خبر فوری

تأمین آب شرب از مشکلات اساسی مردم شهرستان سیریک

هرمزبان:یکی از مشکلات اساسی مردم شهرستان سیریک در سال های اخیر تامین آب شرب است که همواره یکی از دغدغه های مردم و مسئولین در 10 ساله اخیر با توجه به خشک سالی های پی در پی بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا  به  نقل  از  آذینی ، یکی از مشکلات اساسی مردم شهرستان سیریک  در سال های اخیر تامین آب شرب است که همواره یکی از دغدغه های مردم و مسئولین در  10 ساله اخیر با توجه به خشک سالی های  پی در پی بوده است.

در حال حاضر آب شرب سه شهر و 75 روستای شهرستان سیریک از چاههای راونگ شهرستان میناب  تامین می شود و تمامی شهرها و روستاهای شهرستان دارای جیره بندی آب شرب می باشند تا جایی که آب شرب برخی روستاهایی  در بیست روزی فقط یک بار نوبت آب گیری آنها می شود.

در سال های اخیر حدود 15 روستای پشت کوه  و برخی روستاهای دهستان بیابان شهرستان با توجه به افت فشار آب ، کمبود آب و  فرسودگی لوله های انتقال و  افزایش جمعیت روستاها و خانوارها بوسیله تانکر آبرسانی می شود که به دلیل تعداد زیاد خانوارها و کافی نبودن وسیله آب رسانی ( فقط با یک تانکر )جوابگویی مشکلات کمی آب مردم نیست.

از آنجائیکه آب شرب شهرستان سیریک ، 11 روستای بخش مرکزی میناب و 35 روستای بخش مرکزی جاسک  همه از چاههای راونگ شهرستان میناب و با تنها خط انتقال تامین می شود با توجه با افزایش جمعیت شهرها و روستا و کمبود بارش ، کاهش منابع آب های زیر زمینی ، پایین رفتن سطح آب سد استقلال میناب و مصرف بی رویه آب توسط عوامل انسانی ، فرسودگی لوله های انتقال خط اصلی و فرعی داخل روستاها و شهرها  نوعی زنگ خطر برای بحران کمی  آبی در شهرستان و شرق استان  برای مردم و مسئولین به صدا در آورده است.

با توجه به عمر بالای 15 ساله لوله های خط انتقال اصلی و فرعی و فرسودگی آنها بدلیل عمر بالای آنها در سطح روستاها ترکیدگی زیادی در سطح روستاها به وجود آمده که متاسفانه تعداد زیادی از این ترکیدگی ها به علت تعدد فراوان در سطح روستاها  از ترمیم و اصلاح آنها توسط پیمانکاران آبفا به نوعی چشم گیر خارج شده که این مسئله در سطح روستاها ضمن هدر رفت آب، کاهش دسترسی مردم برای ذخیره آب ، افت فشار آب و نوعی ایجاد بیماری های  محیطی با توجه به جمع شدن آب در محل ترکیدکی لوله و استفاده حیواناتی مانند سگ ها در آن محل شده که این موضوع باعث نارضایتی شدید مردم شده است و شیوع و انتقال ابتلا به بیماری سلامت مردم را به خطر انداخته است.

تنها نقطه مثبت تامین آب شرب سال های گذشته شهرستان سیریک احداث آب شیرینکن شهر بندر سیریک بوده که متاسفانه بالای 5 سالی می باشد که از موعد تحویل و راه اندازی آن به دلایل مختلفی گذشته و وعده های مسئولین استانی بویژه آب فاضلاب شهری تاکنون بدون نتیجه مانده است .

طبق آخرین قرارداد و وعده آب فاضلاب شهری استان مصوب شده بود آب شیرینکن شهر سیریک 15 خردادماه  نهایتا اول تیرماه سال جاری آب شیرینکن 3000 متر مکعبی فاز اول آن با 1000 متر مکعب برای کمک به رفع معضل و مشکل آب شرب شهرستان به بهره برداری برسد که هنوز متاسفانه خبری از آن نیست و چشمان مردم همچنان منتظر فرجی برای بهبود شرایط فعلی آب است.

شهرستان سیریک دارای جمعیت 45 هزار نفری است که از این جمعیت بالای 85 درصد آن جمعیت روستایی است.


انتهای پیام/

درباره مهدی کمالی

صاحب امتیاز و مدیرمسئول پایگاه های خبری هرمزبان و معلمان ایران، دانش آموخته کارشناسی ارشد تاریخ و فلسفه تعلیم و تربیت، علاقه مند به یادگیری و یاددهی. وبگاه شخصی: MahdiKamali.ir

دیدگاهتان را بنویسید