با توجه به توصیه رهبری اجرای سند ۲۰۳۰ متوقف شد/ از کناره‌گیری جهانگیری به نفع روحانی بی‌خبرم

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمدباقر نوبخت، سخنگوی دولت در ابتدای نشست خبری خود به فرمایشات مقام معظم رهبری در هفته گذشته اشاره کرد و گفت: ایشان از جایگاه نظارت عالی، مجریان را به کار درست توصیه می فرمایند، در ارتباط با سند 2030 یونسکو، توصیه ای فرمودند و با توجه به اینکه نظرات ایشان مورد اهتمام دولت است، پیگیری لازم صورت گرفت و تا تبیین جزئیات و رفع ابهامات، اجرای این سند متوقف شد.

وی ادامه دداد: ولی نکته ای که با توجه به درستی بحث مقام معظم رهبری قابل توجه بود، سوءاستفاده غیرمعمول برخی که تخصص و هنرشان استفاده از بیانیات و سیاستها و جهت‌گیری های مقام معظم رهبری است، حتی مسایل مربوط به ایشان را تحریف کردند. این اشخاص شروع کردند نکاتی را ترویج دادند که قطعا حرفهای نادرستی است. شبنامه هایی دیده شد که در آن نوشته اند دولت سندی را مخفیانه و بدون ارجاع به مجلس امضا کرده و در آن سند، خودارضایی کودکان 1 تا 4 سال توصیه شده است.

نوبخت در ادامه گفت: دولت همواره در جهت تبیین مسایل کلی نظام خود را مسئول می بیند، باید گفت این اتهام به دولت و حتی نظام است که القا می کند بعد از 38 سال به گونه ای نظام جهتگیری می کند که اسناد غیردینی را امضا می کند. از رسانه ها به خصوص رسانه ملی می خواهم مطلب اینجانب را منعکس کند تا تشویشی که برای افراد متدین به وجود آمده، رفع شود.

وی در مقام تشریح سند 2030 گفت: از لحاظ حقوقی آنچه در مجامع جهانی مانند یونسکو مطرح می شود، ممکن است قرارداد و پیمان نامه یا اعلامیه باشد. امضای قرارداد را باید مجلس تصویب کند ولی این سند یک پیمان نامه و قرارداد نیست، بلکه یک اعلامیه است. کسی نمی تواند امضای یکی از مقامات جمهوری اسلامی ایران را پای این سند نشان دهد. این سند یک بیانیه و چهارچوب عملی برای آموزش است. یعنی از لحاظ حقوقی، هیچ الزامی برای کشورهایی که این بیانیه را شنیدند و در آن جلسه شرکت داشتند، ایجاد نمی کند. بیانیه ها در اجلاسها قرائت می شود و کسی آن را امضا نمی کند. اگر هم کسی با آن مخالف است، حق دارد "تحفظ" خود را اعلام کند. در اجلاس "اینچه ئون" که این بیانیه مطرح شد، هیچ کشوری جز جمهوری اسلامی ایران اعتراض نکرد. وزیر آموزش و پرورش جمهوری اسلامی ایران، نسبت به اعلام تحفظ، نکاتی را بیان کرد که در اجلاس ثبت شد.

 

دولت در اجلاس یونسکو اعتراض کرد

سخنگوی دولت با اشاره به اینکه باید تکلیف دولت روشن شود که در مجامع جهانی و سازمانهایی مانند یونسکو عضو شویم یا نه، توضیح داد: وزیر جمهوری اسلامی ایران سخنرانی کرد و گفت جمهوری اسلامی ایران خود را متعهد به بخشهایی از چهارچوب اقدام آموزشی 2030 که به هر شکلی در تعارض با مقررات و اولویتهای ملی، باورهای دینی و ارزشهای فرهنگی جامعه ایرانی، تفسیر و تعبیر شود، نمی داند.

