ماجرای ملاقات شبانه رهبری و هاشمی با امام

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان به نقل از تسنیم، نخستین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران یک سال پس از پیروزی انقلاب در 5 بهمن 13588 برگزار شد وظیفه برگزاری این انتخابات با استعفای دولت موقت مهدی بازرگان بر عهده شورای انقلاب بود.

در کتاب روایتی از زندگی و زمانه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به کوشش جعفر شیر‌علی‌نیا درباره چگونگی جمع‌بندی حزب جمهوری اسلامی درباره معرفی نامزد نخستین انتخابات ریاست جمهوری آمده است.

*در تدارک ریاست جمهوری بهشتی

آقای خامنه‌ای و همفکرانش در حزب جمهوری اسلامی گزینه‌ای بهتر از دکتر بهشتی برای ریاست جمهوری نیافتند. امام از مدت‌ها پیش گفته بود اعتقادی به حضور روحانیون در مسئولیت‌های اجرایی کشور ندارد.

آقای خامنه‌ای: «خدمت امام رفتیم، برای اینکه یکی از بزرگان بین خودمان را به عنوان رئیس جمهور به امام معرفی کنیم تا امام ایشان را قبول کنند و ما بیاییم ایشان را در حزب جمهوری اسلامی به عنوان رئیس جمهور مطرح کنیم.»

هاشمی رفسنجانی این دیدار را اینگونه روایت کرده است؛ «حزب، شهید بهشتی را نامزد کرده بود و ما همه برنامه‌هایمان را با محوریت ایشان تنظیم کرده بودیم. بالاخره با پشت هم اندازی‌هایی که شد، شهید بهشتی را حذف کردند. این‌قدر برای ما مهم بود که من و آیت‌الله خامنه‌ای شبانه از تهران به قم رفتیم. امام معمولاً آخر شب کسی را نمی‌پذیرفتند. نمی‌خواستند وقت بدهند. امام در اندرونی بودند و ما در بیرونی بودیم. آن زمان امام در منزل آقای یزدی بودند. امام بلند شدند و به راهرو آمدند و وسط دو اتاق نشستند. ما 2 نفر هم به راهرو رفتیم. شاید امام از قبل موضع داشتند و می‌خواستند قضیه را اینگونه به ما بفهمانند. جدی نگرفتند که مثلاً به اتاق ما بیایند و ما را به اتاق خودشان ببرند. می‌دانستند که ما برای چه چیزی آمده‌ایم. ما به امام اصرار کردیم نظرات خودمان را و اوضاع را گفتیم. ایشان نپذیرفتند. هرچه گفتیم، نپذیرفتند. برای ما سنگین بود. ما امام را دوست می‌داشتیم. ارادت می‌داشتیم، تابع بودیم و ولایت را با جانمان قبول کرده بودیم. گفتیم ما تسلیم هستیم ولی بدانید مشکل خواهیم داشت. شما به اندازه ما آقای بنی‌صدر و آیت‌الله بهشتی را نمی‌شناسید. آن موقع علیه شهید بهشتی خیلی تبلیغات بد شده بود، می‌گفتند انحصار طلب است. هر تهمتی که داشتند به ایشان می‌زدند. با این همه تبلیغاتی که شده بود امام هم نگران بودند.»دکتر بهشتی با کاندیداتوری در اولین انتخابات ریاست جمهوری مخالف بود اما گزینه اصلی حزب جمهوری، جامعه روحانیت و جامعه مدرسین بود، شبی هم که آقای خامنه‌ای و هاشمی به دیدار امام رفتند بهشتی مطلع نبود و می‌گفت اگر می‌دانستم می‌گفتم نروند.

* نامزدی جلال‌الدین فارسی

پس از مخالفت امام با نامزدی بهشتی، اعضای حزب جمهوری اسلامی بر کاندیداتوری جلال‌الدین فارسی توقف کردند. هاشمی رفسنجانی: «وقتی بنا شد که روحانی نباشد، ما برای جایگزینی شهید بهشتی آن هم غیر روحانی در حزب بحث کردیم و شورای مرکزی ما به آقای فارسی رأی داد. به نظرم مایه‌ام گذاشتیم. آیت‌الله خامنه‌ای آن موقع فرمودند: «اگر آقای فارسی انتخاب نشود، انقلاب آسیب می‌بیند.» فکر می‌کنم این حرف در روزنامه تیتر شده بود، البته منظور ایشان این شخص نبود. هاشمی رفسنجانی
 
جلال‌الدین فارسی نخستین نامزد حزب جمهوری اسلامی که مجبور به کناره‌گیری شد

منظور ایشان این بود که جریان در مسیر غلط می‌افتد. فرصت زیادی به انتخابات نماینده بود اما معتقد بودند اگر خوب تبلیغ کنند فارسی رأی می‌آورد اما وقتی گفتند آقای فارسی ایرانی‌الاصل نیست. امام با کاندیداتوری او هم مخالفت کرد، امام معتقد بود در اولین انتخابات ریاست جمهوری اسلامی نباید هیچ شبهه‌ای باشد. به فارسی هم گفته بود برایشان فرق نمی‌کند شما رئیس جمهور شوید یا بنی‌صدر. فارسی پذیرفت و انصراف داد. اما هاشمی نمی‌پذیرفت و می‌گفت حزب و جامعه مدرسین شما را کاندیدا کرده و آنها باید نظر بدهند.

جلال‌الدین فارسی در لبنان با طیف امام موسی صدر و شهید چمران مخالفت‌های شدیدی داشت و احمد خمینی از دوستان نزدیک چمران بود و برخی او را متهم کردند که در حذف فارسی از انتخابات نقش داشته است.
 امام در نامه‌ای به جامعه مدرسین نوشت: «جناب آقای جلال‌الدین فارسی، با آنکه شخص شایسته‌ای است؛ لکن ایرانی‌الاصل نیستند. آقایان مدرسین قم این مطلب را اعلام کنند، ایشان نمی‌توانند رئیس جمهور شوند، خود ایشان هم بنا شد انصرافشان را اعلام کنند. ضمناً آقایان بدانند احمد به من خیانت نمی‌کند و مورد وثوق من است. اگر مطلبی از من نقل کرد خلاف نمی‌گوید.» پرونده حزب جمهوری برای حضور در انتخابات بسته شد.»
* حمایت جامعه روحانیت مبارز، بنی‌صدر بنی صدر 
ابوالحسن بنی‌صدر

 پس از مخالفت امام با کاندیداتوری بهشتی، اغلب اعضای شورای مرکزی روحانیت جامعه مبارز به ریاست جمهوری تمایل داشتند. فضل‌الله محلاتی می‌گوید: «در رأی‌گیری شورای مرکزی جامعه روحانیت برای کاندیدای مورد نظرشان جز رأی بهشتی که به حبیبی رأی دادند 19 نفر به بنی‌صدر رأی دادند؛» فضل‌الله محلاتی می‌گوید: «در جواب انتقادهای آقای خامنه‌ای به همفکرانش، از بنی‌صدر می‌گفتیم اگر بنی‌صدر بد بود چرا قبلاً علیه او موضع نگرفتید؟! بهشتی خیلی تلاش کرد تا اعضای جامعه روحانیت را از رأی دادن به بنی‌صدر منصرف کند اما موفق نشد، بهشتی می‌گوید امام گفته رئیس جمهور روحانی نباشد و ما 5 نفرمان روحانی هستیم و دایه ریاست جمهوری نداریم. نگران آسیب انقلاب هستیم.»

/

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

یک نظر

  1. بنی‌صدر یادت بخیر
    هرمزبان سپاس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »