عطر مهر در پارلمان محلی/بندرعباس برای عدالت آموزشی خیز برداشت

ترسیم نقشه راه آموزش در بندرعباس با حضور مدیران ارشد

هرمزبان – در نشست علنی شورای اسلامی شهر بندرعباس با حضور مدیران آموزش و پرورش، نوسازی مدارس و شهرداری، چالش‌های زیرساختی، عدالت آموزشی و توسعه فضاهای فرهنگی بررسی شد. بهره‌برداری از ۱۳۵ مدرسه جدید، هوشمندسازی کلاس‌ها و رایگان شدن اتوبوس‌ها در هفته اول مهر از مهم‌ترین تصمیمات این جلسه بود.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان ، مصیب رجایی؛ جلسه علنی شورای اسلامی شهر بندرعباس با حضور دکتر منوچهر ضیایی، مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان، مهدی باوقار، مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، مهدی نوبانی، شهردار بندرعباس و اعضای شورا، نقشه راهی برای سال تحصیلی جدید و توسعه آموزش ترسیم کرد.

منوچهر ضیایی، مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان در این جلسه با اعلام آمادگی کامل برای آغاز سال تحصیلی، گفت: ۴۵۵ هزار و ۸۸۳ دانش‌آموز در ۳۶۰۰ مدرسه و ۱۶۶۱۰ کلاس درس تحصیل خواهند کرد که ۳۰۶۱۱ معلم وظیفه تعلیم آن‌ها را بر عهده دارند.

وی از ثبت‌نام ۹۲ درصد دانش‌آموزان پیش‌بینی‌شده خبر داد و افزود: ۴۱۵ هزار دانش‌آموز کتاب‌های درسی خود را دریافت کرده‌اند.

ضیایی با اشاره به کاهش نیاز به حق‌التدریس از ۵۰ هزار به ۳۰ هزار ساعت، عنوان کرد: این کمبود با جذب نیروهای غیرموظف، بازنشستگان و دانشجو-معلمان جبران می‌شود.

وی همچنین از بهره‌برداری ۱۳۵ مدرسه با ۵۰۰ کلاس درس در مهرماه و افزایش ۲.۵ برابری اعتبارات تعمیر و تجهیز خبر داد.

چالش‌های زیرساختی و درخواست همکاری

ضیایی با انتقاد از وضعیت سیستم‌های سرمایشی در ۴۰۰۰ کلاس درس و کمبود تجهیزات هنرستان‌ها، خواستار حمایت خیرین و نهادها شد.

وی هوشمندسازی ۱۱۶۰۰ کلاس درس را اولویت دانست و پیشنهاداتی نظیر ایجاد زمین‌های چمن مصنوعی، پایگاه‌های آموزشی و موزه معلم را برای همکاری با شهرداری مطرح کرد.

عدالت آموزشی، اولویت شورای شهر

حجت‌الاسلام عبدالرضا حیدری، رئیس شورای شهر بندرعباس نیز با تأکید بر عدالت آموزشی در مناطق کم‌برخوردار، گفت: تراکم بالای ۴۰ تا ۵۰ دانش‌آموز در کلاس‌ها قابل‌قبول نیست و بندرعباس به‌عنوان قطب اقتصادی باید مدارسی با فضای استاندارد داشته باشد.

وی از شهردار خواست با تسریع در بازگشایی بلوار امام حسین (ع)، ترافیک ایام مهر را کاهش دهد.

حیدری همچنین بر شفافیت منابع مسئولیت‌های اجتماعی تأکید کرد و افزود: منابع ۵۰ تا ۶۰ میلیارد تومانی باید مستقیماً به آموزش و پرورش اختصاص یابد تا به ساخت مدارس منجر شود.

افزایش سرانه آموزشی و معماری بومی

مهدی باوقار، مدیرکل نوسازی مدارس، از افزایش سرانه فضای آموزشی بندرعباس از ۳.۷ به ۴.۲ مترمربع طی دو سال خبر داد و گفت: هرمزگان در جذب خیرین مدرسه‌ساز رتبه اول کشور را کسب کرده است.