وی با اشاره به اینکه تنها کشوری که موضعگیری کرد، جمهوری اسلامی ایران بود، گفت: اعتراض ما در ساعت 9 و 59 دقیقه صبح روز چهارشنبه 13 آبان 1394 مطابق با 4 نوامبر 2015 در سایت رسمی سازمان یونسکو درج شده. دیگر دولت باید چه کاری می کرد که نکرده؟ آیا باید در مجامع عضو شویم یا منزوی شویم؟ آیا قرار است عضو شویم ولی منفعل باشیم؟ بهتر است در مجامع جهان حضور داشته باشیم ولی هر جا با فرهنگ و ارزشهای ما مسئله ای مغایرت داشت، فعالانه بیان کنیم. اگر کسی سندی مبنی بر تایید یا سکوت ما وجود دارد، اعلام کند. دولت را انسانهای متدین که با فرهنگ و هویت ایرانی عجین هستند، می سازند. چطور در این شبنامه ها می گویند ما در مدارس به معلمان می گوییم این مسایل را اجرا کنید؟ دولت کاملا متوجه هنجارهای مذهبی و دینی است.

 

برابری آموزشی یعنی همه فرزندان ملت درس بخوانند

نوبخت با بیان اینکه محتوای آموزشی این سند مشخص است، گفت: از سال 1990 برنامه آموزش برای همه در یونسکو دنبال می شود. در آغاز قرن بیست و یکم اهداف توسعه پایدار هزاره مورد تصویب همه کشورها قرار گرفته است. در هدف چهارم برنامه اهداف هزاره، تضمین آموزش باکیفیت، برابر و فراگیر و ترویج فرصتهای یادگیری مادم العمر برای همه مشخص شده است. سئوال اینجاست ما با این هدف مخالفیم یا موافق؟ ما نه طالبیم نه داعش. آیا جمهوری اسلامی ایران باید با آموزش برابر و فراگیر مخالفت کند؟ فرض کنیم منظور آنها از آموزش برابر، مسایل خاصی باشد، ما اعتراض خود را درباره مغایرتهای احتمالی این برنامه با آموزه های شرعی و فرهنگ ایرانی بیان کرده ایم.

بدون فهم سند برای روحانیت معظم دغدغه درست کردند

نوبخت با اشاره به اینکه برخی بدون فهم این سند، دغدغه برای روحانیت معظم کشور فراهم کرده اند، گفت: شاید برخی متدینین در روستاها، حرفهای یک جانبه را می شنوند که گفته می شود دولت در مقابل غربیها زانو زده و این سند را اجرا کرده، نگران می شوند. انتخابات پس فردا تمام می شود و همه از نظر ملت ایران متابعت می کنند، ولی زخمی که در دل دیندار مردم زده می شود، به این زودی التیام پیدا نمی کند. اینطور فضا را آلوده کردن و سخنانی از این دست، مشی تکفیری است. با احساسات پاک مردم اینطور رفتار نکنید. این مسئله انتخاباتی نیست. این سند را که می شود خیلی ساده راستی آزمایی کرد، باید رفع نگرانی از مردم کنیم.

نوبخت در پاسخ به سوالی که آیا امروز جهانگیری به نفع روحانی کناره گیری می‌کند؟ گفت: به عنوان سخنگوی دولت از این موضوع خبر ندارم.

ادامه دارد…

محصولات فروشگاه هرمزبان

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

نشست مدیرعامل فولاد کاوه با فرماندهان بسیج صنایع استان هرمزگان

هرمزبان –
مدیرعامل شرکت فولاد کاوه جنوب کیش در دیدار با فرماندهان پایگاه‌های مقاومت بسیج صنایع هرمزگان، بر اهمیت بسیج در افزایش بهره‌وری، تقویت روحیه جهادی و حفظ دستاوردهای تولیدی در صنعت فولاد تأکید کرد.

ادامه خبر »

برگزاری دومین جلسه گروه زن و خانواده؛ تمرکز بر تقویت جایگاه بانوان با رویکرد محتوایی

هرمزبان –

دومین جلسه گروه زن و خانواده با محوریت ارتقای بانوان و تأکید بر مبانی محتوایی برگزار شد. این جلسه به بررسی راهکارهای بهبود وضعیت زنان در جامعه پرداخت و بر اهمیت توجه به محتوای برنامه‌ها تأکید شد.

