمان حفاظت محیط زیست کشور 146 میلیارد تومان بود. یعنی عوارض آلایندگی صنایع از بخش صنعت به شهرداری می رود در این میان هیچ کدام از این دو بخش نمی توانند به مسایل زیست محیطی برسند. اگر همین عوارض سالانه آلایندگی صنایع را به ما بدهند دیگر هیچ چیزی نمی خواهیم. در سال 90 یک درصد عوارض آلایندگی نفت معادل 1800 میلیارد تومان بود یعنی در حالی که کل بودجه عمرانی استان 500 میلیارد تومان است، یعنی هر سال سه برابر بودجه عمرانی خوزستان را نفت بابت عوارض آلایندگی به ما پرداخت نمی کند.
به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از ایسنا، محمودی راد مدیر کل اسبق محیط زیست خوزستان، نیز در این نشست اظهار کرد: در خوزستان بابت نگهداری منابع نگرانی وجود دارد. مگر خوزستان، استانی محروم است که باید آه و ناله کنیم تا به ما اعتبار بدهند؟ این وضعیت به علت برنامه ریزی های ناصحیح ایجاد شده است و در مقابل، از منابع همین استان پول می خواهیم و هیچ نیازی نداریم که دستمان را به سوی کشور دراز کنیم.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

توافق‌نامه همکاری راهبردی میان انجمن صنفی کارفرمایی رسانه‌ها و انجمن روابط‌عمومی‌های هرمزگان امضا شد

هرمزبان –

تفاهم‌نامه همکاری میان انجمن صنفی کارفرمایی مطبوعات و رسانه‌های هرمزگان و انجمن روابط‌عمومی‌های استان به امضا رسید. هدف این توافق، ایجاد پیوند ساختاری میان جامعه رسانه‌ای و شبکه روابط‌عمومی‌هاست. این اقدام به عنوان نقطه عطفی در تعاملات حرفه‌ای این دو نهاد مهم در نظام ارتباطی شناخته می‌شود.

ادامه خبر »

لزوم جایگزینی پایش هوشمند به جای خاموشی‌های فراگیر برق

هرمزبان –

نماینده حوزه مرکزی هرمزگان و رئیس کمیته برق کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد که برای بهینه‌سازی مصرف برق در تابستان، باید از پایش هوشمند و داده‌محور به جای خاموشی‌های ناگهانی و گسترده استفاده شود.

ادامه خبر »

آزادی ۲۰۹ زندانی جرائم غیرعمد در هرمزگان در انتظار است

هرمزبان – مدیر نمایندگی ستاد دیه هرمزگان اعلام کرد که ۲۰۹ زندانی جرایم غیرعمد در استان نیازمند کمک خیران هستند. وی افزود که با جذب کمک‌های مردمی، می‌توان امید و شادی را به خانواده‌های این زندانیان بازگرداند.

ادامه خبر »

مراسم بزرگداشت عید غدیر و سالگرد رحلت امام خمینی در بستک برگزار شد

هرمزبان –

مردم بستک به مناسبت عید غدیر و سالروز رحلت امام خمینی (ره) در یک اجتماع بزرگ شرکت کردند. این مراسم با حضور گسترده شهروندان و برنامه‌های فرهنگی و مذهبی برگزار شد و نشان‌دهنده ارادت مردم به ارزش‌های اسلامی و ملی بود.

ادامه خبر »

تعمیر و بازسازی ۶۴ مدرسه آسیب‌دیده هرمزگان از دوران جنگ تحمیلی سوم در حال انجام است

هرمزبان – مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس هرمزگان اعلام کرد که ۶۴ فضای آموزشی استان در جنگ تحمیلی سوم آسیب دیده‌اند. وی افزود که برنامه‌ریزی‌های لازم برای بازسازی این مدارس انجام شده و عملیات تعمیر و بازسازی با سرعت در حال اجراست.

ادامه خبر »