وی از تکمیل ۱۱ فضای آموزشی بزرگ‌مقیاس و افتتاح سه مدرسه دیگر تا پایان مهرماه خبر داد و خواستار همکاری شهرداری در محوطه‌سازی و نگهداری مدارس شد.

باوقار با اشاره به انتخاب هرمزگان به‌عنوان قطب معماری مدارس، افزود: طراحی بومی مدارس، هویت فرهنگی منطقه را احیا کرده و الگویی برای سیما و منظر شهری است.

تقدیر از عملکرد و پیشنهادات عملی

اعضای شورای شهر نیز با تقدیر از تلاش‌های صورت گرفته توسط مجموعه اداره کل آموزش و پرورش هرمزگان و همچنین اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان، خواستار رفع مشکلات شدند.

احمد کناری‌نژاد، نایب رئیس شورا با تقدیر از عملکرد نوسازی مدارس، خواستار برنامه‌ریزی مدون برای نگهداری مدارس در بافت‌های کم‌برخوردار شد و گفت: مدارس این مناطق با کمبود تجهیزات و فرسودگی مواجه‌اند و برنامه‌ریزی زمان‌بندی‌شده می‌تواند دغدغه‌ها را کاهش دهد.

وی با انتقاد از تجاری‌سازی برخی اماکن آموزشی، افزود: فضاهایی مانند درمانگاه و تعاونی فرهنگیان باید به کاربری آموزشی بازگردند.

کناری‌نژاد پیشنهاد تفاهم‌نامه‌ای برای استفاده از فضاهای آموزشی بلااستفاده در محلات کم‌برخوردار و احیای کانون غدیر را مطرح کرد و خواستار اعطای نشان خیرین برای تجلیل از حامیان آموزش شد.

وی همچنین دغدغه‌های شهروندان درباره هزینه‌های مدارس دولتی، تراکم کلاس‌ها و تغییرات مدیریتی را مطرح کرد و خواستار شفافیت در این موارد شد.

فریده عامری دیگر عضو شورا هم با قدردانی از معماری بومی مدارس، گفت: این طراحی فضاها را برای دانش‌آموزان جذاب کرده است.

وی با انتقاد از کمبود تجهیزات سرمایشی و سایبان در مدارس، افزود: گرمای شدید هرمزگان ایجاب می‌کند که کولرها تعویض و سایبان در حیاط‌ها نصب شود.

عامری با اشاره به تراکم بالای ۷۰۰ دانش‌آموز در هر شیفت در شهرک‌های اندیشه و نیایش، خواستار اولویت‌بندی ساخت مدارس جدید شد و پیشنهاد کرد زمین بلااستفاده مجاور مدرسه سایانی به فضای آموزشی باکیفیت تبدیل شود.

یعقوب دبیری‌نژاد با انتقاد از تراکم ۴۰ دانش‌آموزی در کلاس‌های بندرعباس، گفت: این وضعیت کیفیت آموزش را کاهش می‌دهد و باید از ظرفیت مدارسی مانند انرژی اتمی با ۱۷۰ دانش‌آموز به‌جای ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر بهتر استفاده شود.

وی خواستار شفافیت در هزینه‌کرد ۲۳.۸ میلیارد تومان عوارض تخصیص‌یافته به آموزش و پرورش شد و افزود: این مبلغ می‌تواند سالانه یک مدرسه بسازد.

دبیری‌نژاد همچنین از تغییرات مدیریتی در آستانه مهر و بلااستفاده ماندن زمین‌های آموزشی مانند کوی گلستان انتقاد کرد و خواستار برنامه‌ریزی برای مرکز استان شد.

سید محمد رضا موسوی نیز با اشاره به موفقیت‌های کنکور هرمزگان، گفت: آموزش و پرورش با وجود کمبودها درخشیده است.

وی خواستار تقویت هنرستان‌ها، توسعه دانشگاه فرهنگیان و ایجاد زیرساخت‌های فرهنگی مانند سینما و فرهنگسرا شد.

موسوی از واگذاری اراضی آموزشی به اشخاص حقیقی انتقاد کرد و پیشنهاد داد: شورا مصوبه‌ای برای ممنوعیت تبلیغ شرکت‌های حامی رژیم صهیونیستی تصویب کند.

