گردشگری پایدار گلستان نیازمند تغییر نگرش است

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان به نقل از خبرنگار مهر، علی نجفی نژاد صبح چهارشنبه در همایش بین المللی توسعه گردشگری مبتنی بر ظرفیت فرهنگی اقوام اظهار کرد: امروزه گردشگری به عنوان یک صنعت با گردش مالی و حجم سرمایه‌گذاری چشمگیر و همچنین یک پدیده فرهنگی و اجتماعی که در مسیر جهانی شدن است، مرزهای کشورها، قاره‌ها را در نوردیده است.

وی با بیان اینکه در پرتو گسترش گردشگری فضایی در آینده احتمال در نوددیده شدن سیارات هم وجود دارد، افزود: ضرورت برنامه ریزی برای توسعه گردشگری و درک اهمیت آن باعث شد مجمع عمومی سازمان ملل سال ۲۰۱۷ میلادی را به‌عنوان سال جهانی «گردشگری پایدار ابزاری برای توسعه» نام‌گذاری کند.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ادامه داد: این نام‌گذاری از یکسو بر اجماع جهانی برای توسعه گردشگری و نفع‌بری متقابل همه مردم جهان و از سوی دیگر، درک الزامات «پایداری» در این مسیر تاکید دارد.

وی اضافه کرد: این رویکرد با میثاق جهانی مصوب برای سال ۲۰۳۰ در قالب اهداف توسعه پایدار هم راستا است و به موجب آن، گردشگری در سه گروه از اهداف توسعه پایدار شامل «رشد اقتصادی مداوم، پایدار و همه جانبه اشتغال‌زایی کامل و کارآمد و ایجاد مشاغل معقول جهت همگان»، «تولید و مصرف پایدار» و «حفظ و استفاده پایدار از اقیانوس‌ها، دریاها و منابع دریایی جهت توسعه پایدار» استلزام یافته است.

نجفی نژاد تاکید کرد: بنابراین، بر همه دست‌اندرکاران و ذینفعان واجب است که با رویکرد سیستمی به همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و زیست‌محیطی این پدیده جهان‌گستر بپردازند. منافع و مزیت‌های کوتاه مدت و بلندمدت را در کنار عوارض و پیامدهای نابسود احتمالی آن برآورد کنند و با رویکردی راهبردی و آینده نگر بکوشند ضمن بهره برداری از قوت‌ها و فرصت‌های موجود و آتی در عرصه گردشگری، ضعف‌ها و تهدیدهای حال و آینده را کاهش داده و یا مرتفع سازند.

تاکید بر ظرفیت سازی گردشگری در بلندمدت

وی با تاکید بر اینکه این مهم، نیازمند ظرفیت‌سازی در بلندمدت است، تصریح کرد: گردشگری پایدار ضمن بهره‌مند کردن نسل کنونی از مزایا و منافع چندگانه گردشگری، نفع بری نسل‌های آتی را برای بهره‌مندی از موهبت‌ها و منابع به خطر نمی‌اندازد و پاسدار فرهنگ و ارزش‌های جوامع  بوده و با محیط زیست سازگار است.

وی خاطرنشان کرد: در واقع گردشگری پایدار با نفع‌رسانی متوازن از طریق کارآفرینی و تحریک اقتصاد محلی به مدد رونق‌بخشی به کسب ‌و کارهای سنتی و همچنین زایش کسب ‌و کارهای جدید، توسعه اجتماعی عادلانه را تسهیل می‌کند.

وی بیان کرد: گردشگری پایدار دغدغه‌ی «رشد اقتصادی پایدار و فراگیر، شمول اجتماعی، کاهش فقر و اشتغال، بهره‌وری منابع، تغییرات اقلیمی و حفاظت از محیط زیست، ارزش‌های فرهنگی، میراث و تنوع و درک مشترک، صلح و امنیت» را دارد.

رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان همچنین گفت: در واقع توسعه گردشگری پایدار خطر تهدیدها و مخاطرات ضمنی یا تلویحی گردشگری نظیر تخریب محیط زیست، تهدید میراث فرهنگی از طریق انتقال شبیخون‌وار و ضمنی ارزش‌های فرهنگی همراه با گردشگران، تمرکز غیرآمایشی سرمایه‌گذاری در مناطق گردشگرپذیر، وابستگی شکننده اقتصادی جوامع به درآمدهای ناپایدار و نوسان‌پذیر و نظایر آن را کاهش می دهد.

تاکید بر تغییر نگرش و ذهنیت‌ها

وی از گردشگری پایدار به عنوان گردشگری مسئولانه نام برد و افزود: در پی ترویج گونه‌های گردشگری همانند بوم‌گردی، گردشگری قومی، گردشگری مبتنی بر طبیعت، گردشگری اصیل، گردشگری فرهنگی و… تحقق گردشگری پایدار بیش از همه چیز، نیازمند تغییر بینش ها و نگرش‌ها به گردشگری و توسعه فرهنگ گردشگری پایدارگرا از طریق آموزش، اطلاع‌رسانی و آگاهی‌بخشی عمومی به ویژه به مدد رسانه‌های جدید با ماهیت «شبکه‌سازی اجتماعی» است.

وی افزود: همایش بین‌المللی «توسعه گردشگری پایدار مبتنی بر ظرفیت فرهنگی اقوام» که با محوریت دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان گلستان، با همکاری موسسات و سازمان‌های متعددی طرح ریزی و اجرایی شده است؛ نمونه‌ای از اقدام مشترک برای تحقق گردشگری پایدار در راستای سیاست اقتصاد مقاومتی و الگوی پیشرفت اسلامی ایرانی به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: این همایش تاکید ویژه‌ای به ظرفیت‌های فرهنگی اقوام و جوامع محلی به عنوان مقتضیات و ملزومات توسعه پایدار در کنار توجه به ظرفیت و جاذبه ارزشمند در حوزه گردشگری دارد.

به گفته نجفی نژاد امید است یافته‌های ارائه شده در قالب مقالات و نیز گفتمان شکل‌گرفته در فرآیند طراحی و اجرای این همایش، دست‌آورد ارزشمندی را برای برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاری، فرهنگ‌سازی و مدیریت امور گردشگری را در پی داشته باشد.

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

هرمزبان

اخبار دیگر رسانه ها صرفاً به منظور آگاهی رسانی منتشر شده و نظرات بیان شده در آنها، الزاماً بیانگر دیدگاه های هرمزبان نیست. پایگاه خبری هرمزبان وابسته به هیچ نهاد و سازمانی نیست و با هزینه های شخصی اداره می شود. این پایگاه دارای مجوز رسمی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و در چارچوب قانون مطبوعات و قوانین جاری کشور به اطلاع رسانی و فعالیت خبری می پردازد. صاحب امتیاز و مدیرمسئول: مهدی کمالی وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد.

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد.

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند.

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست.

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد.

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت.

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »