اهمیت رشد دانش تولید فولاد در هرمزگان

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان به نقل از خبرگزاری فارس از بندرعباس، اولین کنفرانس ملی تخصصی ریخته‌گری مداوم فولاد قرار است روزهای سه شنبه ۲۶ و چهارشنبه ۲۷ آذرماه به میزبانی و محوریت فولاد هرمزگان و در بندرعباس برگزار شود.

وجود معادن غنی آهن در کشورمان سبب شده تا افق روشنی فراروی صنعت فولاد کشور و واحدهای فولادی قرار گیرد و از آن جا که هرمزگان به عنوان استانی ساحلی هم بزرگ‌ترین بندر تجاری کشور برای صادرات محصولات و هم در مجاورت دریا از آب فراوان برای بهره‌مندی در این صنعت برخوردار است، هدف‌گذاری کلانی برای تولید سالانه ۱۰ میلیون تن فولاد در این استان قرار داده شده است که دست‌یابی به آن دور از انتظار نیست.

بر اساس سند چشم‌انداز ۱۴۰۴ کشورمان، ایران می‌بایست در این سال بتواند ۵۵ میلیون تن فولاد را به طور سالیانه تولید کند که چیزی حدود ۲۰ درصد آن در هرمزگان خواهد بود.

دانش و تکنولوژی این محصول مهم در توسعه کشورها و اثرگذار در عرصه جهانی به طور مستمر و روزانه در حال ارتقا و تکامل است و نقش مجامع علمی و کنفرانس‌های نظری که عمدتا با هدف بررسی آخرین یافته‌های علمی در این حوزه برگزار می‌شوند، اهمیتی ویژه دارد.

جالب این که بدانید گرمای لازم برای ذوب مواد اولیه در فرآیند تولید آهن از طریق کوره‌های قوس الکترونیک و القایی تأمین می‌شود و فرآیند ریخته‌گری مداوم به عنوان یکی از ملزومات اساسی توسعه تولید فولاد در ایران بشمار می‌رود و بررسی یافته‌های جدید علمی به طور تخصصی می‌تواند ضمن رشد دانش فنی در این بخش به تأمین سرمایه‌گذار حرفه‌ای در این حوزه نیز کمک شایانی کند.

ماشین‌های ریخته‌گری مداوم به عنوان بخش جدایی ناپذیر تولید فولاد در اشکال مختلف نیازمند به تلفیق مستمر با دانش روز برای کیفی سازی تولیدات و کاهش آلایندگی‌ها است و بسط مباحثی نظیر فولاد تمیز برای ارتقای کیفیت محصولات فولادی و کاهش بیش از پیش آخال‌ها از فولاد تولیدی ضرورتی است که پرداخت علمی به آن در حاشیه این همایش می‌تواند بسیار اثربخش و مفید باشد.

به هر روی هرمزگان در آینده‌ای نزدیک به عنوان یکی از سه قطب اصلی فولاد ایران بدل خواهد شد و آنچه مهم و ضروری است، توسعه رشته‌های کاردانی و کارشناسی مرتبط با صنعت فولاد است تا بتوان با بهره‌گیری از نیروهای ماندگار در صنایع فولادی، هم هزینه تمام شده تولید را کاهش داد و هم بتوان به رشد و رونق منطقه‌ای در این زمینه کمک کرد.

یادداشت از فهیمه شمسی – فعال رسانه‌ای هرمزگان

 

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان قشم برگزار شد

هرمزبان –

نشست بصیرتی و تبیینی به مناسبت هفته عقیدتی سیاسی در شهر درگهان واقع در جزیره قشم برگزار شد. این نشست با هدف افزایش آگاهی و تبیین مسائل عقیدتی و سیاسی برای شرکت‌کنندگان ترتیب داده شده است.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب: یک کشته، ۱۰ زخمی و ۴ نفر مفقود شدند

هرمزبان – معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری هرمزگان اعلام کرد که در حمله شب گذشته آمریکا به یک لنج غیرنظامی در میناب، یک نفر شهید، ۱۰ نفر مصدوم و چهار نفر مفقود شده‌اند.

ادامه خبر »

هرمزگان موفق به تحقق ۱۰۶ درصدی اهداف اشتغالزایی شد

هرمزبان –

استان هرمزگان در سال ۱۴۰۴ با ثبت بیش از ۱۹ هزار و ۸۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد، موفق به تحقق ۱۰۶ درصد از تعهدات اشتغال خود شد. این آمار نشان‌دهنده عملکرد فراتر از برنامه تعیین‌شده در این استان است.

ادامه خبر »

ایالات متحده باید به قدرت ایران در خاورمیانه احترام بگذارد

هرمزبان – امام جمعه بندرعباس با اشاره به اهمیت راهبردی خلیج فارس و تنگه هرمز، تأکید کرد که ایران تعیین‌کننده مناسبات این منطقه است. وی همچنین خواستار پذیرش اقتدار ایران توسط آمریکا و سایر قدرت‌های فرامنطقه‌ای شد.

ادامه خبر »

هفته جهانی نجوم؛ کشف شگفتی‌های آسمان برای کودکان و نوجوانان هرمزگان

هرمزبان – همزمان با هفته جهانی نجوم، کانون علوم و فناوری‌های نوین مرکز پرورش فکری کودکان و نوجوانان هرمزگان، با هزینه ۶۱ میلیارد ریال، به سه دستگاه آسمان‌نمای سیار و سه دستگاه تلسکوپ پیشرفته مجهز شد.

ادامه خبر »

دیدار مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در راستای تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا در جغین

هرمزبان –
مسئولان سپاه رودان با خانواده شهید مظاهر آشوب‌پور در بخش جغین دیدار کردند. این دیدار به منظور تجدید میثاق با آرمان‌های شهدا برگزار شد و یاد و خاطره این شهید گرانقدر گرامی داشته شد.

ادامه خبر »

کشف ۱۵۰ تن برنج احتکار شده در بندرعباس

هرمزبان – مدیر بازرسی و نظارت بر بازار محصولات کشاورزی سازمان جهادکشاورزی هرمزگان از احتکار ۱۵۰ تن برنج در راستای طرح تشدید نظارت بر بازار خبر داد. این اقدام به منظور جلوگیری از افزایش بی‌رویه قیمت مایحتاج عمومی و مقابله با سوداگری صورت گرفته است. هدف اصلی تأمین آرامش در بازار اقلام اساسی است.

ادامه خبر »