خبر فوری

علی باقرزاده: تجهیز 87 هزارهکتار از زمین های کشاورزی هرمزگان به آبیاری نوین

هرمزبان:مدیر آب خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: از دو دهه گذشته تاکنون، حدود87هزار هکتار از زمین های باغی و زراعی این استان به آبیاری نوین مجهز شده است.

به گزارش پایگاه خبری هرمزبان،علی باقرزاده اظهار کرد: با بهره برداری از طرح های در دست اقدام، این رقم تا هفته دولت امسال به 90هزار هکتار افزایش می یابد.

این مقام مسوول در سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: مجهز شدن این مقدار از زمین های کشاورزی به آبیاری نوین موجب صرفه جویی سالانه 360میلیون متر مکعب از آبهای زیرزمینی این استان در سال شده است.

مدیر آب و خاک و فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان تصریح کرد: به منظور تقویت سفره های آب زیر زمینی، شورای عالی آب( به ریاست رییس جمهوری) مصوب کرده که آب مازاد بر نیاز بهره برداران را خریداری و از مصرف آن تحت هر عنوان جلوگیری کند.

وی با تشریح عملکرد دولت تدبیر و امید در دو سال گذشته دراین بخش اضافه کرد: نتایج بررسی های به عمل آمده (از کنتورهای حجمی کارگذاشته شده روی موتورپمپ های کشاورزی) نشان می دهد که با اجرای طرح های آبیاری نوین، راندمان آب به بیش از 90درصد افزایش می یابد.

مدیر آب و خاک و فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان راندمان آب در روش سنتی (غرقابی) را بین 38تا 40درصد عنوان و یادآورشد: در روش های آبیاری نوین این رقم به بیش از 90درصد افزایش می یابد.

باقرزاده به خشکسالی های 17ساله و مواجه شدن مزارع و باغ های این استان با تنش های آبی گفت: با اجرای آبیاری نوین ضمن جلوگیری از افزایش این تنش ها ،در هر هکتار نیز چهار هزارمتر مکعب (درسال) آب صرفه جویی می شود.

به گفته وی هم زمان با هفته دولت امسال سه هزار هکتار از زمینهای زراعی و باغی مجهز شده به آبیاری نوین با اعتباری بالغ بر حدود 200 میلیارد ریال در سطح این استان مورد بهره برداری قرار می گیرد.

وی از اجرای عملیات تسطیح، تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی در سطح 700هکتار بعنوان بخشی دیگر از فعالیت های این مدیریت در سال جاری نام برد و هدف از اجرای آنرا تسطیح، یکپارچه سازی، جلوگیری از خرد شدن زمین های کشاورزی، بهبود وضعیت مدیریت مزرعه، سهولت آبیاری و افزایش راندمان و همچنین افزایش سطح زیر کشت ذکر کرد.

وی گفت: عمده طرح های مدیریت آب و خاک و فنی و مهندسی در چهار قطب کشاورزی استان هرمزگان شامل شهرستان های میناب، رودان، حاجی آباد و بندرعباس اجرا شده است.

85درصد از هزینه آبیاری نوین را دولت و 15درصد باقی مانده را نیز بهره برداران با دریافت تسهیلات ارزان قیمت تامین و پرداخت می کنند.

وسعت زمین های کشاورزی هرمزگان 154هزار هکتار با تولید سالانه دو میلیون و400 هزار تن محصول باغی و زراعی اعلام شده است./ایرنا

 (لینک)

درباره مهدی کمالی

صاحب امتیاز و مدیرمسئول پایگاه های خبری هرمزبان و معلمان ایران، دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت، علاقه مند به یادگیری و یاددهی. وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید