شورای نگهبان باید قوی و همیشگی باشد

رخدادهای12 شهریور 63

چکیده:

امام خمینی: شورای نگهبان روی مواضع اسلام قاطع بایستد.

 

سرنشینان هواپیمای ربوده شده ایران سرانجام تحویل صلیب سرخ جهانی شدند.

 

خلبان خدمه و مسافرین هواپیمای ربوده شده رسما اعلام کردند با هواپیمای بیگانه عازم میهن اسلامی نخواهند شد.

 

آیت الله خامنه ای: گرفتاری های کارمندان و بخصوص معلمین باید هرچه زودتر رفع شود.

 

موسوی: دولت خدمتگزار محرومین است.

 

امام خمینی: من با نهاد شورای نگهبان صددرصد موافقم و عقیده ام هست که باید قوی و همیشگی باشد

فقها و حقوقدانان شورای نگهبان قانون اساسی با امام خمینی دیدار کردند.

امام در این دیدار فرمودند: تشریفات حوزه های روحانیت است دارد زیاد می شود. وقتی تشریفات زیاد شد، محتوا کنار می رود. وقتی ساختمان ها و ماشین ها و دم و دستگاه ها زیاد شد، موجب می شود بنیه فقهی اسلام صدمه ببیند، یعنی با این بساطها نمی شود شیخ مرتضی و صاحب جواهر تحویل جامعه داد. این موجب نگرانی است و واقعاً نمی دانم با این وضع چه کنم. این تشریفات اسباب آن می شود که روحانیت شکست بخورد. زندگی صاحب جواهر را با زندگی روحانیون امروز که بسنجیم، خوب می فهمیم که چه ضربه ای به دست خودمان به خودمان می زنیم.

امام افزودند: یک قصه هم قصه بعضی ائمه جمعه و بعضی از علمای بلاد است که با دخالت های بی مورد خود در امور دولت، اسباب این می شوند که مردم از آنها کنار گیرند. اگر مردم از روحانیون کنار گیرند، موجب می شود که روحانیون شکست بخورند و اگر روحانیون شکست بخورند، جمهوری اسلامی شکست می خورد. این مطلب را بارها گفته ام که روحانیون باید وضعی ارشادی داشته باشند، نه این که بخواهند حکومت کنند. کاری نباید بکنیم که مردم بگویند اینها دستشان به جایی نمی رسید، حالا که رسید دیدید این طور شدند. استبداد دینی خود تهمتی است که از کنارش نباید گذشت، رادیوها مرتب از آن سخن می گویند و ما را به خودکامگی متهم می کنند. روحانیون نباید کاری کنند که شاهد دست دشمن بدهند. دخالت ما باید نهی از منکر و امر به معروف باشد، والا به استاندار بگوییم تو باید این کار را بکنی، والا بگوییم از این جا برو، این اولاً تضعیف دولت است و از آن گذشته موجب می شود که مردم از روحانیون متنفر شوند. این موضوعات را باید کاملاً در نظر داشته باشیم.

امام در ادامه تاکید فرمودند: من با نهاد شورای نگهبان صددرصد موافقم و عقیده ام هست که باید قوی و همیشگی باشد، ولی حفظ شورا مقداری به دست خود شماست. برخورد شما باید به صورتی باشد که در آینده هم به این شورا صدمه نخورد. شما روی مواضع اسلام قاطع بایستید، ولی به صورتی نباشد که انتزاع شود شما در همه جا دخالت می کنید. صحبت های شما باید به صورتی باشد که همه فکر کنند در محدوده قانونی خودتان عمل می کنید، نه یک قدم زیاد و نه یک قدم کم. در همان محل قانونی وقوف کنید، نه یک کلمه این طرف و نه یک کلمه آن طرف. گاهی ملاحظه می کنید که مصالح اسلامی اقتضا می کند که به عناوین ثانوی عمل کنید. به آن عمل کنید.(1)

 

 ممانعت عراق از تحویل هواپیمای ربوده شده به ایران

هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران طی اطلاعیه ای اعلام کرد با تلاش هواپیمایی کشوری جمهوری اسلامی ایران و وزارت امور خارجه، رژیم صهیونیستی عراق تحت فشار افکار عمومی ناچار تسلیم شده و با اعزام مسافرین و خدمه به ایران موافقت نموده است. لیکن خلبان و کارکنان پرواز رسما اعلام کرده اند از آنجا که طبق موازین بین المللی لازم است هواپیما به آنان تحویل داده شود با هواپیمای بیگانه عازم میهن اسلامی نخواهند شد.

بر اساس این گزارش ممانعت خلبان و کادر پرواز و تمایل مسافرین به همراهی با خلبان موجب شده است تا عراق همچنان به اتلاف وقت و ترفندهای تبلیغاتی ادامه داده و عدم پایبندی خود را به تعهدات بین المللی به اثبات رسانده است. آخرین اخبار و گزارش ها نیز حاکیست مسافرین و خدمه پرواز همگی سالم هستند و در اختیار صلیب سرخ قرار دارند.(2)

 

دیدار معلمان با رئیس جمهور

در چهارمین روز از هفته تعلیم و تربیت گروهی از اعضای انجمن اسلامی معلمان با رئیس جمهور کشورمان دیدار کردند.

آیت الله خامنه ای در این دیدار گفت: جامعه معلمین یک جامعه محروم است از قبل از انقلاب محروم بوده الان نیز انقلاب مع الاسف نتوانسته است این قشر برگزیده و بسیار سازنده را از لحاظ تمتع کامیاب سازد.