ادامه خبر »

صیادان هرمزگان از ورود به تنگه هرمز پرهیز کنند

هرمزبان – اتحادیه شرکت‌های تعاونی صیادان هرمزگان در اطلاعیه‌ای از صیادان استان خواست تا به نکات ایمنی و دستورالعمل‌های اعلام‌شده توجه کنند. این اتحادیه همچنین از صیادان خواست تا زمان اطلاع‌رسانی مجدد، از تردد در تنگه هرمز و خروج از محدوده تعیین‌شده خودداری نمایند.

ادامه خبر »

تحقیقات قضایی درباره حمله به تأسیسات آب شرب سیریک در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردید

هرمزبان – رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد که حمله به تأسیسات آب شرب شهرستان سیریک به عنوان جنایت جنگی شناخته شده و پیگیری‌های قضایی در مراجع داخلی و بین‌المللی آغاز گردیده است.

ادامه خبر »

بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند ایرانی در صندوق اعتباری هنر ثبت‌نام کرده‌اند

هرمزبان – مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل صندوق اعتباری هنر اعلام کرد که بیش از ۱۰۰ هزار هنرمند در کشور به عضویت این صندوق درآمده‌اند. وی افزود که نیمی از این هنرمندان از مزایای بیمه تکمیلی بهره‌مند هستند.

ادامه خبر »

راهپیمایی حمایت از میدان در شهرستان هشتبند هرمزگان

هرمزبان –

مردم بخش توکهور و هشتبندی هرمزگان با برگزاری راهپیمایی حماسی، حمایت خود را از نظام اسلامی و اقدامات نیروهای مسلح اعلام کردند. این تجمع در شرایط گرمای هوا برگزار شد و نشان‌دهنده عزم و اراده مردم در حفظ سنگر خیابان‌ها بود.

ادامه خبر »

حمله آمریکا به زیرساخت‌های اساسی تأمین آب شرب مردم سیریک

هرمزبان –
حمله‌ای به زیرساخت‌های آب شرب در سیریک به دست نیروهای آمریکایی انجام شد. این اقدام باعث ایجاد مشکلات جدی برای تأمین آب سالم برای ساکنان منطقه شده است. مسئولان محلی نسبت به عواقب این حمله هشدار داده و خواستار رسیدگی فوری به وضعیت موجود هستند.

ادامه خبر »

بندرعباس؛ گرفتار قیمت‌های سرسام‌آور اجاره مسکن

هرمزبان –

افزایش چشمگیر اجاره‌بها و ودیعه مسکن در بندرعباس، مشکلات جدی معیشتی برای بسیاری از خانواده‌ها به وجود آورده است. این وضعیت فشار زیادی به توان اقتصادی مستأجران وارد کرده و همچنین بر آرامش و ثبات اجتماعی تأثیر گذاشته است.

ادامه خبر »

لنج باری در دریای عمان مورد حمله قرار گرفت

هرمزبان – فرماندار شهرستان سیریک در هرمزگان اعلام کرد که یک لنج باری حامل کالاهای اساسی در دریای عمان هدف حمله قرار گرفته و غرق شده است. وی افزود که محموله این لنج به طور کامل از بین رفته، اما پنج خدمه آن با کمک شناورهای عبوری نجات یافته‌اند.

ادامه خبر »

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان به منظور تقویت توانمندی‌های جامعه برگزار شد

هرمزبان –

دوره‌های آموزشی امداد و نجات در روستاهای رودان برگزار شد. هدف از این دوره‌ها، توانمندسازی جامعه محلی و ارتقای مهارت‌های امدادی افراد است. این برنامه به منظور افزایش آمادگی در برابر حوادث و بهبود پاسخگویی در شرایط اضطراری طراحی شده است.

ادامه خبر »