وی همچنین خواستار تقویت پژوهش‌سراهای دانش‌آموزی و ایجاد موزه‌های رفاهی برای معلمان شد.

حجت‌الاسلام احمد عامری، عضو شورا، پیشنهاد ایجاد سامانه‌ای واحد برای ثبت نیازهای آموزشی و تشکیل کارگروه مشترک با حضور نمایندگان شورا و آموزش و پرورش را مطرح کرد.

وی همچنین خواستار نام‌گذاری مدارسی به نام آیت‌الله نعیم‌آبادی شد.

حسن سالاری، سخنگوی شورا، پیشنهاد رایگان شدن کرایه اتوبوس‌ها برای دانش‌آموزان در هفته اول مهر را ارائه داد.

حمایت شهرداری و پیشنهادات عملی

مهدی نوبانی، شهردار بندرعباس، با تقدیر از معماری بومی مدارس، گفت: این طراحی الگویی برای سیما و منظر شهری است و شهرداری با رنگ‌آمیزی، خط‌کشی معابر و بررسی نصب چمن مصنوعی، آماده همکاری است.

وی خواستار ثبت خدمات شهرداری و شفافیت در مسائل حقوقی مانند عقب‌نشینی معابر شد.

این نشست با تأکید بر تعامل قوی بین آموزش و پرورش، شورای شهر و شهرداری، نویدبخش سال تحصیلی امیدآفرین برای دانش‌آموزان هرمزگان است.

تعهد به رفع چالش‌های زیرساختی، شفافیت مالی، توسعه زیرساخت‌های فرهنگی و عدالت آموزشی، بندرعباس را در مسیر ارتقای کیفیت آموزش قرار داده است.

منبع: خبرگزاری شبستان
انتهای پیام/

اشتراک گذاری خبر

WhatsApp
Telegram
X
Facebook
LinkedIn
Skype
Email
Print

تحریریه خبر هرمزگان

رسالت تحریریه خبر هرمزگان پایگاه خبری تحلیلی هرمزبان، گردآوری اخبار استان هرمزگان از منابع متنوع و معتبر و ارائه آن به خوانندگان گرامی است. چنانچه تمایل دارید اخبار فعالیت های شما در استان پوشش داده شود کافی است از طریق راه های ذکر شده در صفحه «تماس با ما» با تحریریه خبر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیگر اخبار سایت:

برگزاری جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – جلسه ستاد دهه فجر آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس، صبح امروز با حضور دکتر علی یگانه، مدیر آموزش و پرورش ناحیه یک، معاونین و اعضای ستاد در دفتر مدیریت برگزار شد و برنامه‌های ویژه این ایام در مدارس ناحیه یک مورد بحث و بررسی قرار گرفت. بیشتر بخوانید:  زنان صیاد جزیره هنگام؛ روایت قدرت و پایداری در قلب خلیج‌فارس

ادامه خبر »

نظارت بالینی آموزشی بر فرآیند یاددهی و یادگیری در مدارس دکتر حسابی و پویش ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – نظارت بالینی آموزشی با حضور کارشناسان و سرگروه‌های درسی متوسطه دوم نظری در مدارس ناحیه یک بندرعباس با هدف ارتقای کیفیت آموزش و بهبود فرآیند تدریس برگزار شد. بیشتر بخوانید:  زنان صیاد جزیره هنگام؛ روایت قدرت و پایداری در قلب خلیج‌فارس

ادامه خبر »

میزبانی ناحیه یک بندرعباس از ارزیابی تخصصی مدیران و کارکنان تربیتی مدارس استان

هرمزبان – آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس میزبان فرآیند ارزیابی کارکنان تخصصی مدارس شامل مدیران، معاونان، مربیان امور تربیتی و مراقبین سلامت مناطق مختلف استان هرمزگان بود که با حضور ارزیابان حرفه‌ای استانی برگزار شد. بیشتر بخوانید:  زنان صیاد جزیره هنگام؛ روایت قدرت و پایداری در قلب خلیج‌فارس

ادامه خبر »
نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با فرهنگیان هرمزگان با محوریت نماز و مهدویت

نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین قرائتی با فرهنگیان هرمزگان با محوریت نماز و مهدویت

هرمزبان – نشست صمیمی حجت‌الاسلام والمسلمین محسن قرائتی با فرهنگیان استان هرمزگان با محوریت ترویج فرهنگ نماز و مهدویت در سالن غدیر آموزش و پرورش برگزار شد. بیشتر بخوانید:  زنان صیاد جزیره هنگام؛ روایت قدرت و پایداری در قلب خلیج‌فارس

ادامه خبر »
بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

بازدید مدیرکل آموزش و پرورش هرمزگان از روند برگزاری آزمون پایش کیفیت آموزشی در مدارس متوسطه دوم ناحیه یک بندرعباس

هرمزبان – آزمون هماهنگ پایش کیفیت آموزشی مدارس متوسطه دوم عادی دولتی و شبانه‌روزی استان هرمزگان، با هدف سنجش وضعیت آموزشی دانش‌آموزان، در حال برگزاری است و هم‌زمان با اجرای این آزمون، مسئولان استانی و ناحیه‌ای از حوزه‌های امتحانی بازدید کردند. بیشتر بخوانید:  زنان صیاد جزیره هنگام؛ روایت قدرت و پایداری در قلب خلیج‌فارس

ادامه خبر »

ستاری‌فرد: خدمت به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه وظیفه‌ای انسانی و اخلاقی است

هرمزبان – دکتر صادق ستاری فرد مشاور مدیرعامل پالایشگاه نفت بندرعباس در آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، خدمت به این قشر از جامعه را فراتر از یک مسئولیت اداری و در زمره وظایف انسانی و اخلاقی دانست. بیشتر بخوانید:  زنان صیاد جزیره هنگام؛ روایت قدرت و پایداری در قلب خلیج‌فارس

ادامه خبر »

الهام پوردهقان: نگاه به دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه باید مبتنی بر توانمندسازی و مسئولیت‌پذیری باشد

هرمزبان – دکتر الهام پوردهقان معاون دادستان مرکز استان هرمزگان در مراسم تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه، بر لزوم تغییر نگاه از دلسوزی صرف به برنامه‌ریزی هدفمند و توانمندسازی این دانش‌آموزان تأکید کرد. بیشتر بخوانید:  زنان صیاد جزیره هنگام؛ روایت قدرت و پایداری در قلب خلیج‌فارس

ادامه خبر »
آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد

هرمزبان – آیین تحویل اقلام توان‌بخشی به دانش‌آموزان با نیازهای ویژه با مشارکت دستگاه‌های اجرایی و صنعتی استان و با هدف حمایت از جامعه دانش‌آموزی استثنایی، در هنرستان دخترانه مهر برگزار شد و جلوه‌ای از همدلی و توجه به توانمندسازی این دانش‌آموزان را به نمایش گذاشت. بیشتر بخوانید:  زنان صیاد جزیره هنگام؛ روایت قدرت و پایداری در قلب خلیج‌فارس

ادامه خبر »

به روایت تصویر/ آغاز جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس؛ میدان ورزش، یادمان شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی، همزمان با گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، فرهنگیان و دانش‌آموزان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد؛ رویدادی که با هدف ترویج نشاط، همدلی و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان، جلوه‌ای از پیوند ورزش، هویت ملی و ارزش‌های انقلابی را به تصویر کشید.  /عکاس: مهدی کمالی

ادامه خبر »

افتتاح مسابقات ورزشی جام اقتدار ایران در ناحیه یک بندرعباس به یاد شهدای دانش‌آموز

هرمزبان – آیین افتتاحیه مسابقات ورزشی «جام اقتدار ایران» یادواره ۳۴ شهید دانش‌آموز جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و گرامیداشت چهل‌وهفتمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، با حضور مسئولان، دانش‌آموزان و فرهنگیان در آموزش و پرورش ناحیه یک بندرعباس برگزار شد. این مسابقات با هدف ترویج روحیه همدلی، نشاط و پاسداشت فرهنگ ایثار و شهادت در میان نسل نوجوان اجرا می‌شود.

ادامه خبر »