رئیس جمهور با اشاره به خطراتی که سهل انگاری جامعه معلمین برای جامعه دارد گفت: یکی از دستگاه های دولتی که سهل انگاری آن در جامعه فاجعه بوجود می آورد دستگاه آموزش و پرورش است. آیت الله خامنه ای تاکید کرد: نظام ما یک نظام فرهنگی است و ما اصالت را در نهایت به مسائل فرهنگی می دهیم. انقلاب ما نیز یک انقلاب فرهنگی است و با معیارهای مادی اصلا قابل اندازه گیری نیست.(3)

 

تشکر دولت از حمایت های آیت الله منتظری

 هیئت دولت صبح دیروز به ریاست آقای موسوی نخست وزیر تشکیل جلسه داد. در این جلسه آقای موسوی با اشاره به ملاقات اخیر خود با آیت الله منتظری از حمایت و تذکرات سازنده ایشان به دولت تشکر و تاکید کرد که دولت خدمتگذار محرومین است.

آقای موسوی گفت: لازم است آقایان وزرا مستقیما به امر رسیدگی به مشکلات مردم و پیگیری در زمینه رسیدگی به افراد متختلف نظارت نمایند. در این جلسه همچنین آقای حبیبی وزیر دادگستری گزارشی از فعالیت های انجام شده با هماهنگی قوه قضائیه برای دور نگه داشتن نظام اجرایی کشور از هر گونه سوء استفاده را به دولت ارائه کرد.(4)

منابع:

1. کیهان، 12 شهریور 63، ص 3
2. اطلاعات، 12 شهریور 63، ص 2
3. کیهان، 12 شهریور 63، ص 1و2
4. جمهوری اسلامی، 12 شهریور 63، ص 12

انتهای متن/

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

بندرلنگه؛ تجلی همبستگی در اجتماع شهدای گمنام با ابتکار «مشت‌های گره‌کرده»

هرمزبان –
بندرلنگه شاهد برگزاری پویش «مشت‌های گره‌کرده» بود که به منظور تجلیل از شهدای گمنام برگزار شد. این برنامه به عنوان نمادی از همبستگی و اتحاد در جامعه، با حضور مردم و مسئولان محلی برگزار گردید. هدف از این پویش، یادآوری فداکاری‌های شهدا و تقویت روحیه همدلی در میان شهروندان بود.

ادامه خبر »

عاشورا، سرچشمه انگیزه ملت ایران در عرصه مقاومت است

هرمزبان – نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس با تأکید بر شرایط منطقه و تحولات جاری، بیان کرد که ملت ایران در عرصه‌های مختلف، فرهنگ عاشورا را به عنوان پشتوانه‌ای برای ایستادگی و مقاومت خود انتخاب کرده است. وی افزود که این روحیه در مقاطع حساس تاریخی، نقش مهمی در حفظ انسجام و قدرت ملی ایفا کرده است.

ادامه خبر »

ایران به فراتر از دکترین پدافندی رسیده است/ واکنش به هر اقدام، تمامی جبهه مقابل را شامل می‌شود

هرمزبان – آیت‌الله عبادی‌زاده تغییر رویکرد دفاعی جمهوری اسلامی را از حالت پدافندی به آفندی اعلام کرد. وی همچنین به شکل‌گیری وحدت در جبهه مقاومت اشاره کرد و هشدار داد که هر اقدام از سوی بازیگران جبهه مقابل با واکنش گسترده‌ای از سوی ایران مواجه خواهد شد.

ادامه خبر »

فرمانداری‌های قشم و سیریک: ادعای اصابت پرتابه به قایق‌های صیادی نادرست است

هرمزبان –
گروهی از صیادان سیریک اعلام کردند که دو فروند قایق صیادی در آب‌های نزدیک جزیره لارک مورد اصابت پرتابه قرار گرفته‌اند. با این حال، فرمانداری‌های سیریک و قشم هنوز این خبر را تأیید نکرده‌اند.

ادامه خبر »

محرم، فرصتی برای خودسازی و تجدید پیمان با اصول توحیدی

هرمزبان – امام‌جمعه میناب، ماه محرم را نه تنها زمان عزاداری، بلکه فرصتی برای افزایش بصیرت و بازگشت به آموزه‌های اهل‌بیت (ع) عنوان کرد. وی همچنین پیشنهاد داد که روز پنجم محرم به نام شاعر بزرگ میناب نام‌گذاری شود.

ادامه خبر »

آسیب‌دیدگی ۲۱۶ قایق صیادی در قشم در خلال جنگ تحمیلی رمضان

هرمزبان – فرماندار قشم اعلام کرد که در جریان جنگ تحمیلی رمضان، ۲۱۶ فروند شناور صیادی این شهرستان آسیب دیده‌اند. وی افزود که این شناورها در چند نوبت در اسکله‌های مختلف جزیره مورد حمله قرار گرفته‌اند.

ادامه خبر »

تقویت همبستگی داخلی و عدم اعتماد به دشمن باید در اولویت قرار گیرد

هرمزبان –
امام جمعه کیش بر لزوم وحدت و انسجام داخلی تأکید کرد و گفت: باید به دشمن بی‌اعتماد بود و حضور مردم در تجمعات با صلابت ادامه یابد. وی همچنین بر اعتماد به مسئولان نظامی، سیاسی و دولتمردان و عدم توجه به القائات دشمنان تأکید کرد.

ادامه خبر »

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »