مطالعه زمینه‌ساز رشد ادبی کودکان و نوجوانان است

مطالعه زمینه‌ساز رشد ادبی کودکان و نوجوانان است

به گزارش هرمزبان به نقل از  حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از  اداره‌کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون؛ عضو هیئت علمی دانشگاه هرمزگان با حضور در جمع اعضای ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بندرعباس، مطالعه در حوزه ادبیات کلاسیک را زمینه‌ساز رشد ادبی دانست.

عاطفه جمالی با بیان این مطلب در اولین نشست انجمن ادبی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان هرمزگان، به بیان شاخص‌های ادبیات کودک و نوجوان پرداخت و گفت: شاید این پرسش در ذهن تمام کسانی که داستان می‌نویسند پیش آید که چرا باید ادبیات کلاسیک را مطالعه کنند؟

وی افزود: خواندن کتاب‌های کلاسیک به غنی شدن دایره‌ی واژگانی بسیار کمک می‌کند چرا که این آثار توانسته‌اند از آزمون زمان خود سربلند بیرون آیند و جاودانه شوند.

این مدرس دانشگاه یادآور شد: تمام ادبیات دنیا پیشینه شفاهی دارد و اگر اثری باقی ماند یعنی ریشه دارد و نویسنده آن توانسته است فرهنگ پیش از خود را تشخیص دهد، بنابراین با توجه به مشترکاتی که بین مسائل امروزی و قبل وجود دارد، خوانش این آثار به نویسنده کمک می‌کند تا با داستان‌ها همذات پنداری کند.

جمالی نوشته‌های کلاسیک را بخشی از هویت، فرهنگ و تاریخ یک جامعه دانست و اظهار داشت: آموزه‌های این کتاب‌ها تاریخ‌مصرف ندارد و ازآنجا که اغلب به مسائل اساسی انسانی پرداخته‌، برای تمام دوره‌ها و جوامع قابل بهره‌گیری است.

وی ادامه داد: در این نوشته‌ها، شخصیت‌ها، احساس‌ها، تجربه‌ها، ارزش‌ها و دیدگاه‌های بیان‌ شده را می‌توان در جامعه‌ی امروزی پیدا کرد و اگر دغدغه‌مند باشیم پرسش‌های مهمی برای‌مان پیش می‌آید که با پاسخ به آن‌ها بسیاری از گره‌های ذهنی‌مان باز خواهد شد.

این مدرس دانشگاه هم‌چنین خاطرنشان کرد: زمانی که متون کلاسیک را می‌خوانیم دگرگونی جوامع، انسان‌ها، اجتماع و نوع زندگی بشر از گذشته تاکنون را درک می‌کنیم و می‌توانیم مهارت اجتماعی خود را بهبود بخشیم.

جمالی گفت: خواندن کتاب‌های کلاسیک برای تمامی کسانی‌که سودای نویسندگی دارند بسیار الهام بخش است و حتی می‌تواند پایه و اساس نوشته‌های آن‌ها قرار گیرد، چرا که این متون تثبیت شده‌اند و به راحتی می‌توان از لحاظ قواعد نوشتن وحتی واژه‌های به کار گرفته به آن‌ها استناد کرد.

وی هم‌چنین در زمینه‌ی ادبیات تخیلی گفت: با مطالعه‌ی این کتاب‌ها می‌توانید با ویژگی‌های داستان‌های تخیلی و دنیای رمزآلود نویسنده‌ها آشنا شوید.

جمالی در ادامه این نشست تعدادی از کتاب‌های کلاسیک جهانی از جمله «آدمک چوبی اثر کارلو کوکودی»، «زنان کوچک» اثر لوییزا می الکات، «آلیس درسرزمین عجایب» اثر چارلز لاتویج دادسون، «غول بزرگ مهربان»، «چارلی و کارخانه شکلات‌سازی»، «آقای روباه شگفت‌انگیز» آثار رولد دال و «باغ مخفی» اثر فرانسیس هاجسن برنت و… را به اعضای انجمن معرفی کرد.

عاطفه جمالی، دارای دکترای زبان و ادبیات فارسی و عضو هیات علمی دانشگاه هرمزگان است که در اولین جلسه‌ی انجمن ادبی اعضای نوجوان کانون در مجمتع فرهنگی هنری آفرینش بندرعباس حضور یافت.

گفتنی است؛ انجمن ادبی اعضای کانون هر ماه با حضور اعضای ادبی مراکز پنج‌گانه بندرعباس در محل مجتمع فرهنگی هنری آفرینش واقع در خیابان آیت‌ا… غفاری برگزار می‌شود.

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »

تقویت همبستگی داخلی و عدم اعتماد به دشمن باید در اولویت قرار گیرد

هرمزبان –
امام جمعه کیش بر لزوم وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: باید به دشمن بی‌اعتماد بود و حضور مردم در تجمعات با صلابت ادامه یابد. وی همچنین بر اعتماد به مسئولان نظامی، سیاسی و دولتمردان و عدم توجه به القائات دشمنان تأکید کرد.

ادامه خبر »

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »